6 Seasons Review | 15 september 2017 14:00 | Auteur: Mink

Ik mag me niet vaak wagen aan een mobiele game om te reviewen. Helemaal nooit recenseer ik een game die niets met Nintendo te maken heeft. Vandaag stap ik buiten mijn comfortzone en behandel ik het mobiele spelletje 6 Seasons. Deze free-to-play titel neemt de draak met de meest voorkomende vorm in de natuur, de zeshoek. Onze eigen Volleybaas heeft de titel ontwikkeld en vandaar dat we hem op de website behandelen. Ben jij benieuwd wat ons eigen lid ervan gebakken heeft?

6 Seasons is een puzzelspel bij uitstek. In dit spel link je zeshoeken met dezelfde kleur aan elkaar en ruim je zo het speelveld op. Dit doe je door zeshoeken te verplaatsen met aanliggende blokken en wanneer er drie of meer aan elkaar zitten – in de vorm van een driehoek – worden de zeshoeken vernietigd. Hierdoor ontstaan er lege plekken op het speelveld en deze groeien weer terug, des te meer zeshoeken je van die kleur vernietigt. Hoewel je het spel zo onder de knie hebt, daagt het je uiteindelijk flink uit.

1


Lente zomer
6 Seasons bevat drie modi: Challenges, Endless en Multiplayer. In Challenges ga je een veld af met meer dan zestig verschillende uitdagingen. Als je begint kun je niets meer dan zeshoeken verplaatsen met aanliggende zeshoeken, maar naarmate je verder komt en meer vrijspeelt, krijg je ook de krachten om andere krachten te gebruiken om het speelveld te manipuleren. Zo kun je bijvoorbeeld een volledige rij één plekje laten opschuiven en de zeshoeken rondom één zeshoek met of tegen de klok laten draaien. Dit zorgt voor een leuke afwisseling en maakt het standaard puzzelaspect een stukje interessanter.

Daarbij wisselt de vorm van het speelveld sowieso, zorgend voor de nodige breinbrekers. Het spel is allesbehalve simpel en vraagt een hoge concentratie van de speler. Je moet vooruit plannen en na denken over je volgende twee of drie zetten. Dit alles is zeer tactisch en vermakelijk want de speler wordt genoeg beloond met nieuwe en toffe vaardigheden en zelfs enkele bonuslevels waarbij meestal slechts één of twee beurten mogelijk zijn.

2


Winter herfst
De gratis versie van 6 Seasons laat helaas echter niet genoeg impressies achter. Hierdoor stimuleert de demoversie je niet om de game daadwerkelijk aan te schaffen. Verder is de Endless Mode niet echt noemenswaardig. Hierin speel je met een bepaald aantal beurten en naarmate je doelen hebt gehaald krijg je meer beurten om door te blijven spelen. Hier kwam het puzzelen toch iets minder naar voren, aangezien het speelveld random overkomt in tegenstelling tot de goed uitgedachte levels in Challenge Mode.Conclusie
Six Seasons is een vermakelijk puzzelspelletje met meer diepgang dan je in eerste instantie verwacht. Ik heb er ontzettend veel plezier uit gehaald en wil Volleybaas dan ook bedanken en complimenteren voor de game. Erg indrukwekkend. Het spel kent technisch niets om op aan te merken, maar weet qua presentatie een beetje in het niets te vallen. Zo mist er toch wel achtergrondmuziek of andere elementen die de sfeer verhogen en is het spel niet langer leuk dan een uurtje of vijf. Al met al een top titel die je zeker een kans moet geven!
7,5
N1-score
  • + Genoeg afwisseling
  • + Tactische puzzelgame
  • + Originele idee├źn in een vrij bekend principe
  • - Beetje stil
  • - Is na vijf uur geheel klaar
Next articleAttack on Titan 2: Future Coordinates krijgt teasertrailer Previous articleLanceringstrailer Metroid: Samus Returns voor de Nintendo 3DS

Reacties van gebruikers

Avatar
Volleybaas | 15 september 2017 14:01 | #277702
collapse
Hoi Mink,
ik wil je heel erg bedanken dat je de tijd hebt genomen om schrijven over mn game. Heel interessant om te lezen hoe iemand anders je game ervaart!
Bijvoorbeeld, je zegt dat endless mode niet veel toevoegt, terwijl ik juist van anderen hoor (en zie op de online leaderboards) dat ze hier juist het meeste plezier uit halen.

Ik ben ook erg benieuwd wat andere leden er van vinden. Ik zou zeggen: brand maar los met die feedback Wink
Avatar
Mink | 16 september 2017 10:16 | #277716
Reactie op post #277702 van Volleybaas
Haha, geen probleem man! Jij bedankt dat we hem mochten reviewen Smile . Grappig om te horen ja, ik haalde veel meer plezier om het spel volledig uit te spelen in plaats van de Endless mode te doen. Maar wellicht ben ik simpelweg te slecht om Endless leuk te vinden Wink . Veel succes met de game verder! Smile
Avatar
FalconPawnch | 15 september 2017 14:01 | #277703
collapse
Nice! Eerlijke review! De game is vermakelijk en verslavend.

Allemaal even thumbs up voor de awesome muziek in de trailer he! Dit was oorspronkelijk bedoeld als achtergrond muziek tijdens de game maar is nu dus vervangen door ambience van regen, wind, en vogeltjes. De muziek en sounds are made by .... ME! =D Academic
Avatar
offensive | 15 september 2017 17:22 | #277709
Reactie op post #277703 van FalconPawnch
collapse
Waar is je Indie haat nu??
Avatar
FalconPawnch | 16 september 2017 11:33 | #277724
Reactie op post #277709 van offensive
collapse
Ik haat indies niet dat maak jij ervan. Ik weet dat het lastig begrijpen is voor lege vazen zoals jij.
Avatar
Mink | 16 september 2017 11:50 | #277728
Reactie op post #277724 van FalconPawnch
Rustig blijven.
Avatar
offensive | 16 september 2017 14:45 | #277737
Reactie op post #277724 van FalconPawnch
Haha

En hij hapt ook nog.

Maar laat we eerlijk blijven. Bijna al je reacties zijn negatief. Zie ook weer je reactie onder het DOOM artikel. Ik vind het een knappe prestatie dat ze dit soort games draaiend krijgen op een hybride console. Ik kan er goed mee leven dat het docked niet mee kan met de ps4. Ben tevreden dat ik nu naast de Mario's en Zelda's dit soort games kan spelen.
Avatar
MichaelNight | 15 september 2017 14:19 | #277705
Het is eigenlijk 't zusje van candy/ bubbles achtig.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.