Wii-winkelkanaal eindigt begin 2019 Nieuws | 29 september 2017 11:37 | Auteur: Mink | Bron: Nintendo

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het Wii-winkelkanaal vanaf 2019 niet meer bereikbaar zal zijn.

Zojuist heeft Nintendo aangekondigd te gaan stoppen met het Wii-winkelkanaal in 2019. Om precies te zijn; 31 januari 2019. Dat betekent dat je nog ruim een jaar naar gelang alle WiiWare-titels kunt downloaden en kopen. Let wel, je kunt slechts tot 31 maart 2018 geld opwaarderen naar het Wii-winkelkanaal. Daarna zullen je Wii Points niet meer ingelost kunnen worden.

Het is enigszins toch wel vreemd om te zien dat Miiverse, een vrij cruciale dienst op de Wii U, al is gestopt terwijl het Wii-winkelkanaal nog vijftien maanden open blijft.

1
Next articleStar Fox 2 Previous articleSuper Mario Run-update getoond in trailer

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 29 september 2017 12:00 | #277968
collapse
Haha, welja. Dan is het kanaal dus 13 jaar online geweest! Dat terwijl de online diensten van de Wii U nu al worden afgebouwd, slechts een paar maanden na de definitieve val van het systeem. De Wii was natuurlijk een stuk populairder, maar kan me niet voorstellen dat er de komende 2 jaar nog veel mensen actief zijn op het Wii winkelkanaal. Dat terwijl de Wii U nog steeds in de winkels ligt en al online functies verliest.

Naar mijn mening is het Wii winkelkanaal te lang open gebleven en zijn ze te krampachtig bezig om de online functies van de Wii U maar snel te verwijderen. In dit perspectief wordt nogmaals benadrukt, dat ze dit bij de Wii U veel te snel stopzetten. Schandalig? Weird
Avatar
koekiemonster | 29 september 2017 13:52 | #277976
Reactie op post #277968 van Martijn
collapse
Is niet in verhouding. De eShop is de plek waar je geld hebt uitgegeven, miiverse is dat niet.

Ik vind het eigenlijk niet zo een leuk idee om nu te weten dat online aankopen op Nintendo dus een dode lijn zijn.
Nadat de wii eshop verdwijnt zal je je aankopen dus niet meer kunnen downloaden. Die zijn gekoppeld aan je Wii. Als deze overlijdt (wat goed kan), dan ben je je aankopen dus allemaal voor altijd kwijt. Best wel jammer, gezien ik nogal wat games heb gedownload.

Geeft ook wat zorgen voor de Switch. Daar zal het ook eindig zijn. En dat is minder prettig, gezien ik op de Switch 100% digitaal ben. Stel dat Nintendo dat ook op 13 jaar houdt, dan kan ik na die 13 jaar mijn digitale content niet meer downloaden.

Nu maar hopen dat Nintendo nooit naar digitaal only gaat met deze settings...
Avatar
Markiewong | 29 september 2017 18:09 | #277984
Reactie op post #277976 van koekiemonster
Maar bij de concurrent heb je het zelfde. De Playstation 4 speelt ook geen 3 games af, dus daar ben je ook de pineut als ze offline gaan. Dat zelfde geldt voor Valve, ookal is het zeer onwaarschijnlijk, mocht er ooit iets gebeuren waardoor zij sluiten dan verlies je al je aankopen. In andere woorden; digitaal is niet eeuwig, niet tegenover fysiek.
Avatar
Martijn | 30 september 2017 14:09 | #277996
Reactie op post #277976 van koekiemonster
Op zich is het wel in verhouding. Je weet dat ze op de Wii U al aan het afbouwen zijn, qua online mogelijkheden. Met dit tempo gaat de Wii U nooit dezelfde 7 jaar afbouwtijd krijgen zoals de Wii, nadat die uitgerangeerd was.

Het Wii winkelkanaal had ook meer inhoud en werd destijds vaker bijgewerkt, dan de Wii U e-shop. Daardoor is er minder nut de Wii U e-shop ook zolang open te houden. Ik verwacht dat het niet eens zolang gaat duren, als je kijkt hoe Nintendo nu al omgaat met een aantal online functies op de Wii U. Je zou kunnen denken dat ze echt zo snel mogelijk van de Wii U verlost willen zijn, omdat de Switch een groot succes blijkt.

Zelf koop ik games liefst fysiek. Snap je angst voor verloren games zeer goed. In theorie gaan games ook niet verloren, maar in de praktijk kan het. Zo verloor ik al mijn digitale aankopen toen mijn Wii door een stroomstoring kapot ging. Gelukkig ging het toen nog om relatief weinig digitale aankopen (al waren het er genoeg, zeker voor die tijd). Als de e-shop verdwijnt kun je die games inderdaad niet meer downloaden. Erg zuur.

