Firstlook 2017 Special | 14 oktober 2017 08:00 | Auteur: Neslihan

Vorig weekend, 7 en 8 oktober, konden gamers hun hart weer ophalen: Firstlook, het grootste game-evenement van Benelux, vond plaats. Zoals de voorgaande jaren waren twee hallen van Jaarbeurs Utrecht volledig toegewijd aan het vermaken van gameliefhebbers. Alle game-giganten zoals Sony, Microsoft en Nintendo waren aanwezig. En waar Nintendo gaat, volgt N1ntendo en dus reisden Daan, Jeroen en Neslihan afgelopen zaterdag af naar deze game-hemel.

Terwijl Nintendo vorig jaar amper iets had om te laten zien, was het Japanse bedrijf dit jaar overduidelijk aanwezig met de Nintendo Switch aan de zijde. Zo konden gamers zich verblijden met Skyirm, NBA 2K18 en natuurlijk Super Mario Odyssey. Ook Metroid: Samus Returns en Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions waren te spelen op de Nintendo 3DS, al werden deze spellen letterlijk overschaduwd door de alsmaar groeiende rij voor Super Mario Odyssey. Naast deze spellen, bevatte de Nintendo-booth ook een ruimte om te chillen en gamen (met je eigen systeem) in een comfortabele lounge. In deze lounge werden de toernooien gehouden voor Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe en ARMS. Daarnaast bood Nintendo bij de booth de mogelijkheid om met niemand minder dan Mario op de foto te gaan. Deze foto kon je meteen fysiek meekrijgen.

1397068695
Boven de Nintendo-booth hingen er enkele gigantische posters.

Firstlook barst van de games om te spelen en meer. Zo was er een cosplaywedstrijd en domineerden verschillende activiteiten het hoofdpodium. Ook kon je niet alleen Mario Karten op de Nintendo Switch, maar ook in het echte leven. Op een klein circuit kreeg je de mogelijkheid go-karten te besturen met een Mario-personage erin. Niemand bakte er echt iets van en dat leverde grappige taferelen op. Verder kreeg je de keuze je portemonnee te mishandelen door naar een marketplace te gaan met pop culture-hebbedingetjes. Voor de wat minder fanatieke shopfanaten was er een Mediamarkt, die standaard gamespullen voor een wat lagere prijs verkocht. Tenslotte waren er eetkraampjes in alle soorten en maten verspreid over Firstlook.

1397068693
Bowser reed nog relatief goed.

Tussen alle gamegekte door gingen we naar een presentatie over Ni no Kuni II. Dit spel verschijnt komende januari voor de PlayStation 4 en PC. Ni no Kuni II is het vervolg op het orginele, succesvolle Ni no Kuni en is een RPG ontwikkeld door Level-5. Bijzonder aan dit spel is dat enkele animatoren van Studio Ghibli hieraan hebben meegewerkt. Tijdens de presentatie hebben we gekeken naar de gameplay van de twee demo’s. De ene demo richtte zich vooral op het ontdekken en kleine gevechten, de andere was een intens baasgevecht. Kijkers kregen de mogelijkheid intussen vragen te stellen (al mocht de presentator op de meeste vragen geen antwoord geven).

Al met al was het een leuke dag. Er was genoeg te doen op het festival: van nieuwe games spelen tot dwalen door een markt. Ook was het tof dat er, in tegenstelling tot vorig jaar, genoeg te doen was bij de Nintendo-booth. We kijken daarom uit naar wat Firstlook ons volgend jaar te bieden heeft.
Next articleUitslag: Win Super Mario Maker-magneetvel, Mario Odyssey-poster,... Previous articleDrietal nieuwe helden staan op in update Fire Emblem Heroes

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 14 oktober 2017 09:19 | #278241
collapse
Sorry dat ik geen reactie geef op dit bericht:

Maar waar kan ik de link vinden voor het kopen van eShop kaarten en om jullie te steunen? Jullie hadden destijds zo'n aparte link hiervoor geplaatst in een bericht.
Avatar
Ricardo | 14 oktober 2017 09:35 | #278242
Reactie op post #278241 van Lucas
collapse
Dat is deze link. Tof dat je daaraan denkt!
Avatar
Lucas | 14 oktober 2017 13:12 | #278251
Reactie op post #278242 van Ricardo
collapse
Super! Dank. Ik wil dit vaker doen maar dit maakt het lastig als ik dit bericht elke keer moet opzoeken of erom moet vragen. Is het niet handig om ergens een bannertje op de homepagina te plaatsen met "Steun ons en bestel je digitale kaarten via deze link."?

Deze website heeft geen reclames en jullie bieden ons elke keer het laatste nieuws. Denk dat iedereen wel de kleine moeite wil nemen om op deze manier jullie te steunen.
Avatar
Jeroen K. | 18 oktober 2017 12:48 | #278330
Reactie op post #278251 van Lucas
De huidige website maakt het lastig om dat te realiseren, maar we hebben plannen voor de toekomst wat dat betreft. Bedankt voor het meedenken!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.