Reggie over bevoorrading Switch, Nintendo als entertainmentbedrijf, VR en meer Nieuws | 08 september 2017 09:39 | Auteur: Ricardo | Bron: Variety

De focust ligt op het tegemoetkomen van de vraag naar de Nintendo Switch tijdens de feestdagen en Nintendo is meer dan alleen een gamebedrijf, namelijk een entertainmentbedrijf, aldus Nintendo of America-president Reggie Fils-Aimé.

Reggie was aanwezig op de Variety Entertainment & Technology Summit in Los Angeles en heeft hier gesproken over een aantal zaken. Allereerst benadrukt hij nog eens dat Nintendo nu de focus legt op het tegemoetkomen van de vraag naar Nintendo Switch-systemen tijdens de feestdagen (vertaald):

"Beslist is de vraag er en van onze kant is de bevoorrading er [om tien miljoen systemen te verkopen in het eerste fiscale jaar]. Of we genoeg hebben voor de feestdagen? Dat is waar we ons op focussen."


Een totaal ander onderwerp waar Reggie over sprak, is het beeld dat men van Nintendo heeft. Het Japanse bedrijf wordt gezien als gamebedrijf, terwijl Nintendo zichzelf als 'entertainmentbedrijf' definieert. Recentelijk zet het bedrijf daar meer op in, zoals met de samenwerking met Universal om een attractiepark met Nintendo thema te realiseren. Reggie vernoemt daarnaast het feit dat Nintendo veel succes ziet op markten waarop zij zelf geen hardware verkoopt. Een goed voorbeeld daarvan is de 150 miljoen downloads van Super Mario Run op de mobiele app-markt.

Gaat Nintendo in de toekomst ook samenwerken op het gebied van films of tv-series? Reggie wil dat geenszins uitsluiten en zeg dat alle deze opties op tafel liggen. Wel herinnert hij ons eraan dat Nintendo in het verleden misstappen heeft gezet op dat terrein. Bijvoorbeeld met de film 'Super Mario Bros.' uit 1993, die volgens Reggie 'misschien wel de laagste Rotten Tomato score ooit' heeft.

Als laatste gaat Reggie in op virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Over VR zegt de president van Nintendo of America het volgende:

"Het is een technologie waar we al tientallen jaren naar kijken. Echter, in tegenstelling tot anderen, is Nintendo nog niet klaar om hier in te stappen. Er zijn nog niet veel ervaringen die echt leuk zijn."


Hij ziet wel mogelijkheden in AR, waarmee Nintendo aldus Reggie veel ervaring heeft. Pokémon Go onderlijnt het potentieel van deze technologie.
Next articleKopstukken Square Enix over Final Fantasy VII, Nintendo 64,... Previous articlePokémon the Movie: I Choose You krijgt trailer en Pikachu-actie...

Reacties van gebruikers

Avatar
The Iron Ghoul | 08 september 2017 10:09 | #277468
VR is leuk, maar het is nog niet goedkoop genoeg en sterk genoeg om met 4 man thuis op de bank te zitten en dan Gears of war VR te spelen of zoiets.
Avatar
MichaelNight | 08 september 2017 10:16 | #277469
collapse
Ze zijn wel erg traag met het ontwikkelen van VR en VR games. Ik weet ook niet of het gaat lukken met het verkopen van 10 miljoen systemen.
Avatar
FalconPawnch | 08 september 2017 10:26 | #277470
Reactie op post #277469 van MichaelNight
collapse
ik denk dat ze er gewoon weinig brood in zien. Ik ook eerlijk gezegd. Het is maar een gimmick. Net als 3D. Ik vind het weinig toevoegen.
Avatar
MichaelNight | 08 september 2017 10:38 | #277472
Reactie op post #277470 van FalconPawnch
collapse
Ik vind het wel jammer.
Avatar
Mink | 08 september 2017 10:49 | #277474
Reactie op post #277472 van MichaelNight
Tja, sommige mensen zullen het ook jammer vinden dat er geen 3D in de Nintendo Switch zit. Je kan niet iedereen tevreden houden. Daarbij is VR zeer niche atm, ik snap best dat Nintendo daar geen brood in ziet.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.