Reggie Fils-Aime raadt je af ridicule prijzen te betalen Nintendo Classic Mini: Super NES Nieuws | 11 september 2017 11:25 | Auteur: Mink | Bron: Financial Times

In een interview met Financial Times heeft Reggie Fils-Aime gesproken over de Nintendo Classic Mini: Super NES en waarom je geen astronomische bedragen moet neerleggen voor dit speeltje.

Met de Nintendo Classic Mini: NES was er een gigantisch tekort voor de fans van Nintendo. Er was een enorme vraag en het aanbod was zo goed als nergens te vinden. Hierdoor werd de kleine NES voor astronomisch hoge bedragen aangeboden op biedingssites zoals het Nederlandse Marktplaats.

Reggie Fils-Aime, president van Nintendo of America, sprak met de Financial Times en wist hier het volgende te zeggen (vertaald):

"Er gaan geen problemen voorkomen met het aanbod van de Nintendo Classic Mini: Super NES. Ik zou je zeer sterk willen afraden om een SNES aan te schaffen middels een biedingswebsite en meer betalen dan $79,99 voor het apparaat.

We hadden met de Nintendo Classic Mini: NES simpelweg de vraag onderschat. Soortgelijke producten van andere consoles verkochten bij lange na niet zo goed, dus we hadden er simpelweg niet op geanticipeerd."
Next articleGeestige gevechten van chaotische Chandelure in trailer Pokken... Previous articleLichtspeer ontwikkelaars: 'Nintendo werkt aan een achievement-achtig...

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 11 september 2017 11:43 | #277548
Zelf weiger ik een cent meer te betalen dan de marktprijs. Ook ga ik niet in op oneerlijke internetverkoop, omdat dit zichzelf daardoor in stand houdt. Denk vooral aan Amiibo ter vergelijking. Over het algemeen zijn de prijzen wel hoog genoeg.

Dat wordt dus spannend. Zal er een Mini Super Nintendo voor mij bij zijn? Komt er deze keer wel een nieuwe lading, mocht de eerste niet voldoende zijn? Ik was er deze keer vroeg bij, dus ik hoop erop de Mini Super Nintendo wel te bemachtigen.

Dan nog neem ik Reggie's uitspraken altijd met een korreltje zout. Het klinkt in theorie altijd veel mooier dan in de praktijk. Gaat het mis, dan heeft hij daar ook wel weer een mooie verklaring voor, met de belofte dat het volgende keer wel lukt. Marketing is immers zijn specialiteit. Over of er genoeg zullen zijn, ben ik nog sceptisch. Nintendo doet je haast geloven dat je dit product in een winkel zult zien, maar bij de Mini NES is dat nog nooit gebeurd. Net als bij de nieuwste Amiibo, die ik ook nog nooit ben tegengekomen, heb ik hier ook weer mijn twijfels. Ook lijkt de Nederlandse markt wat minder bedeeld, kijkend naar hoe schandalig slecht er Amiibo worden aangeleverd momenteel. Zelfs als de Mini Super Nintendo goed wordt verspreid, wil dat nog niet zeggen dat dit hier ook zo zal zijn.

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar we zullen zien in hoeverre Reggie gelijk heeft.
Avatar
Unistar | 11 september 2017 12:21 | #277550
collapse
Goed gezegd MVG.
Ook ik ben niet zo'n idioot die voor een Classic Mini NES of SNES de hoofdprijs gaat betalen.
Ik weiger op het moment zelfs om NES, SNES en Gameboy games en consoles te kopen omdat die prijzen ook gewoon maar blijven stijgen.... mede omdat er helaas te veel prijs opdrijvers in de retro markt rondhangen en teveel kopers (gamers dus) zich blijkbaar graag laten besodemieteren!
Avatar
MVG | 11 september 2017 13:52 | #277556
Reactie op post #277550 van Unistar
collapse
Dank je! Dat laatste heeft echter wel meer met de retro-markt te maken. Niet met producten die in theorie nieuw zijn, zoals de Mini NES en Mini Super Nintendo.

Ben ik overigens ook in thuis, die oude games. Toen ik omstreeks 2004 weer games voor Super Nintendo en NES begon te sparen, vielen de prijzen nog best mee. Nu vindt je vrijwel geen complete écht klassieke games van toen meer (inclusief boekje, doosje, etc.) voor ongeveer 30 Euro.

Veel games kosten nu zelfs meer, dan toen ze 20 á 25 jaar terug nieuw waren. Het einde van die stijgingen is nog niet in zicht. Niet vreemd natuurlijk: er zijn steeds minder oude games, die nog werken en in omloop zijn. Op beurzen en jaarmarkten wil je nog wel eens een onverwachte schat tegenkomen (altijd oppassen met cartridge-batterijen). Het is altijd geweldig om naar huis te gaan met een nieuwe aanwinst. Liefst een spel dat je vroeger wilde, maar toen niet kon kopen.

Helaas, meestal kom je dezelfde titels tegen, die iedereen wel heeft. Zelfs daar kan de prijs stevig gestegen zijn. Vaak betaal je nu voor een kale cartridge al, wat je eerder voor een complete game (met boekje, doosje, etc.) zou betalen. Mede daardoor is een alternatief als de Mini NES en Mini Super Nintendo een stuk aantrekkelijker (al heb ik de Mini NES vorig jaar bewust overgeslagen, zou ik dat nu direct rechtzetten, mocht ik hem eens treffen voor een 'gewone' prijs). Zeker als je die via internet zou kunnen uitbreiden met meer games (op de Mini NES zou dat niet zo moeilijk zijn, al is het op eigen risico).

Moet bekennen dat ik ook allang geen tweedehands games voor NES of Super Nintendo heb gekocht. Door de hoge prijzen is die markt compleet verziekt en is het sparen niet leuk meer. Veel te duur, wederom dankzij oneerlijke internetverkoop en schaarste.

Als ik een tijdmachine had, zou ik teruggaan naar de nadagen van Nes en Super Nintendo. Kan me bijvoorbeeld nog herinneren dat de NES games voor zo'n 15 gulden verkocht werden, toen de NES uitgerangeerd was. Intussen is dat wel anders.
Avatar
LilDreon | 11 september 2017 15:46 | #277559
Reactie op post #277556 van MVG
klopt.. ik ben ook maar gestopt met sparen, eerst ging ik meerdere keren per jaar naar een retro game beurs.. nu ga ik er alleen heen als ik weet dat ik 200 euro kan missen omdat je voor een spel minimaal 30 euro kwijt bent en je vaak verschillende leuke games ziet.

twijfelen en even verder lopen kan niet, want als je terug komt heeft iemand anders de game wel gekocht.

Zelf heb ik de SNES mini bij meerdere winkels besteld en annuleer ik de bestelling gewoon netjes als ik er 1 in mijn bezit heb zodat de volgende op de lijst een gat in de lucht kan springen. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.