Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions Preview | 15 augustus 2017 10:00 | Auteur: Bas

Ik kan me nog goed herinneren dat ik Mario & Luigi: Superstar Saga speelde op de Game Boy Advance. Uren heb ik doorgebracht in het Bean Bean Kingdom, pogend Peach haar waardigheid te redden uit de klauwen van Cackletta en tegelijk Bowser en zijn snode plannen van me af te slaan. Een eerste flashback werd door de Wii U Virtual Console in de hand gewerkt toen de game hierop beschikbaar werd. Het spel speelde nog net zo goed als de eerste keer dat ik het aanraakte. Kun je je dan een voorstelling maken van mijn intense geluk toen een remake de opgepoetste versie van Mario & Luigi: Superstar Saga naar de Nintendo 3DS zou brengen en als klap op de vuurpijl een volledig nieuwe verhaallijn uit het perspectief van Bowser’s hulpjes zou toevoegen?

Mario & Luigi: Superstar Saga is de eerste RPG Mario-game in de serie waar later ook onder andere Mario & Luigi: Partners in Time en Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story zouden volgen. Je reist in Mario & Luigi: Superstar Saga af naar het Bean Bean Kingdom, waar de kwade Cackletta een hoop onheil op de planning heeft voor dit doorgaans rustige koninkrijk. Bijgestaan door Luigi trekt Mario erop uit om de plannen van Cackletta te dwarsbomen en tegelijk Peach te redden van de totale afgang. In Bowser’s Minions heb je de controle over hordes Goomba’s en andere onderdanen van Bowser. Deze toevoeging leunt op een variatie van het concept van het spel waar het mee in het pakket zit: Je speelt namelijk niet met twee personages, maar met vijf of meer tegelijk.

1

Mario & Luigi: Superstar Saga
Het origineel Mario & Luigi: Superstar Saga heeft mij talloze uren plezier bezorgd met het toffe verhaal, de mooie omgevingen en de variatie in tegenstanders. De remake zou, voor zover we van Nintendo te horen kregen, de klassieker in een nieuw jasje steken. Vol verwachting nam ik de New Nintendo 2DS XL in de hand en startte ik de demo. Binnen vijf seconden nam de handheld me mee terug naar 2003, het jaar dat ik grotendeels als tienjarig ventje versleten heb met het avontuur van Mario en Luigi in het Bean Bean Kingdom. De start van de demo is identiek die van het originele spel: Mario en Luigi worden door Peach ontboden naar haar kasteel te komen. De Toad, die de boodschap komt brengen, treft een was ophangende Luigi aan in de voortuin, waarna de kleine bediende van de prinses het huis van de gebroeders binnengaat om Mario te vinden. Niet lang daarna wordt hij ondersteboven gelopen door fris gedouchte loodgieter, die zich in allerijl met zowel Luigi als de volledige waslijn richting het kasteel begeeft. Mijn hemel, wat heeft Nintendo het spel weer sprankelend tot leven gebracht in een modern kleurpallet met hedendaagse grafische aankleding.

4

Bowser’s Minions
De grootste toevoeging aan de remake van Mario & Luigi: Superstar Saga is Bowser’s Minions, een compleet nieuwe verhaallijn, die zich afspeelt binnen het tijdsvenster van Mario & Luigi: Superstar Saga. De onderdanen van Bowser gaan op zoek naar hun leider, die op mysterieuze wijze verdwenen is. Om dit mysterie op te lossen trekken de Goomba’s en Koopa’s door het Bean Bean Kingdom. Door gaandeweg meer en meer onderdanen te rekruteren, breidt je de horde personages uit die je tijdens de gevechten simultaan kunt aansturen. Het gaat dan voornamelijk om de timing van aanvallen. Deze moet exact juist zijn om de maximale hoeveelheid schade toe te brengen aan je tegenstanders. Je kunt je voorstellen dat het, naarmate je verder in het spel komt, erg onoverzichtelijk kan worden. De toevoeging van Bowser’s Minions stelt je in de gelegenheid om de gebeurtenissen in het Bean Bean Kingdom vanuit een totaal ander perspectief te bekijken. Geen volwaardige game, wel een erg leuke toevoeging aan een al te gek spel.

9

Voorlopige conclusie
Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions is een absolute must-have voor Nintendo 3DS-bezitters, met name voor hen die, net als ik, genoten hebben van het origineel uit 2003. De herinneringen vloeien rijkelijk en het spel is nog steeds zo sterk als ruim veertien jaar geleden. De grafische vernieuwing verfrist het geheel en doet het spel buitengewoon eer aan. Ook de toevoeging van Bowser’s Minions is een schot in de roos. Het sluit naadloos aan op de gebeurtenissen in de hoofdverhaallijn en biedt je de mogelijkheid het spelverloop vanuit een heel ander perspectief te bekijken. Ik ben enthousiast en kan echt niet wachten op deze gouden remake!
Next articlePuzzle Adventure Pan-Pan komt naar de Nintendo Switch Previous articleEerste screenshots, de boxart en informatie van Atelier Liddy...

Reacties van gebruikers

Avatar
jdw89 | 15 augustus 2017 15:11 | #276864
Heb het spel al twee keer uitgespeeld, niet echt zin om het nog een keer te doen. Was overigens wel erg leuk: superleuke humor, heel mooi vechtsysteem en het verzamelen van bonen voor drankjes om jezelf te verbeteren was ook stimulerend.
Avatar
Masterswordish | 18 augustus 2017 14:33 | #276908
Deze game was echt fantastisch. Port hem naar de Switch, dan koop ik hem meteen Yummy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Adventure RPG
Ontwikkelaar: AlphaDream
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 oktober 2017

Screenshots