Deze amiibo kun je gebruiken in Super Mario Odyssey Nieuws | 08 oktober 2017 15:08 | Auteur: Bas | Bron: Nintendo

Super Mario Odyssey ondersteunt een scala aan amiibo, en een groot aantal hebben een bijzondere uitwerking op het spel!

Super Mario Odyssey zal deze maand al verschijnen voor de Nintendo Switch. Dit grootse avontuur neemt de bekende loodgieter mee naar nieuwe koninkrijken zoals het Metro Kingdom en Seaside Kingdom. In zijn avontuur kun je hem bijstaan met een leger aan amiibo.

48

We wisten al dat er drie specifieke Super Mario Odyssey-amiibo uitgebracht zullen worden, te weten Mario, Peach en Bowser in hun trouwkledij. De Mario-amiibo maakt je tijdelijk onsterfelijk, Peach schenkt je een levenshart en Bowser onthuld de locatie van munten in de lokale levels. Daarnaast kun je alle (!) reeds uitgebrachte amiibo gebruiken in het spel om energiemanen te onthullen. Een volledige lijst kun je hier bekijken.

Echter blijkt nu, na de Japanse lijst van de door Super Mario Odyssey ondersteunde amiibo nader onder de loep te nemen, dat een groot aantal amiibo ook speciale outfits zullen ontgrendelen in het spel. Welke outfits dit zijn is niet bekend, we weten wel dat de volgende amiibo naar alle waarschijnlijkheid deze functionaliteit zullen bezitten:

< >


We willen benadrukken dat dit bevestigd lijkt te zijn voor de Japanse versie van Super Mario Odyssey. Een officiële bevestiging voor de Westerse markt blijft vooralsnog uit. In ieder geval zal Super Mario Odyssey op 27 oktober in de winkelschappen liggen.
Next articleDrie nieuwe games voegen zich bij de Nintendo Selects Previous articleBekijk Nintendo World Championships 2017 van afgelopen nacht...

Reacties van gebruikers

Avatar
Tobias | 08 oktober 2017 15:39 | #278119
Ik word nu wel aangemoedigd om een Waluigi amiibo te kopen aangezien het me toch wel leuk lijkt om met een kostuum van hem het spel uit te spelen.
Avatar
Rico B. | 08 oktober 2017 16:17 | #278121
All outfits can be unlocked in-game without amiibo

http://supermario.nintendo.com/amiibo
Avatar
Martijn | 08 oktober 2017 17:14 | #278124
collapse
Nou, die "Odyssey" Amiibo hebben niet erg spannende toevoegingen voor in het spel. Wil niet dat het makkelijk wordt, omdat ik een Amiibo heb gekocht. Wordt niet echt warm of koud van de functionaliteiten.

De "Odyssey" Amiibo zien er overigens wel mooi uit. Daar zou ik ze eerder voor willen hebben. Dat wordt even goed zoeken, op 27 oktober. Kostuums zijn leuk, al ga ik er niet speciaal Amiibo voor kopen. Ben er een beetje overheen. Ik koop nu alleen nog Amiibo als ik ze écht graag wil hebben of als ze onmisbare functies hebben.

Opvallend: de Diddy Kong Amiibo heeft functionaliteit, maar Donkey Kong niet?
Avatar
Yosher | 08 oktober 2017 17:41 | #278126
Reactie op post #278124 van Martijn
collapse
Ik denk dat de amiibo die ze hier laten zien maar een gok zijn van een selectie die ondersteund zal worden.

''Welke outfits dit zijn is niet bekend, we weten wel dat de volgende amiibo naar alle waarschijnlijkheid deze functionaliteit zullen bezitten:''

Een beetje ongelukkige woorden combinatie in verband met ''we weten wel'', gezien ook de N1ntendo redactie waarschijnlijk dus niet zeker weet of deze amiibo ook echt specifieke kostuums vrij spelen. (Tenzij ze bepaalde kostuums hebben laten zien die hierop wijzen, ik heb het niet echt gevolgd ivm spoilers.)

Ze hebben immers een hele reeks van de Mario reeks amiibo niet laten zien hier (Yoshi, Toad, Daisy, Rosalina, Boo, en de recentelijk uitgebrachte Goomba en Koopa Troopa), en ik denk dat je wel veilig kan zeggen dat Odyssey eerder Toad, Yoshi en inderdaad Donkey Kong ondersteund dan Waluigi en Diddy Kong.
Avatar
Martijn | 08 oktober 2017 22:38 | #278130
Reactie op post #278126 van Yosher
collapse
Ah OK, vond het ook al een vrij aparte selectie. Dan moeten we nog even afwachten wat er qua Amiibo mogelijk zal zijn. Is bij Amiibo sowieso altijd de vraag, hoe functioneel ze zijn. Sommige zijn best nuttig, maar aan andere heb je vrijwel helemaal niets.

Leuk om neer te zetten natuurlijk, maar intussen heb ik daar geen plaats meer voor. Daarom een selectie gemaakt welke ik het leukst vind en die staan op mijn planken. De rest gaat in een kist. Bij toekomstige Amiibo kijk ik eerst goed hoe graag ik ze wil hebben. Die van "Odyssey" bijvoorbeeld wel, maar vooral omdat die Amiibo er tof uitzien.

Jij bent ook best een spaarfanaat voor Amiibo. Hoe doe jij dat eigenlijk, nu er vrij veel uitgekomen zijn? Koop je ze nog steeds allemaal en waar zet jij ze zoal weg? Gewoon benieuwd. Smile
Avatar
Yosher | 08 oktober 2017 23:18 | #278131
Reactie op post #278130 van Martijn
collapse
Ja, de functionaliteit van de amiibo is altijd even afwachten inderdaad, en ik gebruik ze zeker ook niet altijd, afhankelijk van die functionaliteit (meestal in zo'n geval dat ze de game echt makkelijker maken).

Ik koop inderdaad nog steeds alle amiibo. Ik heb ze tot nu toe nog steeds allemaal, en krijg zelfs volgende week (hopelijk) de Monster Hunter amiibo binnen, dan heb ik ook alle geïmporteerde amiibo (Box Boy, gouden en zilveren Mario, gouden Mega Man, en voorgenoemde Monster Hunter amiibo). Eigenlijk wil ik ook nog alle amiibo kaarten compleet krijgen, maar weet niet in hoever dat gaat lukken, en heeft ook niet zo'n hoge prioriteit.

Momenteel heb ik zelf ook niet echt veel plaats om ze neer te zetten, dus zitten ze nu vooral in tassen en nog in de originele verpakking, maar op een gegeven moment wil ik ze allemaal mooi uitstallen, óf in een vitrine kast, óf op zo'n manier als dit. http://i.imgur.com/QbYm9q9.jpg (Al gaat dat misschien wel lastig worden, met inmiddels 161 verschillende amiibo (inclusief die wat nog niet uit zijn), en er komen er hoogst waarschijnlijk wel nóg meer.)
Avatar
Martijn | 09 oktober 2017 00:06 | #278134
Reactie op post #278131 van Yosher
collapse
Voor mij was het op den duur niet meer op te brengen, qua kosten en hoeveelheden. Dat zoeken begon ook wat veel tijd op te eisen. Zeker toen Nintendo met o.a. Animal Crossing Amiibo begon, ben ik een beetje gaan minderen, mede omdat ik dat "Amiibo Festival" toch écht niet zo zag zitten. Leek me helemaal niks.

Ik heb toen het nieuw was een heleboel Amiibo gekocht om ze te hebben. Je wist niet of je ze later nog eens zou vinden, dus zien was kopen. Intussen toch moeten concluderen dat ik sommige niet kocht omdat ik ze leuk vond. Gewoon om ze maar te hebben, voor de compleetheid. Onlangs een aanzienlijk deel verkocht, al was dat nog niet eens de helft. Heb er nog steeds genoeg, dus die bewaar ik voor de verzameling. Misschien wat verminderd, maar als ze leuk genoeg zijn, ben ik nog steeds geïnteresseerd in Amiibo.

Wel tof dat je ze nog steeds compleet hebt kunnen houden! Ik heb het geprobeerd, maar dat lukte echt niet meer. Zeker nu er wat zeldzamere exemplaren in omloop zijn. Heb soms het idee dat Amiibo in Nederland wat minder goed geleverd worden. Soms duiken ze later nog eens op, maar soms ook niet. Moet wel een enorme hoeveelheid zijn, 161 stuks! Ook knap dat je al die import-Amiibo ook gewoon hebt. Denk dat jij zo'n beetje de grootste verzamelaar bent hier, maar daarom natuurlijk de vraag. Moet een mooi gezicht zijn, als ze allemaal netjes in een vitrine zouden staan. Worden er echter nog altijd steeds meer inderdaad.

Zou persoonlijk die "Odyssey" Amiibo graag compleet sparen. Die hebben wel iets, vind ik. Leuk om neer te zetten, als setje. Dat heb ik ook met de 4 "Breath of the Wild" champions Amiibo, die ook binnenkort verschijnen. Weet niet of ik ze nog ga bemachtigen. Mezelf al overtuigd het dan niet erg te vinden, mocht het niet slagen. Voor je het weet kondigt Nintendo zo weer 10 nieuwe aan...
Avatar
Yosher | 09 oktober 2017 13:08 | #278152
Reactie op post #278134 van Martijn
collapse
Ja, als je ze allemaal wilt hebben is het inderdaad wel een dure hobby die ook nog eens veel plaats in beslag neemt. Ik denk niet dat mensen hadden verwacht dat er zó veel van die dingen op de markt zouden komen. In ieder geval niet zo snel. Kan me wel voorstellen dat er vrij veel mensen zijn die hierdoor gewoon zijn afgehaakt met het verzamelen, en net zoals jij dus alleen de favorieten nog aanschaft.

En het was voor mij ook niet altijd makkelijk om ze te krijgen hoor, sommige worden gewoon zó slecht geleverd dat het gewoon bijna niet te doen is, maar ik heb ze vooralsnog gelukkig nog compleet weten te houden (op de kaarten na dan), en voorlopig ben ik ook niet van plan om te stoppen met de verzameling. Misschien kan ik er eens een paar foto's van maken.

En het compleet sparen van de Odyssey amiibo en Breath of the Wild champions zou niet zo moeilijk moeten zijn, dat zijn er immers maar 3 + 4, en worden ook in 3/4-packs verkocht. En inderdaad, Nintendo is zeker nog niet klaar met amiibo. Er komen er momenteel nog 12 stuks uit, maar dat kunnen er zomaar ineens weer 25 zijn straks. Die 200 gaan we nog wel passeren.
Avatar
Martijn | 09 oktober 2017 14:30 | #278157
Reactie op post #278152 van Yosher
collapse
Heeft natuurlijk met voorkeuren te maken. Op den duur verzamelde ik ook Amiibo van games en personages die ik niet ken. Zo weet ik bijvoorbeeld van Fire Emblem helemaal niets, behalve de characters in "Super Smash Bros.". Heb er nog nooit een spel van gespeeld, geen idee of ik het leuk vind, maar had wel alle Amiibo ervan. Dat heb ik teruggebracht naar alleen Marth (die zit nog in doosje én koste nogal een zoektocht destijds). De rest was vooralsnog niet nodig.

Toen het nog een product van volledige schaarste was, moest je ze wel kopen. Anders was die Amiibo weg en kon je het schijnbaar niet meer compleet maken. Ik acht de kans dat ik ze ooit compleet krijg intussen miniem, dus zit ik er niet meer zo mee om alleen de leukste te hebben. Er zijn er intussen al zoveel en wegens succes zal Nintendo ook voorlopig niet stoppen nieuwe uit te geven.

Wel knap dat je ze allemaal nog hebt. Recentelijk zijn er een aantal weer behoorlijk schandalig geleverd, zoals Skyward Link, Majora Link, Twilight Link, Cloud, Bayonetta, Corrin, Pikmin, etc. Ik heb mezelf een lol gedaan ze deze keer maar uit mijn hoofd te zetten. Niet dat ik ooit bijv. een Cloud Amiibo zou kopen trouwens. Die van Zelda dan weer wel, maar dan moet je ze eerst kunnen vinden. We zullen zien of de "Breath of the Wild" Hyrule champions en de "Odyssey" Amiibo enigszins verkrijgbaar zullen zijn.

Lijkt me wel tof om te zien, zo'n grote verzameling. Ik heb zelf ook best een grote collectie, maar verre van allemaal compleet. Nintendo heeft met de Amiibo toen een belangrijke nieuwe inkomstenbron bedacht. Op den duur ging er meer geld naar poppetjes dan naar games hier. Momenteel kijk ik echt naar wat ik wel/niet leuk vind en zelfs dan overweeg ik nog hevig. Voorbeeld: ik zou die Samus en Metroid Amiibo van "Metroid: Samus Returns" best willen, maar ik heb er niet direct nut van zonder 3DS. Dan maar niet. Een Yarn Yoshi Amiibo is leuk, maar eentje is wel genoeg.

Maar als je het nog steeds tof vind en er geen moeite mee hebt: gewoon doorgaan. Zou dan ook zonde zijn te stoppen met verzamelen. Die 200 wordt zeker nog wel gepasseerd. Als je foto's hebt, ben ik best benieuwd. Very Happy
Avatar
Yosher | 09 oktober 2017 18:59 | #278167
Reactie op post #278157 van Martijn
collapse
Ja, er zijn ook genoeg personages waarvan ik ze ook bijna niet kan doordat ik hun games niet echt heb gespeeld, maar goed, dat vind ik als verzamelaar persoonlijk dan niet zo heel erg.

En inderdaad, ze waren eerst echt super slecht te krijgen. Dat is momenteel met bepaalde nieuwe nog steeds het geval, maar gelukkig niet meer zo erg als in het begin (op die laatste van de Smash serie na dan).

En uhm, ik zal maar even wat foto's plaatsen dan. Smile

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Plus nog even een (bijna) volledige lijst met alle amiibo plus alle aangevinkt die ik dus heb. (De enige die hier niet bij staan zijn die drie nieuwe van de Shovel Knight serie, die moeten ze nog toevoegen op de website.)
Ik was vergeten de twee aparte van Fire Emblem op de foto te zetten, dus had ik even een iets oudere gebruikt die ik had gemaakt van alle Fire Emblem gerelateerde amiibo, daarom staat die foto er dus even zo tussen. Razz
Avatar
Martijn | 09 oktober 2017 21:45 | #278170
Reactie op post #278167 van Yosher
Flinke collectie, Yosher! Goed zeg! Zijn er zo wel heel veel.

Ik heb een tijdje ook echt alle Amiibo gespaard, maar toen kwam er één uit voor een spel, dat alleen voor 3DS was: de Chibi-Robo Amiibo was de eerste die ik bewust niet kocht. Eerst vond ik het leuk om alle winkels af te gaan, op zoek naar de Amiibo. Zo kwam je nog eens ergens. Op den duur begon dat echter nogal veel tijd te kosten en kwam ik vaker met lege handen thuis dan met een nieuwe aanwinst. Wel veel geleerd over alle winkels hier in de buurt en wat je van ze kunt verwachten. Ook bij pre-orders, directe verkoop, service, enz. Daar heb ik nog regelmatig iets aan, bijvoorbeeld bij de bestelling van de Switch, Mini Super Nintendo, etc.

Toen kreeg je ook nog dubbele, bijv. van Mario. Daarom liet ik de Super Mario Amiibo serie ook grotendeels maar liggen. Mijn interesse begon te dalen vanaf omstreeks de Animal Crossing Amiibo, met "Amiibo Festival". Dat spel sprak mij echt niet aan en om er dan voor veel geld poppetjes van te kopen, tja... Dat zag ik niet zo zitten, ook al zagen ze er wél mooi uit.

Omdat ik het niet meer kon bijhouden, toch gaan minderen. Nu koop ik alleen nog wat ik écht wil hebben. Ik vind het wel knap dat je hebt doorgezet, hoor! Een paar heb ik zelfs nog nooit in het echt gezien, wegens slechte levering of omdat ze hier niet uitgebracht zijn. Er komen er vast nog veel meer, dus mogelijk (en hopelijk) groeit je collectie ook wel zo goed door. Mooi om ze zo allemaal bij elkaar te zien! Very Happy
Avatar
FalconPawnch | 08 oktober 2017 22:37 | #278129
collapse
ik laat amiibo's lekker links liggen. Ik heb die meuk echt niet nodig om de game te clearen en ik wil het ook niet makkelijker maken dan het waarschijnlijk al is.
Avatar
Jerone | 08 oktober 2017 23:37 | #278132
Reactie op post #278129 van FalconPawnch
Woe, dat had ik echt niet van je verwacht

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

Screenshots