Mortal Kombat: Deadly Alliance (Second Opinion) Review | 11 maart 2003 23:18 | Auteur: Onbekend

E3: In de E3 van vorig jaar werd Mortal Kombat: Deadly Alliance met prachtige beelden getoond. De mensen stonden erg verbaast van het werk dat Midway bracht. Midway in de ontwikkelaar en de uitgever van deze game. Ze dachten waarschijnlijk niet aan zo’n mooie, bloederige beelden als deze. Nu moest de gameplay nog goed zijn en het zou een topper worden. Ze wachtten dan op een review en die bleek erg positief.

Characters: De personages wisselen veel in deze serie, en deze game is geen uitzondering. Lui Kang, Fujin, Jarek, Reiko, Shinnok, Kai en Tanya zijn uit deze reeks verdwenen. Drahmin, Kenshi, Bo’Rai Cho, Frost, Hsu Hao, Li Mei, Moloch, Mavado en Nitara zijn erin. En dan zijn er enkele combacks: Kano, Kung Lao, Shang Tsung, Cyrax en Kitana. Voor al deze characters is er info in de game te verdienen, door ze te unlocken en als je de Arcade Mode uitspeelt krijgt je hun einde van het toernooi te zien. Meer info kun je ook vinden in de nieuwe mode in de game: de Konquest Mode. (dit zie je in het volgende deel)

Nieuwe modes: Er zijn twee nieuwe modes in de game toegevoegd, naast de Arcade, Versus en Practice zijn er nog de Konquest en de Krypt. In de Konquest mode krijgt u uitgelegd hoe de basismoves werken, en dan gaan ze verder in op de combo’s met de gekozen character. De Kypt is heel wat anders, daar kun je wel 676 extra’s unlocken die in evenveel grafkisten verborgen zitten. Dit gaat van artwork tot characters tot video’s van andere games. Deze twee nieuwe modes zijn een prachtige toevoeging aan de game geworden.

Vechtstijlen: Elke personage heeft drie vechtstijlen, twee hand-to-hand en eentje met wapen(s). Elke vechtstijl heeft 2 à 3 combo’s, en dan zijn er nog 2 à 3 combo’s die in elke vechtstijl te werken. Sonya heeft bijvoorbeeld de kans om Tae Kwon Do uit te voeren, dan kan ze overschakelen naar Kenpo en dan kan ze nog een paar stokken uit haar mouw toveren. Van vechtstijl wisselen doe je door de L-knop volledig in drukken. Dat is wel een klein nadeeltje.

Fatality: Na elk gevecht, dus na twee winnings, komt er het bekende Finish Him. Dat staat je tegenstander rechts en maakt kromme bewegingen. Dan kun je hem volledig uitschakelen met een schopje of een boksje, maar de echte kenners gaan over tot Fatality’s, of anders gezegd genadeslagen. Elke personage heeft één fatality, die gruwelijker zijn dan ooit. De babality, friendship en animality zijn verdwenen maar dit is, vind ik, niet erg. Want die fatality’s zijn toch beter.

Minigames: In deze Mortal Kombat zijn de minigames terug van weggeweest, deze komen om de vijf gevechten, tenzij je het anders instelt. Deze mini-games zijn Test your might en Test your sight. In Test your might moet je zoveel mogelijk na mekaar op alle knoppen duwen en dan op de R-knop drukken als je kracht boven het te behalen streepje is. Dan slaat hij z’n hand naar beneden op een steen, houten plank. Test Your Sight is een spelletje waar 3/4/5/6 kokers op een tafel staan en onder één van hen ligt een munt. Dan beginnen de kokers door elkaar de verschuiven n dan stopt het. Jij moet raden welke de juiste koker is, met dee munt.

Graphics: De graphics zijn heel prachtig, dit heb ik je ook al proberen uit te leggen in het deel E3. De moves lopen vlotjes en het bloed valt vloeiend. Ook de arena’s zien er realistisch uit. Jammer is wel dat de ending van een speler niet in filmvorm is, maar prenten en teksten, met verteller.

Gameplay: De gameplay is alleszins niet ingewikkeld, en het is zeker heel afwisselend door de drie vechtstijlen. Want nog een beetje info erover, je bent kwetsbaarder als een wapen in de hand hebt maar op dat moment ben je ook sterker in de aanvallen. Dus als je je wapen vast hebt, verdedig jezelf maar goed, het is een groot verschil. Er is ook een nieuw wapensysteem in het spel en beter in vergelijking met het wapensysteem uit MK4. Ook is het niet te makkelijk want op het makkelijkste niveau, novice, is het nog steeds nodig om je hoofd erbij te houden en hem dan opok te gebruiken.

Geluid:Heel mooi geluid die je kamer plots doet veranderen in de Mk-arena. Net alsof jij de speler op het veld bent en soms maakt je zelf dezelfde geluiden als de bestuurde personage. Weet je wat ie doet op het einde van een gevecht, doet dat dan maar eens na, is altijd wel leuk. Het kletteren van de zwaarden en het geluid van het kotsen van Bo’Rai Cho lijken net echt. Ik ben vol lof over het geluid.

Overall: Mortal Kombat: Deadly Alliance is een sterke verbetering op de vorige game van de serie. Ik vind het zelfs beter dan Tekken 4 en Virtua Fighter 4. Dus GO voor MK en STOP voor de andere. Nu wachten op Soul Calibur II, want dit zal een sterke tegenstander worden. De graphics geven al hun kracht, het geluid is zo duister dat alles wordt zoals de game het wil (dus duister) en de gameplay is ook uitstekend. Ik geef dit zeker veel punten. (zie hieronder)

Score:
Gameplay: 37/40
Graphics: 38/40
Geluid: 18/20
Totaal 93/100
0
N1-score
Next articleNieuwe Famitsu scores Previous articleFlink tekort GBA SP

Plaats een reactie

De reacties bij dit bericht zijn gesloten.