Nintendo Switch-versie van Dragon Quest XI ondergaat technische aanpassingen Nieuws | 08 augustus 2017 20:46 | Auteur: Ricardo | Bron: Toyo Keizai

Na een lange stilte spreekt Square Enix eindelijk weer over de Nintendo Switch-versie van Dragon Quest XI.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age is de meest recente game uit de succesvolle RPG-serie Dragon Quest van ontwikkelaar Square Enix. Met verkopen die al snel de drie miljoen passeerden, toonde het spel - dat op 29 augustus in Japan verscheen - eens te meer aan hoe succesvol de serie in het land van de reizende zon is. Het spel krijgt ook een westerse lokalisatie, maar Square Enix moet nog bekend maken wanneer die precies komt. Hetzelfde geldt voor de Nintendo Switch-versie van het spel, die zelfs nog niet in Japan is verschenen.

De aankondiging van de Nintendo Switch-versie van Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age stamt uit de tijd dat Nintendo's nieuwe console nog onder de naam 'NX' door het leven ging. Inmiddels verscheen de game voor Nintendo 3DS en Playstation 4, maar over de Nintendo Switch bleef het stil. Vandaag sprak executive producer Yu Miyake eindelijk over deze versie in een interview. Hij vertelde dat het tijd kost om aanpassingen op technisch vlak uit te voeren voor de Nintendo Switch-versie. Square Enix kan nog niets zeggen over een releasedatum, maar dat het bedrijf er nu eindelijk over spreekt, is een indicatie dat we het spel op termijn voor de Nintendo Switch mogen verwachten.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age is nu verkrijgbaar voor Nintendo 3DS in Japan, met een westerse release op de planning voor 2018. De Nintendo Switch-versie is nog in ontwikkeling.
Next articleEpische main theme van WarGroove klinkt als muziek in de oren Previous articleNintendo Minute zet Metroid: Samus Returns in het zonnetje

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Armor Project
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend

Screenshots