Animal Crossing Pocket Camp Preview | 10 november 2017 10:00 | Auteur: Paul

Animal Crossing Pocket Camp zet de klassieke formule van Animal Crossing om naar een mobiele versie die je gratis mag spelen. Ondersteund door Isabelle en Cyrus ga je aan de slag als campingmanager om zo veel mogelijk diertjes naar je kampeerplek te lokken. Dit doe je door meubels en voorzieningen te plaatsen met de grondstoffen die je krijgt van andere dieren. Je kampeerplek en je camper mag je naar hartenlust inrichten terwijl je vrienden maakt met andere spelers en de vrolijke dieren uit de wereld van Animal Crossing.

Gotta catch 'm all!
Kort maar krachtig introduceert Isabelle je doel: zo veel mogelijk dieren op je kampeerplek krijgen. Waar je normaal gesproken vrij door het hele dorp wandelt, ben je hier beperkt tot een aantal locaties. Hier staan diertjes klaar om met je te babbelen en kun je opdrachten voor ze vervullen. Op deze plekken ervaar je de klassieke gameplay van Animal Crossing zoals het vissen, insecten vangen, fruit plukken en schelpen oprapen. De aanraakbesturing versimpelt de gameplay vanzelfsprekend enigszins. Dieren zullen om voorwerpen vragen en je belonen met Bells en materialen waarmee je nieuwe meubels kan kopen. Hiervoor plaats je een bestelling bij Cyrus, de alpaca. Ook moet je eerst een relatieniveau zien te bereiken met de bosdieren voordat je ze mag uitnodigen. Dit niveau stijgt naarmate je met ze praat en ze voorwerpen geeft. Wanneer je een nieuw niveau bereikt met een diertje, krijg je een hartje dat bijdraagt aan je eigen level. Iedere keer dat je een level stijgt, krijg je wat geld, Leaf Tickets en speel je nieuwe dieren vrij. Ook krijg je soms een uitbreiding op je maximale inventaris.

1397068723

Een dierenbos in je broekzak
Je eigen kampeerplek heeft plaats voor een hoop meubels, twee voorzieningen en acht dieren. Dieren die je uitnodigt zullen een zitplekje uitzoeken zoals een loungebank of een drumstel. Je mag je kampeerplek bijna helemaal inrichten zoals je zelf wilt. De speciale voorzieningen verhogen het maximale relatieniveau van dieren en geven diepgang aan je eigen kampeerplek. Voor de “cool kids” zet je een halfpipe neer terwijl de sportievelingen toch liever een zwembad zien. Bij OK Motors kan je je camper uitbreiden en van nieuwe verf voorzien terwijl in Market Town de welbekende Able Sisters, Kicks en Timmy Nook klaarstaan om je Bells uit te geven aan kleding en meubels. Met de hulp van vrienden sla je stenen kapot voor geld en materiaal in de steengroeve. Elke drie uur verschijnen er weer andere dieren in de gebieden, en kun je acties opnieuw uitvoeren zoals fruit verzamelen van bomen of met de dieren praten. De insecten en vissen kun je echter altijd vangen. Geregeld kom je ook een andere speler tegen, van wie je de kampeerplek kan bekijken voor inspiratie of simpelweg bewonderen. Spelers kunnen voorwerpen aanbieden en je kan elkaar "kudos" geven als blijk van waardering.

1397068724

Geen blad voor de mond
Natuurlijk kan een mobiel spel anno 2017 niet zonder microtransacties. Bijna alle processen zijn te versnellen door zogeheten Leaf Tickets uit te geven. Van meubels tot klusjes doen, Nintendo geeft je alle mogelijkheid om geld in het spel te stoppen. Desondanks heb ik mij nooit gedwongen gevoeld tot aankopen, noch heb ik het gevoel gehad dat ik hierdoor benadeeld werd. Je kunt het hele spel doorlopen zonder deze Leaf Tickets te kopen. Je krijgt een aantal Leaf Tickets van “stretch goals”, een soort achievements eigenlijk, en deze hebben mij in mijn speeltijd genoeg weten te ondersteunen dat ik nooit de drang heb gehad om Leaf Tickets te kopen. Sterker nog, uiteindelijk had ik genoeg Leaf Tickets om wat extraatjes te kopen die tegen betaling tientallen euro's gekost zouden hebben.

1397068725

Voorlopige conclusie
Met Animal Crossing Pocket Camp weet Nintendo de kern van een Animal Crossing goed te verpakken in een mobiele game. Microtransacties blijven gelukkig compleet bijzaak en zullen je speelervaring niet in de weg staan. De klassieke gameplay blijft intact alhoewel het wel hier en daar toegespitst is op het gebruik van een touchscreen. Het vriendschapselement deed mij denken aan Stardew Valley, wat aanduidt dat Nintendo de concurrentie goed in de gaten houdt. Gezien het spel gratis in de digitale winkels komt eind november, kan ik iedereen aanraden het spel uit te proberen. Als liefhebber van de Animal Crossing-serie heeft het mij tot nu toe nog niet teleurgesteld, met de inachtneming dat het tracht interesse te wekken bij een nieuw publiek op een toegankelijk manier.
Next articleReggie: "Het succes van de Nintendo Switch komt door de fouten... Previous articleNintendo eShop - Week 45 (DOOM, Sonic Forces, Farming Simulator,...

Reacties van gebruikers

Avatar
koekiemonster | 10 november 2017 10:22 | #278960
Dus gratis een goed speelbaar Nintendo spel? Dat gaat een hoog cijfer opleveren.

Gratis games!
Avatar
HooksinVincent | 10 november 2017 11:55 | #278961
Wat ik hoop is dat de elementen uit de spinoff in de main-title gaan komen. Denk aan de mogelijkheden om je huis makkelijker in te richten zoals in Happy Home Designer, de minigames uit amiibo Festival en het levelsysteem in Pocket Camp. Hopelijk duurt een Switch-titel niet lang meer :p
Avatar
Timmerito | 10 november 2017 14:45 | #278974
Vind het best een leuk spel, maar merk dat ik het niet leuk genoeg vind om het lang te spelen, heb het al een paar dagen niet meer opgestart.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: Pocket Camp

Platform: Android
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 22 november 2017

Screenshots