Sony's Jim Ryan over Nintendo's terugkeer en de Nintendo Switch Nieuws | 13 augustus 2017 12:28 | Auteur: Mink | Bron: EDGE

In een interview met EDGE heeft Jim Ryan, van Sony, gesproken over de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch is de allereerste hybride console van een van de grootmachten in de consolemarkt. Het apparaat kan zowel als handheld gebruikt worden dan wel als thuisconsole. De Nintendo Switch heeft een relatief goede lancering gehad, hoewel consumenten geteisterd worden door tekorten.

PlayStation global sales en marketing head Jim Ryan heeft in een interview met EDGE gesproken over de Nintendo Switch. De beste man had enkele goede woorden voor de console en de gamegigant. Hij zei (vertaald):

"Het is nog erg vroeg. Veel dingen die Nintendo doet, zijn verstorend en moeilijk in te schatten. Ze nemen wat tijd in beslag om ze volledig te begrijpen. Ik denk niet dat iedereen de Nintendo Switch snapt. Zoals ik zei, het is goed dat ze terug zijn! Het is geweldig om te zien dat ze het zo goed doen."
Next articleEerste verschijning van Mewtwo tijdens Pokémon GO Stadium Event... Previous articleVervolg van interview over Pokémon bespreekt verhaal, vrijheid...

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 12:33 | #276816
collapse
Nintendo's terugkeer? Nintendo is nooit weggeweest, de gamers gingen weg.
Avatar
Mink | 13 augustus 2017 12:39 | #276817
Reactie op post #276816 van FalconPawnch
collapse
De gamers gingen weg, maar ook Nintendo was niet echt aanwezig Yummy .
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 12:48 | #276819
Reactie op post #276817 van Mink
collapse
Vooral vanaf februari 2016 tot en met februari 2017 was zeer karig! En het jaar daarvoor was ook niet echt heel erg top.
Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 13:34 | #276822
Reactie op post #276819 van deejaydadream
collapse
ja dehh... als niemand de wii u koopt en de switch in aangekondigd, logisch dat die periode dan karig is =)
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 13:39 | #276824
Reactie op post #276822 van FalconPawnch
collapse
Vond ik persoonlijk niet, dat je dan een jaar lang geen game uitbrengt. Dat kan je vind ik niet maken tegenover de miljoenen die wel de Wii U hebben gekocht. Maar dat is persoonlijk, want je weet dat die mensen ook grote fans zijn en je ook wilt dat die met vertrouwen de Switch kopen (70% zal dat zeker die, maar je wilt die 30% ook hebben).

Al vind ik door de afgelopen E3, met ook al games aankondigen die misschien nog meer dan een jaar op zich laten wachten, wel een goede E3, waar je zeker van weet er komt nog veel goede Nintendo games eraan.
Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 16:51 | #276829
Reactie op post #276824 van deejaydadream
collapse
nee, zo bedoel ik t niet. De wii u kreeg echt wel genoeg games. Er waren enkel te weinig wii u's verkocht. Nintendo bracht zelfs persoonlijk nog de meeste betere games uit. Het was voornamelijk third party support dat weg bleef.

Ik zie dit eerlijk gezegd met de switch ook wel weer gebeuren... Het is een kwestie van tijd. Het blijft hoe dan ook een apparaat dat qua graphics achterloopt t.o.v. de concurrentie die zelfs nog een vorige gen console heeft die sterker is... Maar goed, aangezien het merendeel van de gamers toch voor de sterkere console kiest waarop ook de third party support veel groter is en het scala aan games, zal nintendo ongetwijfeld weer de minder populaire console blijken.

Natuurlijk, Nintendo is nu booming... De Switch is de meest recent uitgebrachte console, dus populair. Maar ik hoor er verder nooit iemand over en in de volksmond heet het nog altijd een Nintendo, niemand noemt het een Switch. Als ik mensen op mijn werk (lees: klanten/collega's) vraag of ze van het apparaat gehoord hebben, antwoorden de meesten 'nee'.

De Switch krijgt imo niet de bekendheid door het apparaat zelf maar gewoon door de games die er op uitkomen en nu is dat gewoon nog een klein hoopje met wat games die niet voor iedereen boeiend zijn. Mario Kart en Zelda zijn wel echte systemsellers, maar die hebben we nu wel gezien. De console is al een aantal maanden oud en we hebben nog steeds niet de games waar we op wachten. de 'most anticipated' games komen volgend jaar of met een beetje pech, 2019 pas (Metroid Prime 4 / Pokemon Switch / Smash bros Switch(?)).

