Story of Seasons: Trio of Towns Preview | 21 september 2017 12:00 | Auteur: Jeroen K.

In oktober kunnen we weer ons rustige boerenleventje opzoeken op de Nintendo 3DS. Harvest Moon-opvolger Story of Seasons: Trio of Towns komt dan naar Europa toe. Wij hebben alvast de eerste stappen in Westown gezet om onze eigen boerderij te openen. Wat kunnen we verwachten van de volgende boerensimulatiegame uit het verre oosten?

Story of Seasons: Trio of Towns begint met een confronterende gezinssituatie. Vanwege de internationale aard van de baan van je vader, moet je met het hele gezin verhuizen. Jij hebt daar geen zin in en besluit je eigen boerderij op te zetten. Je zoekt je familielid Frank op en hij leert je de fijne kneepjes van het agrarisch leven. Je komt te wonen in het gezellige doch kleine boerendorpje Westown. Hier ontmoet je verschillende personages. Zoals de titel van het spel al impliceert, zet je later in het spel ook nog voet in twee andere dorpen.

sospr2

Tijdens de eerste dagen van je boerenleventje, zal je Westown vaak bezoeken. Het dorpje heeft je verschillende faciliteiten te bieden. Zo kun je zaadjes kopen in de bloemenwinkel, het restaurant bezoeken voor een hapje of een drankje en bijkletsen met je dorpsgenoten. Om geld te verdienen voor je boerenfirma moet je wat bijklussen door de inwoners van Westown te helpen. Elke dag hebben de inwoners nieuwe kleine betaalde klusjes voor je, zoals het schrobben van koeien, bezorgen van post of verzamelen van voorwerpen.

Ook zal je vast aan de bak moeten voor je eigen gewassen. Je kunt in de dorpswinkel aardappel- of radijszaadjes kopen. Deze zaadjes plant je op je veldjes, nadat je ze omgeploegd hebt. Vervolgens geef je ze dagelijks water en na verloop van tijd heb je je eerste producten op de markt! Per dag heb je maar beperkte energie, dus je kunt niet oneindig in de weer blijven op je boerenakkers.

sospr3

Voorlopige conclusie
Story of Seasons: Trio of Towns presenteert je de rust en romantiek van het boerenleventje. Je dag bestaat uit hier en daar wat bijklussen, het dorpje Westown bezoeken en je akkers onderhouden. Progressie volgt langzaam maar zeker, waardoor het boerenleven je niet snel lijkt te vervelen. Liefhebbers van Harvest Moon- en Story of Seasons-games lijken met dit spel weer op hun wenken bediend te worden. Vooralsnog is er geen vuiltje aan de lucht in Westown.
Next articleNintendo eShop - Week 38 (Pokémon Gold/Silver, SteamWorld Dig... Previous articleSquare Enix probeert de consoleversie van Final Fantasy XV op...

Reacties van gebruikers

Avatar
yeroon | 21 september 2017 13:06 | #277843
collapse
Jammer dat niet voor de Switch is.
Lijkt me best leuk, maar ik wil eigenlijk geen geld maar aan de 3DS uitgeven.
Avatar
Mink | 21 september 2017 13:23 | #277844
Reactie op post #277843 van yeroon
Dat snap ik wel Yeroon, ik ben grotendeels ook wel klaar met mijn Nintendo 3DS-systemen. Tijd voor het Nintendo Switch-tijdperk!
Avatar
salsanadia | 21 september 2017 15:41 | #277847
Leuk Smile Blij dat het op de 3DS is. Een Switch wil ik nog niet kopen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Story of Seasons: Trio of Towns

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation RPG
Ontwikkelaar: Marvelous
Uitgever: Marvelous
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 13 oktober 2017

Screenshots