Zie liefst dat ze de online support voor de Wii U nog een poos aanhouden. Na een half jaar al gaan afbouwen ervaar ik als een te korte periode, zeker nu het systeem nog in de winkels ligt. Helaas lijkt Nintendo daar andere ideeën bij te hebben, maar we zullen zien hoelang games nog online te spelen zijn en tot wanneer de e-shop nog toegankelijk is. Mag hopen dat het nog een redelijke periode ondersteunt blijft.
Avatar
jdw89 | 29 september 2017 12:24 | #277970
collapse
Nee, logisch. Voor Wii U was de Wii U succesvol, maar buiten de bezitters niet en daarom kon Nintendo maar het beste z.s.m. overstappen naar de Switch.
Avatar
Martijn | 29 september 2017 13:37 | #277975
Reactie op post #277970 van jdw89
Ik vind het logischer dat ze met de Wii zolang zijn doorgegaan, dan dat ze de Wii U nu al proberen te vergeten. Hij ligt nog in de winkels! Je zou je behoorlijk bekocht kunnen voelen als je nu nog een systeem koopt, dat al een deel van zijn online support mist.

Het is duidelijk: de Wii was het grote succes en de Wii U de flop. Dan nog: als je een product nog verkoopt, ga je niet al afbouwen en functies verwijderen. Haal het systeem én de games dan per direct uit de winkel, maar ook dat kan rekenen op ontevredenheid. Een half jaar is te kort. Hadden ze minstens een jaar gewacht, maart 2018 dus (de Switch een jaar uit, dus de Wii U een jaar uitgerangeerd), dan had ik dat een stuk redelijker en logischer gevonden. Mensen kochten toch je systeem toen het wat minder ging. Laat hen dan ook niet meteen in de steek.

Wel blij dat het met de Switch zo geweldig gaat, maar ik vond de Wii U ook een leuk apparaat. Ik snap dat het een periode is die Nintendo liever vergeet, maar het zou beter wat meer geleidelijk gaan. Zeker als de Wii 7 jaar over het afbouwen mocht doen, nadat hij in 2012 uitgerangeerd raakte (tot 2019 is 7 jaar).
Avatar
SuperX | 29 september 2017 12:50 | #277971
collapse
Zoo na een lange tijd wordt deze dan ook gesloten. Ik heb in al die jaren zeker wel leuke games van kunnen downloaden! Misschien dat ik nog een kijkje neem of er nog wat bijzit wat ik moet hebben voordat het sluit.

Maar de ondersteuning hiervoor (en voor de Wii) is stukken beter dan het ooit was voor de Wii U, triest.
Avatar
wiigamer | 29 september 2017 13:18 | #277972
Reactie op post #277971 van SuperX
Hoezo is de ondersteuning van de Wii U slecht? De eshop is toch nog gewoon open? Er verschijnt af en toe zelfs nog een nieuwe game op. Ook kan je nog prima online gamen. Er is nog niks aangekondigd dat dat gaat stoppen.

Het enige wat sluit is het niet-succesvolle MiiVerse. Wat Nintendo alleen maar geld kost. Kijk, het wii winkelkanaal levert nog geld op. Het is de populairste Nintendo-console ooit. Veel mensen spelen er nog op. Af en toe verschijnt er nog een spel, al is het een dans- of zingspelletje - maar toch. Er is blijkbaar nog een markt voor.
Avatar
JORISGUY7XD | 29 september 2017 13:29 | #277974
Als iemand nog een goede Virtual Console game wil kopen:

"Castlevania: Rondo of Blood" voor de TurboGrafx 16 CD (PC Engine CD), een game die alleen in Japan uitkwam.

Beste Classic Castlevania game (ik vind deze beter dan Super Castlevania IV), met een van de beste video-game soundtracks ooit! Happy
De extreme anime artstyle tijdens cutscenes is helaas een teleurstelling voor mij, maar de gameplay en muziek zijn te goed voor dit nadeel.

Video review:

Spoiler

Avatar
Zach | 29 september 2017 14:32 | #277977
Wow, misschien nog even shoppen op Wii Winkelkanaal. Veel beter aanbod dan op de Wii U. Man, dat tergende muziekje zal ik nooit vergeten.
Avatar
The Iron Ghoul | 29 september 2017 16:34 | #277981
Ik moet wel zeggen dat ondanks alles ik op de Wii en Wiiu veel meer virtual/indie games heb gekocht dan op de X360. Voor mij horen die ook meer op een Nintendo console thuis. Ik zal deze games binnenkort eens veilig op een USB stick zetten of SD kaart

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.