Kirby Battle Royale Review | 12 november 2017 19:30 | Auteur: Daan

Als een van mijn favoriete Nintendo-personages laat Kirby mij in opperbeste stemming achter, een glimlach op mijn gezicht toverend. De grote selectie aan vaardigheden, verkregen door het opslokken van vijanden, voegt constant nieuwe manieren toe om een game te doorlopen. Wat zou er gebeuren als je deze vaardigheden de basis maakt voor een op multiplayer gerichte actiegame? Het klinkt opmerkelijk, maar dat is precies waar Kirby Battle Royale om draait. Het kent tien manieren om het spel te doorlopen, vele pakjes om te gebruiken en flink aantal collectibles om te verkrijgen.

We vechten alleen Royale
In Kirby Battle Royale maak je gebruik van zestien verschillende Kirby-vaardigheden met verschillende moves. Met een gedegen besturing probeer je het beste uit elke van deze movesets te persen. Zo is er het zwaard, waarmee je snelle aanvallen kunt uitvoeren op één tegenstander. Daarnaast kan hij ook meerdere tegenstanders bereiken door de B-knop vast te houden en het zwaard 360 graden om zich heen te draaien. Een ander voorbeeld is de Doctor-vaardigheid die oorspronkelijk verscheen in Kirby Planet Robobot. Door de B-knop ingedrukt te houden brouwt de geleerde vreemde mengsels die verscheidene effecten met zich mee brengen. Je timing met deze aanvallen is zo ontzettend belangrijk, vooral gezien de tegenstand er niet om zal liegen.

3


Deze tegenstand bevecht je in tien verschillende battlemodi. Persoonlijk vond ik er geen één slecht, vooral gelet op het feit dat ze zo snel voorbij gaan. Iedere ronde duurt maximaal drie minuten, wat zonder meer de perfecte lengte betreft. De regels en samenstelling in de modi verschillen daarnaast ook enorm. Soms sta je alleen of werk je samen met een partner om twee anderen de mond te snoeren. Hoewel ik niets slecht vond, heb ik wel zo mijn favorieten. In Battle Arena vecht je voor het goud, terwijl in Mystery Theater de focus ligt op kleinere missies. Bij die laatste is het daarnaast eenvoudig om je tegenstanders dwars te zitten, wat het nog hilarischer maakt. In Apple Scramble probeer je in teams van twee appels van de bomen te schudden, naar een locatie te brengen en zoveel mogelijk punten te scoren. Dit met veel hectiek als gevolg, vooral als je tegenstander probeert de appels te stelen die jij voor ogen hebt!

Cake is Royale
Hoewel Kirby Battle Royale een multiplayer-game betreft, kent het ook iets voor de eenzame speler. In dit drie tot vier uur durende avontuur, vecht jezelf een weg als Kirby met hulp van Bandana Waddle Dee. Je tegenstanders zijn een stelletje Kirby-klonen gecreëerd door de almachtige King Dedede. Hij pakt gelijk zijn kopieermachine en print nog meer Kirby's. In eerste instantie dacht ik dat de modus erg als een tutorial zou aanvoelen, maar het is veel plezieriger dan dat. Je scoort punten door een fiks aantal missies te doorlopen en werkt je een weg omhoog in vijf ranks.

1


Deze missies bestaan uit de tien verschillende battlemodi, maar met extra restricties die het moeilijker maken. Zo kun je voorbeeld alleen bepaalde abilities gebruiken, of moet je een bepaalde score halen. De Cake Royale weet te vermaken zonder te lang te blijven hangen. Elke rank voltooi je ongeveer in 45 minuten, inclusief de kwalificatiegevechten en andere verrassingen. Dat gezegde hebbende, zie ik een tweetal zaken afdoen aan de ervaring. De eerste rank is bijna te eenvoudig voor woorden en de finale gaat iets te lang door. Natuurlijk zijn dit dingen die je kunt overzien, maar ik merkte het meteen op dat ik besloot een paar segmenten te herspelen.

Uitstekend lokaal, slecht online
Zodra je klaar bent met de Cake Royale, is het tijd voor wat multiplayer-gevechten. In de Battle Mode vecht je tegen geniepige CPU-tegenstanders of lokale vrienden. Het meeste van Kirby Battle Royale speel je via zowel draadloze multiplayer als Download Play, waardoor extra exemplaren niet nodig zijn. Uiteraard heb je nog steeds meerdere Nintendo 3DS-systemen nodig. De multiplayer werkt ontzettend sterk, dankzij de optie om playlists te maken met modi die je wilt spelen.

2


Kirby Battle Royale schiet tekort in het online component. In mijn verscheidene sessies kon ik niet meer dan een paar ronden spelen. De game maakt namelijk gebruik van een Ranked Battle-systeem, waar je met onbekende spelers in een strijd terecht komt. Hoewel het leuk kan zijn om een paar ronden te spelen, mist het de vrolijke stemming van de lokale multiplayer. Het is simpelweg niet mogelijk om met je vrienden te spelen, strategieën te verzinnen en een goede tijd te hebben. Daarnaast heb je online aardig wat last van lag, wat spelen soms onmogelijk maakt.

Puike presentatie
Grafisch ziet Kirby Battle Royale er waanzinnig goed uit. De Kirby-stijl leent zich uitstekend voor de Nintendo 3DS, iets wat we vaker hebben verwoord. De kleurrijke wereld van de roze bol is een lust voor het oog met strakke kleuren en prachtige effecten. Helaas geen 3D-effecten, want net als veel recente games ondersteunt Kirby dit niet. De muziek brengt de juiste atmosfeer met een combinatie van nieuwe deuntjes en remixes van oude muziek. Het klinkt lekker in het geheel en brengt het strijdtoneel goed naar voren.Conclusie
In alle eerlijkheid, of je Kirby Battle Royale wil spelen ligt flink aan jouw situatie. Mocht je in de gelegenheid zijn om met vrienden lokaal te spelen, dan ga je een uitstekende tijd tegemoet. Dat betekent niet dat de singleplayer waardeloos is, maar het heeft niet de focus. Hoe dan ook, deze Kirby schaf je niet voor online gameplay aan. Deze loopt allesbehalve soepel en haalt het geheel flink naar beneden. Jammer, want het pakket wat er onder ligt is tamelijk goed verzonnen. De tien verschillende modi en zestien verschillende vaardigheden zitten allemaal goed in elkaar en dit betekent dat elke ronde uniek blijft aanvoelen. Een slechte game is Battle Royale dus niet, maar de kans dat je hem op de juiste manier ervaart is klein.
6,5
N1-score
  • + Vermakelijke singleplayer campaign
  • + Uitstekende lokale multiplayer opties
  • + Verscheidenheid aan modi en vaardigheden
  • - Begin en einde van verhaalmodus
  • - Online is alleen maar ranked mogelijk
  • - Aardig wat lag online
Next articleRocket League: de lange weg naar 30 miljoen gebruikers Previous articleRedactieklassiekers: Sonic Colours

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kirby Battle Royale

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Actie
Ontwikkelaar: HAL LABORATORY, INC.
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 03 november 2017

Screenshots