Momenteel zie ik op de frontpage nooit echt nieuws over echte Switch games. Ik zie alleen indie content voorbij komen. Op zich niets mis mee, maar als het de Switch overspoeld en je het idee krijgt dat het apparaat alleen dit soort games biedt, en verder geen andere AAA titels heeft dan bovengenoemde, dan is dit niet echt de reclame die ik hoopte voor de Switch.

Games als CoD, Battlefield, Final Fantasy etc. zijn games die zowel voor de playstation als de xbox uitkomen maar nooit voor de nintendo. Dit zijn wel de games waar de meeste gamers op wachten. FIFA is dan toevallig de eerste die wél naar de switch komt, maar goed, dit is nog niet een reden om de Switch aan te schaffen als die games ook op de andere consoles komen.

Er zullen toch echt eerst goede / betere games moeten komen (misschien exclusives?) om de Switch meer in the picture te brengen. Als dat aanslaat en er komen third party games bij zoals die drie zojuist genoemd, dan zal imo de Switch meer de aandacht krijgen die het verdient. Voorlopig ben ik nog niet echt tevreden met het apparaat. Ik heb nog steeds alleen Zelda BotW. Splatoon oogt mij persoonlijk te kinderachtig voor een game die ik niet ken, dus die zal ik niet snel kopen. Ik speel bijvoorbeeld wel Pokemon (wat ook kiddy te noemen is) maar dat is jeugdsentiment.

Mario Kart heb ik op de Wii U, welke ik nog zo nu en dan speel, dus een heraanschaf vind ik echt doelloos. Wellicht wanneer er een flinke kortingsactie op komt voor mensen die kunnen aantonen MK8 Wii U in bezit te hebben, dat ik het koop, maar anders niet.

Kortom, de Switch mist meer interessante games op het moment naast Zelda. Natuurlijk komt er Mario + Rabbids kingdom battle en Odyssey aan, maar alleen die laatste boeit mij, en ik verwacht niet dat ik daar heel lang zoet mee ben. Ligt eraan hoeveel content de game heeft. Als je er zo doorheen rushed ala Sunshine, ben ik snel weer klaar en heeft mijn hongerige snaveltje weer nieuwe games nodig. Het duurt allemaal gewoon zo fokking lang voordat er weer decent games verschijnen. En dan hebben we ook nog het geluk dat we Nintendo supporten, de company die bijna nooit eens wat loslaat over de in ontwikkeling zijnde games. Het is vaak maar 1 game die alle aandacht krijgt. In dit geval Odyssey. Verder zie ik echt niks.

Oh ja, Xenoblade 2 komt nog, nou goed, dat is dan weer een goede game.

Maargoed, blahblah... ik drijf weer af geloof ik ^^
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 17:24 | #276832
Reactie op post #276829 van FalconPawnch
Maar voor vele is het een console voor erbij te hebben, hebben 70 a 80% hebben al een ONE of een PS4. Dus dan verkoopt een 3rd party niet meer games, dan zullen het er misschien 2 a 5% meer zijn. De rest die hem toch al zou kopen en een PS4 of ONE had zal dan een keuze maken voor op welk systeem.

Als je alleen een Switch gaat kopen, dan is het inderdaad waardeloos dat er zo weinig 3rd party support is. Maar ik zie meer in 3rd party games die helemaal en alleen voor de Switch worden gemaakt, en veel games die nu voor de ONE en PS4 uitkomen zijn al lang in ontwikkeling. En de Switch heeft niet elke ontwikkelaar vroegtijdig gekregen, dus zijn veel games echt voor de PS4 en ONE gemaakt, en misschien niet te downgraden, dat deze spellen dan niet lekker lopen.

Als ik ontwikkelaar was zou ik voor een nieuw project nu kiezen voor de Switch en dan deze overzetten naar de PS4 en ONE, dan weet je zeker dat de game goed loopt en alles erin zit voor alle 3 de consoles, en je niet als je omgedraaid zou ontwikkelen je iets voor de Switch eruit moet slopen of light versie moet maken.

Nintendo zal gewoon meer games door Ubisoft en andere moeten laten maken, zoals Mario & Rabbits, om zo genoeg Nintendo games door het jaar uit te brengen.

Maar ik zie de Switch ook als handheld die als console gebruikt kan worden, ook al gebruik ik hem meer als console. Huh, he, wat? Ja, ik zie de specs meer als een handheld met goede specs dan een console met middel specs. Vooral straks met Pokemon zal de Switch echt wel een boost krijgen, als ze er ook een goede main game van maken (al vermoed ik eerder Q2 van 2019, dan eind 201 Cool .

