Game Freak: "Situatie met Nintendo Switch is beslist anders" Nieuws | 09 augustus 2017 00:32 | Auteur: Ricardo | Bron: Game Informer

Junichi Masuda en Shigeru Ohmori praten over de Pokémon-RPG voor Nintendo Switch die in ontwikkeling is.

Tijdens de afgelopen E3 kwam Game Freak met een korte maar krachtige boodschap: een mainline Pokémon-game is in ontwikkeling voor Nintendo Switch. Beelden ontbreken vooralsnog en sinds deze aankondiging is het stil geweest rond de game. Daar kwam vandaag verandering in, want Game Informer heeft een interview gehouden met twee ontwikkelaars bij Game Freak. Pokémon-serie director, producer en composer Junichi Masuda en Shigeru Ohmori, de director van Pokémon Sun en Pokémon Moon, praten over de hybride console van Nintendo en over het Pokémon-avontuur dat ze ervoor ontwikkelen. Masuda zegt erg geïnteresseerd te zijn in de vraag hoe en waar spelers voornamelijk spelen met de Nintendo Switch (vertaald):

"Waar ik vooral benieuwd naar ben, is de manier waarop mensen hoofdzakelijk spelen met de Switch. Spelen ze voor het grootste deel thuis? Of juist als ze op pad zijn en buiten? Ik denk dat het er misschien aan ligt waar mensen wonen. Verschillende landen kennen wellicht verschillende speelstijlen. Zoals we vaak zeggen, focussen we er bij het creëren van onze games op hoe spelers ervan gaan genieten en op de ervaringen die we ze willen bieden. Ik ben echt benieuwd om te zien waar en hoe mensen de Switch gaan spelen"


Volgens Ohmori is het team erg blij met de reacties van fans na de aankondiging tijdens de E3, maar tegelijkertijd zorgen hoge verwachten ook voor extra druk. Over de transitie van een handheld - waarop Pokémon traditioneel verschijnt - naar een hybride systeem met een homeconsole-aspect zegt Masuda dat er een wezenlijk verschil is. Er moet gedacht worden over een manier om de game geschikt te maken voor beide speelwijzen.

Als laatste deelt Masuda dat ze al lang op de hoogte waren van de vraag naar een traditionele Pokémon-RPG op een homeconsole, maar dat hij niet verwachtte dat dit realiteit zou worden. Volgens Masuda zorgt het bijzondere stukje hardware genaamd Nintendo Switch ervoor dat die situatie zich nu wel voordoet. Bekijk hieronder zelf de video, waarin Masuda en Ohmori enkele vragen beantwoorden.

Pokémon voor Nintendo Switch is in ontwikkeling.

Next articlePokémon GO in Leidschendam & Zoetermeer Previous articleEpische main theme van WarGroove klinkt als muziek in de oren

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 09 augustus 2017 00:41 | #276763
En natuurlijk laten ze niks los... gaan ze een beetje de switch de hemel in zitten prijzen... ja leuk, laat es beelden zien Razz
Avatar
Unistar | 09 augustus 2017 08:41 | #276765
collapse
Ik hoop dat men gebruik gaan maken van netwerk de opties van de Switch.
Daarmee bedoel ik dus dat ik vanuit Breda gewoon tegen vrienden in Utrecht kan spelen, kan ruilen of weet ik het wat nog meer!
Oh ja.... en ik wil gewoon een nieuwe Pokémon Snap.... daar is de Switch uitermate geschikt voor
Avatar
FalconPawnch | 09 augustus 2017 10:24 | #276770
Reactie op post #276765 van Unistar
collapse
Ik denk niet dat het Pokemon snap wordt, haha... Ze hebben het duidelijk over een core game uit de franchise, ofwel: vangen, trainen, vechten, ruilen.
Avatar
Linkie3 | 10 augustus 2017 13:22 | #276778
Reactie op post #276770 van FalconPawnch
Ze kunnen wel een ander team een nieuwe Pokémon Snap laten maken. Dan wel als een eshop game van 20 euro.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Pokémon (werknaam)

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: The Pokémon Company
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2018