Nintendo legt uit waarom het levens heeft geschrapt uit Super Mario Odyssey Nieuws | 04 oktober 2017 09:18 | Auteur: Ricardo | Bron: Game Informer

De bekende levens uit de Super Mario-serie maken geen terugkeer in Super Mario Odyssey, waarom?

In Super Mario Odyssey gaat Mario op avontuur door mooi vormgegeven koninkrijken om Peach wederom uit de klauwen van Bowser te redden. Met Cappie aan je zijde verken je een scale aan gebieden, neem je je vijanden over en ga je op zoek naar Power Moons.

Super Mario Odyssey komt met een aantal vernieuwingen in de serie. Een van de meest prominente veranderingen moet toch wel het verdwijnen van het levenssysteem zijn. In voorgaande Super Mario-games bezat Mario een bepaald aantal levens. Waren deze op, dan confronteerde het spel je met een 'game over-scherm'. Nintendo liet eerder weten dat we niet moeten verwachten dit in Super Mario Odyssey terug te zien. In plaats van een game over word je nu gestraft met het verlies van munten. Nintendo legt uit waarom:

“We overwogen hoe een levenssysteem zou werken in dit soort brede, op exploratie gefocuste game; er zouden een heleboel verschillende herstart-punten zijn. We besloten geen levens te gebruiken omdat het geen absoluut benodigd element was. We dachten ook het de wens om te spelen van sommige spelers zou beïnvloeden. Dit omdat goede spelers zelden het game over-scherm zouden tegenkomen, maar minder ervaren spelers zouden het waarschijnlijk zeer frequent zien.”


Het verliezen van munten is niet bepaald hetzelfde als het verliezen van levens, maar volgens director Kenta Motokura vormt het een goed alternatief. Het functioneert als een nieuw soort 'bestraffing'.

Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor Nintendo Switch.
Next articleVolgend jaar krijgt Professor Layton een nieuwe game, en een... Previous articleEen kennismaking met Alumon en Red Monika uit Battle Chasers:...

Reacties van gebruikers

Avatar
Captain-Retardo | 04 oktober 2017 11:31 | #278037
Had een vriend die rond de tijd dat de N64 uit was altijd in de kasteel tuin naar de boom ging waar je een leven kon halen. Was slleen nutteloos want als je doodging begon je toch weer in dezelfde kasteel tuin met al je progressie bewaard.
Avatar
Samael_blackwing | 09 oktober 2017 13:34 | #278155
Wacht, wat... zijn er game-over schermen in vorige mario games?
Is me nu nooit eerder opgevallen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

Screenshots