En voor de opvolger van de Switch, is er Switch II en dan Switch III etc. Waar ze voor de mensen die al een Switch hebben, je ook los alleen het scherm kan kopen waar de specs in zitten. Dus kan je de Joy-cons, de dock en de pro controller blijven gebruiken. En als Nintendo wil vernieuwen kunnen ze dit beter doen met nieuwe joy-cons of andere controllers die je eraan kan vast maken, dan dat ze weer iets totaal iets nieuws gaan maken. Want als dit aan blijft slaan, zouden ze echt dom zijn om weer een aparte console en handheld te gaan maken.

Ik ben ook benieuwd naar de game van de makers van Bravely Default. En dat van Indies games, en Neo Geo games, dat volg ik net zoals jou, bijna totaal niet. Of ze moeten een leuke rpg maken, en het liefst turn based games.
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 12:47 | #276818
collapse
Ik ben blij dat de Switch het zo goed doet, en dat er de komende maanden en komend jaar al zoveel geweldige games zijn aangekondigd. Niet alleen de Nintendo games, maar ook die van 3rd party uitgevers.

Verder vind ik Nintendo games ook anders dan de games die op de PS4 en ONE uitkomen. Vele zeggen kinderlijk, maar ik vind het gewoon een andere stijl. Want er zijn ook mensen die niet realistische schooters willen en dan is Splatoon een geweldige game. En ook Mario, Kirby Yoshi games zijn uniek, iets wat de game markt uitbreid.

Wel hoop ik dat de Switch ergens eind volgend jaar 249 Euro gaat kosten (met download game), zo haal je die mensen die een PS4 en een ONE hebben eerder over om de Switch in huis te halen. Vooral omdat er dan al zoveel titels uit zijn voor de Switch, en je de meeste winst toch maakt op de games. En hoe beter de console verkoopt hoe meer 3rd party uitgevers er komen, en daar verdient Nintendo ook op.

Ik hoop alleen niet dat Nintendo de productie goedkoper kan maken, en dan liever de winst pakt op de console, en deze rond de 300 Euro laat. Dan kan je beter wat ik zei, de console goedkoper maken en de winst puur uit de games halen.
Avatar
Mink | 13 augustus 2017 12:51 | #276820
Reactie op post #276818 van deejaydadream
collapse
Ik verwacht dat Nintendo tijdens de feestdagen een bundel voor de prijs van 275 euro op de markt gooit. Met Super Mario Odyssey of iets dergelijks. Dan zal de console wel hot item worden, hopelijk hebben ze genoeg exemplaren gemaakt de afgelopen maanden Yummy .
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 13:15 | #276821
Reactie op post #276820 van Mink
collapse
Dat verwacht ik dit jaar nog niet, dat de console met game 349 Euro gaat kosten. De kosten om de console te maken zijn nog te hoog, hoop dat dit volgend jaar wel naar beneden gaan. En dan eind 2018 naar beneden gaat met game.
Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 13:36 | #276823
Reactie op post #276821 van deejaydadream
collapse
eind 2018?? haha waarom dan pas? Zo boost je je verkopen echt niet... ze moeten de console meer verkopen nu die nog 'hot' is, want van de games hoeven we het nu echt nog niet te hebben. De enige noemenswaardige games zijn Zelda, SPlatoon 2 en Mario Kart, welke een port/remaster is.
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 16:40 | #276828
Reactie op post #276823 van FalconPawnch
collapse
Je krijgt nog Mario, Xenoblade 2, Mario & Rabits dat is genoeg voor 2017. Ze kunnen nu al soms niet de console aanslepen, dus zal die eind dit jaar ook wel overal zijn uitverkocht. Nintendo gaf aan de console niet met verlies te willen verkopen, en meestal het eerste jaar blijft de productie kosten even hoog, pas na 1,5 a 2 jaar kunnen ze een console/handheld goedkoper fabriceren.
Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 16:55 | #276830
Reactie op post #276828 van deejaydadream
collapse
Mijn theorie hoor: Als je bewust minder consoles produceert zodat de vraag volgens de media groot blijft en dus gecreëerde schaarste ontstaat, is dat een tactische manier van reclame maken voor je console. "oh het is uitverkocht... dan zal het wel gewild zijn... ik wil er ook een!"

Ik zie Nintendo er echt niet voor aan om met te weinig consoles aan te komen. Dit is gewoon voorgecalculeerd. Nu blijft de vraag naar een Switch groot, dus populair.
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 17:36 | #276835
Reactie op post #276830 van FalconPawnch
Weet ik niet of dit waar is, we zullen het zien. Als er opeens als Mario Odessy uit komt en overal in de winkel liggen er een stuk op 50 a 75, console met de Mario Game, dan is inderdaad schaarste gecrieerd.

