Xenoblade Chronicles 2 Preview | 15 november 2017 14:00 | Auteur: Jeroen K.

Nintendo Switch-gebruikers kunnen dit jaar niet genieten van één, niet van twee, maar van wel drie reusachtige singleplayeravonturen uit Nintendo's eigen stal. Na Breath of the Wild en Super Mario Odyssey verschijnt ook Xenoblade Chronicles 2 nog dit jaar in de winkelschappen. Wij hebben het spel al even kunnen spelen, en nemen jullie graag alvast mee naar de wereld van Alrest voor een snelle vooruitblik naar wat ons te wachten staat vanaf 1 december!

Al direct vanaf de prachtige cinematische openingsbeelden merk je dat je een creatie van Monolith Soft in je handen hebt. Je speelt als Rex, terwijl je, net als de restanten van de civilisatie, op ruggen van kolossale Titanen leeft in de wereld Alrest. Als je even van het uitzicht geniet, zie je niets meer dan een grote oceaan van wolken voor je. Rex verzamelt zijn spulletjes vanaf de Titanenrug als zogenaamde Salvager, waarna hij ze kan verhandelen bij de lokale Nopon-bevolking (ze zijn er weer!).


Zoals ook besproken in de officiële E3 2017-trailer, volg je een enigszins vergelijkbaar verhaal als de originele Xenoblade Chronicles bevatte. Vroeger leefden alle inwoners van Alrest samen in de World Tree samen met het goddelijk figuur The Architect in het paradijselijke Elysium. Met je blade Pyra aan je zijde volg je je doel om dit paradijs terug te vinden: op naar Elysium! Voordat je je doel bereikt, ontmoet je een boel intrigerende figuren, en kom je langs inspirerende omgevingen zoals je gewend bent van de Xeno-serie.

Niet alleen qua verhaal en design merk je meteen dat je een Xenoblade speelt; ook de muziek klinkt ouderwets goed. ACE+ heeft weer veel van de muziekstukken in handen, en fans van Mechanical Rhythm zullen een klein dansje doen bij het horen van een zeer vergelijkbare nieuwe battle-theme. Het gevechtssysteem zelf is overigens wel even wennen: in tegenstelling tot Xenoblade Chronicles kun je niet meer zomaar alle kanten op lopen tijdens het vechten, want je slaat alleen met je zwaard wanneer je stilstaat. Ervaren JRPG-spelers zullen tevens al tijdens de eerste gevechten willen grijpen naar voorwerpen om HP mee te aan te vullen. Dit doe je echter door een bepaalde, soort van HP-stelende, aanval uit te voeren.


Op basis van de eerste paar uurtjes spelen, lijkt alles in orde en typisch Xenoblade. Al binnen het eerste uur spendeerde ik zoveel tijd aan het enerzijds kijken naar cutscenes en anderzijds het verliezen van de focus op het hoofdverhaal, omdat er al zoveel inwoners om hulp vroegen in de vorm van sidequests. Wie Xenoblade Chronicles gespeeld heeft en dagenlang in Colony 6 bleef rondhangen om de lokale bevolking te helpen... Ja, je zult weer veel sidequests tegen gaan komen in Xenoblade Chronicles 2. Fans van de massa's cutscenes uit Xenoblade Chronicles (dat spel bestond voor meer dan 10 uur aan tussenfilmpjes!): cutscenes lijken weer in overvloed aanwezig te zijn in dit deel, in tegenstelling tot Xenoblade Chronicles X! Last but not least: fans van Reyn? De Britse stemacteurs zijn terug, dus wie weet wat voor geweldige passages en dialogen we tegemoet gaan!

Voorlopig conclusie
Is dan alles perfect? Nou, Xenoblade Chronicles wist tijdens de laatste levensadem van de Wii nog het uiterste uit de console te persen. Xenoblade Chronicles 2, aan de andere kant, lijkt dit (nog) niet te kunnen doen met de Nintendo Switch. Los daarvan heb je duidelijk een vervolg op de originele Xenoblade Chronicles in handen hier, meer dan een vervolg op Xenoblade Chronicles X. Alles lijkt aanwezig: mooie cutscenes, goede stemacteurs, vele sidequests, uitstekende muziek, en een interessante setting en verhaal. Fans van de originele Xenoblade Chronicles kunnen dus opgelucht ademhalen, terwijl ik zeker weet dat we van de beste ingrediënten van X hier ook nog wel wat sporen gaan terugzien.
Next articleJapanse verkoopcijfers 6/11/2017 - 12/11/2017: Mario terug op... Previous articleNominaties Game Awards; Mario Odyssey en Breath of the Wild...

Reacties van gebruikers

Avatar
Lucas | 15 november 2017 22:10 | #279068
collapse
Goed te lezen dat het bevalt. Vond Xenoblade Chronicles echt geweldig. X was vermakelijk maar op het skell vliegen na lang niet zo leuk als het origineel. Ben heel benieuwd. Hoewel de serieuzere style van deel 1 mij meer bevalt. En ik zal Shulk en Brian wel erg missen.
Avatar
Banjo | 15 november 2017 22:38 | #279069
Reactie op post #279068 van Lucas
Reyn* Denial Hilarious
Avatar
Banjo | 15 november 2017 22:39 | #279070
Ik kijk zeer uit naar de game! Heb net wat soundtracks liggen te luisteren en holy shit die is goed. