Nintendo Switch boekt betere verkopen in Verenigd Koninkrijk dan Xbox One in 2017 Nieuws | 12 september 2017 22:00 | Auteur: Nathan | Bron: GamesIndustry.biz

Volgens industriewebsite GamesIndustry.biz zijn er dit jaar tot dusver meer Nintendo Switch-consoles verkocht in het Verenigd Koninkrijk dan Xbox One-systemen.

Op Twitter heeft Christopher Dring van GamesIndustry.biz details gedeeld over de verkopen van de Nintendo Switch in het Verenigd Koninkrijk. De man, zelf Brit, vertelt hoe zijn landgenoten minder enthousiast zijn over het apparaat dan mensen in andere regio's, maar dat er dit jaar desondanks meer Nintendo Switch-exemplaren over de Britse toonbanken zijn gegaan dan Xbox One-systemen van Microsoft. Dring voegt daar echter aan toe dat de PlayStation 4 populairder is dan de console van Nintendo.

Al vanaf de lancering in maart doet de Nintendo Switch het goed bij onze overburen. In het lanceringsweekend werden er 80.000 apparaten verkocht, wat twee keer zo hoog is als de resultaten van de Wii U in 2012, maar lager dan de launchverkopen van de Nintendo 3DS, PlayStation 4 en Xbox One. Het lijkt erop dat veel Britse gamers later toch de moeite hebben genomen om de Nintendo Switch aan te schaffen. Genoeg in ieder geval om de Xbox One voorbij te gaan in de verkooplijsten.

Next articleNintendo Switch Online applicatie krijgt update, verbeteringen... Previous articlePoint 'n click adventuregame Thimbleweed Park op 21 september...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.