Maar nu is nog steeds amper voorraad, je kan dat niet vol blijven houden, want teveel NEE verkoop, dan hebben de mensen ook iets van dan koop ik wel wat anders of een andere console. Want veel ouders of opa en oma gaan consoles niet bestellen en land wachten, dan kan een Nee verkoop tot een andere verkoop leiden.

We gaan het zien, ik zeg niet dat het niet waar is, maar je kan dit niet zo lang vol gaan houden. Dan snijd Nintendo zich zelf in de vingers. Wat ze ook al doen met de Amiibo.

Er zijn er vele die ik wel wil hebben maar dat een winkel er maar 1 van elk binnen krijgt. Dan heb je mensen die het op internet verkopen voor 40 a 60 Euro, en dan een Amiibo zo kopen en misschien een game minder van Nintendo, want niet iedereen heeft veel geld elke keer. Dus die schaarste snap ik totaal niet!
Avatar
Jerone | 13 augustus 2017 23:11 | #276837
Reactie op post #276830 van FalconPawnch
Wat een onzin Hilarious .

Ik denk inderdaad dat het tactiek is om Japanners 3 maanden of langer op een Switch te laten wachten, met daarbij grote kans dat ze liever een andere console kopen die wel beschikbaar is. Negeer ook even alle berichten over de problemen die Nintendo heeft met produceren omdat er te weinig fabrieken voor de gespecialiseerde microchips zijn (worden allemaal bezet door Apple, met een veel grotere vraag)

Nintendo heeft vast en zeker ook liever dat er 5 miljoen mensen met een Switch zijn ipv 10 miljoen zodra Mario Odyssey uitkomt
Avatar
Jerone | 13 augustus 2017 15:25 | #276826
Reactie op post #276818 van deejaydadream
collapse
Waarom zou Nintendo de prijs al gaan verlagen als ze de vraag niet eens kunnen beantwoorden met hun aanbod? Ze mogen blij zijn als ze iedereen die een Switch wil met de feestdagen kunnen voorzien, zelfs ZONDER een prijsverlaging. Die zal begin volgend jaar wel ergens komen als de vraag naar het apparaat een dipje krijgt. Wat Mink voorstelt klinkt in mijn oren veel realistischer.
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 16:36 | #276827
Reactie op post #276826 van Jerone
collapse
Ik heb het over een prijsverlaging over de feestdagen van 2018, dat is pas over 14 maanden. Of jij moet al in 2018 leven dan is het over 2 maanden :p

Jij zegt Mink is realistischer? Hij schrijft 275 Euro (dat is 50 a 75 Euro goedkoper dan nu) plus een game erbij, voor deze feestdagen, want hij schrijft voor de feestdagen en niet voor de feestdagen van 2018. Dan spreek jij jezelf toch tegen?
Avatar
FalconPawnch | 13 augustus 2017 16:57 | #276831
Reactie op post #276827 van deejaydadream
collapse
De dikste winst is sowieso al gehaald, en Nintendo kan zich dit echt wel veroorloven hoor, believe me. Ze moeten het sowieso meer van de games hebben dan van de console verkopen.
Avatar
deejaydadream | 13 augustus 2017 17:29 | #276833
Reactie op post #276831 van FalconPawnch
Als je alle tech sites goed in de gaten houd, maakt Nintendo amper winst op de console. Bijna niet, je moet niet alleen uit gaan van wat erin zit, maar ook transport, invoerrechten, belasting en de winkel wil ook wat verdienen. Dus wat je zegt dat ze al winst maken op de console, dat klopt niet.

Ze maken wel winst met games (gaf jij en ik al aan), maar ze kunnen niet verlies gaan leiden met de console, dat kunnen ze niet maken tegen over aandeelhouders. Daar is ook aan gegeven dat de console niet met verlies word verkocht, en dat ze amper winst maken op de console.

Maar een price drop van de console zal ik nu niet verwachten.
Avatar
Jerone | 13 augustus 2017 23:17 | #276838
Reactie op post #276827 van deejaydadream
Excuses, ik heb jullie omgedraaid. De 350 euro klinkt voor mij realistischer dan 275.
Avatar
The Iron Ghoul | 13 augustus 2017 17:35 | #276834
collapse
Als ze de prijs al zouden verlagen doe het dan tijdelijk voor €50 en dan een week voor de XBX release tot aan Januari + een knaller van een Nintendo Direct. Ben benieuwd of dat impact heeft op de sales van de XBX gewoon om te klote
Avatar
Captain-Retardo | 14 augustus 2017 01:27 | #276841
Reactie op post #276834 van The Iron Ghoul
Met huidige line up gaat de XBX sowieso niets uithalen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.