Pokémon CEO waarschuwde Nintendo dat de Nintendo Switch geen succes zou worden Nieuws | 06 september 2017 12:16 | Auteur: Mink | Bron: Bloomberg

In een interview is gebleken dat Tsunekazu Ishihara geen vertrouwen had in de Nintendo Switch.

Pokémon Ultra Sun / Ultra Moon verschijnen over enkele maanden voor de Nintendo 3DS. Het feit dat deze spellen geen Nintendo Switch-games zijn, komt wellicht omdat Tsunekazu Ishihara - CEO van The Pokémon Company - geen vertrouwen had in de Nintendo Switch.

Hij vertelde in een interview met Bloomberg (vertaald):

"Ik zei Nintendo dat de Nintendo Switch geen succes zou worden, nog voordat de console in de winkelschappen lag. Ik dacht dat in deze dag en eeuw, niemand iets zou geven om een console. Simpelweg door de smartphones. Het is duidelijk dat ik verkeerd zat. De sleutel om een goede game te maken is vrij simpel; software met absolute kwaliteit zorgt voor de verkoop van hardware. Hoe je speelt is optioneel, zolang er maar genoeg software is. Op dit moment zijn de vroege Nintendo Switch-bezitters blij met het apparaat. Er moet een stap worden gezet om een groter publiek te bereiken. Ik zie meer potentie in de Nintendo Switch, maar overschat deze potentie niet."
Next articleSuda51 hint naar multiplayer in No More Heroes: Travis Strikes... Previous articlePokémon GO-evenement in Amstelveen krijgt nieuwe datum in oktober,...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 06 september 2017 14:53 | #277422
collapse
Gelukkig hebben ze niet geluisterd. Ik vind de Switch geweldig, maar kijk zwaar neer op mobiele spelletjes zoals "Pokémon Go". Ik vind nog steeds dat het succes van die mobiele games niet teveel als voorbeeld voor de toekomst moet worden gebruikt. Kwalitatief zijn ze zwaar ondergeschikt aan de games die Nintendo op handheld en console aanbiedt.

Zo vind ik het ook niet leuk dat er een Switch Online app is. Als games zoals "Pokémon Go" geen succes hadden, had Nintendo vast nooit gekozen voor zo'n omslachtige app voor de communicatie. Die functies hadden in de Switch zelf moeten zitten, bruikbaar zonder externe apparaten. Zo zijn er wel meer dingen waardoor ik de mobiele spelletjes niet altijd zo'n goed nieuws vind. Als reclametool om een groter publiek in Nintendo te interesseren, vind ik het overigens prima.

Dan nog: de Switch heeft bestaansrecht genoeg. Het systeem doet het anders dan Xbox en Playstation (die ongeveer hetzelfde proberen) en fungeert daarnaast als console én handheld. Een heel wat sterker concept dan bij de Wii U (al vond ik dat ook een leuk systeem). Blij dat Nintendo in dit geval hun eigen plan heeft aangehouden. Een succes! Smile
Avatar
FalconPawnch | 07 september 2017 09:09 | #277435
Reactie op post #277422 van Martijn
collapse
In mijn ogen is de Switch alleen succesvol omdat het geen "Wii" meer heet en omdat het een hybride is. De console is verder in geen enkel opzicht beter dan een andere console, dus ik vraag me af waarom de Switch nou zo succesvol is. Is het omdat iedereen zo graag die Zelda BotW wilde spelen? Of dat Mario Kart dé system seller was wegens naamsbekendheid?

Dat de Switch constant is uitverkocht, vind ik ook niet raar aangezien er maar een paar consoles per winkel geleverd worden maar mensen kopen de console echt niet vanwege alle retro-ish games en indies die de Switch rijk is en laten we eerlijk zijn; de meeste mensen (op de fans zoals wij na) volgen het nieuws omtrent nieuwe releases en soon-to-be releases niet dus die weten ook echt niet wat er komen gaat.

Vooralsnog is het een leuk apparaat en kan je er prima op gamen. De controller heeft wel vaak last van interference en reageert dan niet goed, maar verder werkt alles prima. Nu alleen nog vettere games erbij en je hebt een console/handheld met noemenswaardige en exclusieve games die een reden zijn om de Switch te kopen.
Avatar
Jerone | 07 september 2017 10:02 | #277436
Reactie op post #277435 van FalconPawnch
collapse
Dan deze vraag: Wat heeft bijvoorbeeld de Xbox wat de Switch niet heeft, buiten graphics? Exclusives? Die van Nintendo zijn beter. Games als GTA? Die komen ook op de PS4 en PC. Waarom zijn er mensen die een Xbox kopen?

Ik vind het niet raar dat de Switch een succes is, de console heeft álles wat je van een Nintendo console kan vragen.
Avatar
justundress | 07 september 2017 10:38 | #277437
Reactie op post #277436 van Jerone
Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Het draait voor een selectief groepje mensen puur om de exclusieve titels. Bijvoorbeeld Halo, ik kocht wen xbox voor die game. Nu is 1+1 nog altijd 2. Want mijn kamaad wil samen Halo spelen. Wat koopt hij? Een xbox. En zo groeit dat. Tussen xbox en ps4 is de keus vaak gericht op het multiplayer. Wat heeft mijn groepje vrienden, daar kies je voor omdat je samen speelt. Voor nintendo kies je niet voor de game fifa. Nee je gaat voor mario, zelda, metroid en noem maar op. Dit zijn "vaak" single player games. Dus je koopt het niet om samen te doen maar meer voor "jezelf"

Conclusie wat xbox en ps4 hebben zijn net als nintendo goede exclusieve titels. Maar het omslag punt tussen ps4 en xbox is het online platform. Dat denk ik tenminste.

Titels exclusief voor de xbox
Halo
Gears of war
State of decay (word ook pc)
Forza

Titels exclusief Ps4
God of war
The last of us
Ratchet and clank
Horizan zero dawn
Avatar
FalconPawnch | 09 september 2017 11:57 | #277511
Reactie op post #277436 van Jerone
uhhhm, third parties die alleen games maken voor ps en xb?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.