Sonic Forces Launch Event Special | 06 november 2017 19:30 | Auteur: Mink

Afgelopen vrijdag is N1ntendo met drie man sterk afgereisd naar Toverland in Sevenum. Cameraman Mark en ikzelf vertrokken rond half acht naar het bourgondische Limburg en pikten halverwege onze roadtrip Jeroen nog op. SEGA had ons namelijk om het Sonic Forces Launch Event bij te wonen. Sonic Forces verschijnt morgen al in de Europese winkelketens en wij mochten een proefritje maken. Daarbij start vandaag onze Sonic Forces specialweek, waarbij de komende dagen in het teken staan van de bekende blauwe egel!

7


Bij aankomst in Toverland werden we hartelijk ontvangen en kregen we toegang tot het park. Ikzelf, Mink, had Toverland nog nooit van binnen gezien, waardoor de dag extraveel nieuwe ervaringen bracht. Hoewel het pretpark niet de grootte van de Efteling kan evenaren, heeft het geheel een fijne pittoreske sfeer. Toen we eenmaal aangekomen waren bij onze bestemming, werden we al gauw onthaald met een kopje koffie of thee. Tegelijkertijd werden we direct aan het ‘werk’ gezet: er waren vier PlayStation 4- en één Xbox One-console terwijl de Nintendo Switch vooralsnog nergens te bekennen was. Op ieder beeldscherm zagen we Sonic Forces.

Daredevil
Hoewel de meesten direct een plekje zochten om Sonic Forces te spelen, moesten wij ons even melden. We gingen onze “stunt” doen, al hadden we geen idee wat dat precies inhield. Ons werd vervolgens verteld dat we in de Troy zouden gaan terwijl we Sonic Forces mochten spelen op de Nintendo Switch! Achtbaan Troy haalt snelheden van wel 95 kilometer per uur: de perfecte omstandigheden om de Nintendo Switch-versie van Sonic Forces te testen.

SONIC


Eerlijk is eerlijk, ik zou niet weten hoe ik deze ervaring het beste met jullie kan delen via het geschreven woord. De Nintendo Switch werd vastgemaakt en ik kreeg een tuigje om zodat een Go Pro het geheel kon filmen. Op de voorkant van de achtbaanwagen zat tevens een Go Pro. Toen we eenmaal van start gingen, mocht ik beginnen aan een level van Sonic Forces. Het was angstaanjagend, aangezien ik vreselijke last van hoogtevrees heb. Echter was het ook geweldig om de adrenaline te voelen terwijl het schudden van het gammele houten wagentje je volledig desoriënteerde. Deze geweldige ervaring had ik nooit verwacht te ervaren. Overigens verschijnt hier binnenkort ook een video-item van, waardoor jullie het geheel ook kunnen ervaren.

Groene egel?
Eenmaal bijgekomen van deze absurde situatie, mochten we wederkeren naar het persgedeelte om meer Sonic Forces te spelen of de magische wereld van Toverland te ontdekken. Wij besloten onszelf over te geven aan Sonics nieuwste avontuur. We hebben ongeveer drie uur kunnen spelen op de PlayStation 4-versie en wisten zo’n 15 levels volledig uit te spelen. We hadden na deze levels ongeveer 15% uitgespeeld volgens de game, wat niet perse wil zeggen dat er honderd levels zijn, eerder dat er een hoop te verzamelen valt. We schreven eerder al over Sonic Forces, wil je weten wat we daar van vonden, check dan onze preview.Nieuwe aspecten die we hebben kunnen spelen waren bijvoorbeeld een nieuwe eindbaas en een nieuw type level. Deze eindbaas ‘Infinite’ bood weinig uitdaging, maar kwam dan ook vrij vroeg in de game voor. Infinite had enkele stoere aanvallen en het ontwijken van de verschillende objecten was zeer leuk gedaan. De nieuwe levels die we hebben kunnen spelen waren hybride levels. Hierin speelden we als zowel Modern Sonic als met de Avatar. Dit was voor mij een van de leukste levels die ik gespeeld heb in de game, puur en alleen omdat het aan de speler was om te bepalen wie hij gebruikte. Een zeer toffe toevoeging.

Gotta Go Fast
Al met al was het Sonic Forces Launch Event een enorm toffe dag. We hebben royaal gegeten, zijn verwend door het persteam en hebben ervaringen opgedaan die we nooit meer gaan vergeten. Sonic Forces speelde zeer soepel waarbij snelheden daadwerkelijk als snelheden aanvoelden. Het lijkt alsof SEGA eindelijk weer wat succes weet te boeken met de Sonic-serie, aangezien zowel Sonic Mania als Sonic Forces op dit moment mij positief hebben weten te verrassen. Let wel, we hebben de Nintendo Switch-versie alleen kunnen spelen onder extreme omstandigheden, dus of Sonic het even goed doet op de hybride console weten we binnenkort!
Next articleGiants Software: "Mods en DLC voor Farming Simulator heeft voeten... Previous articleMonster Hunter: World voorlopig niet naar de Nintendo Switch

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Sonic Forces

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Sonic Team
Uitgever: SEGA
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 07 november 2017

Screenshots