Credit Suisse voorspelt 130 miljoen verkochte Nintendo Switch-systemen in 2022 Nieuws | 19 september 2017 10:19 | Auteur: Ricardo | Bron: barrons

Het leidende financiële bedrijf Credit Suisse ziet Nintendo's toekomst rooskleurig in.

Nintendo's nieuwste apparaat, de Nintendo Switch, heeft een doorslaand succes gehad en dat gaat voorlopig niet veranderen. Er vlogen al miljoenen exemplaren over de toonbank en ook zijn er veel positieve geluiden te horen van andere bedrijven die ontwikkelen voor het systeem of op een andere manier met Nintendo samenwerken. Nog altijd is het systeem op veel plaatsen moeilijk verkrijgbaar en met een solide line-up hoopt Nintendo het momentum te behouden.

Het Zwitserse brokerage firma Credit Suisse, één van de leidende bedrijven in de financiële wereld, is dit succes niet ontgaan. Waar het bedrijf Nintendo's aandelen eerder categoriseerde als neutraal, bestempelt de firma deze nu als 'outperforming'. Dit heeft alles te maken met een flinke toename van het verwachte aantal verkopen van Nintendo's hybride apparaat, de Nintendo Switch. Eerder voorspelde Credit Suisse dat er 70 miljoen exemplaren verkocht zouden worden tot en met 2022. Met een nieuwe prognose van 130 miljoen schat het bedrijf dit nu aanzienlijk hoger in. Credit Suisse's analist Keiichi Yoneshim zei hierover het volgende (vertaald):
"Aangezien Nintendo's Switch een uniek game-platform is die dienstdoet als zowel een console en handheld, was het aanvankelijk onduidelijk of de verkoopcyclus meer zou lijken op die van een console of een handheld. Hoewel de Switch gecategoriseerd wordt als console, verwachten we dat het gaat verkopen als een handheld. Volgens een enquete van Famitsu gebruiken veel gebruikers het systeem ook als een handheld. Eerder verwachten we een piek in het aantal verkopen ongeveer drie jaar na de lancering, uitgaande van een console-verkoopcyclus. Nu dat het er meer naar uitziet dat de Switch verkoopt als een handheld, updaten we onze prognose om een langere verkoopcyclus te reflecteren. We verwachten nu dat de Switch piekverkopen behaalt vijf jaar na de lancering, zoals gewoonlijk voor een handheld. Ook verhogen we onze prognose voor dit piekjaar van 25 miljoen naar 31 miljoen exemplaren."
Next articleVijf procent korting bij aankoop Pokkén Tournament DX Previous articleGrappige animatie toont Mario + Rabbids: Kingdom Battles in...

Reacties van gebruikers

Avatar
Ruben91lp | 19 september 2017 11:44 | #277807
Betere tijden Happy
Avatar
Paul | 19 september 2017 13:07 | #277809
En ik dacht dat ik optimistisch was.. Yummy
Avatar
The Iron Ghoul | 19 september 2017 13:14 | #277810
130 Miljoen pfff. De switch kan makkelijk 224 miljoen verkopen.
Avatar
charlie1 | 19 september 2017 22:44 | #277817
Als ze tegen dan evenveel verkopen als de ps4 is de inzet geslaagd voor mij. (Minimum 50 miljoen stuks)

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.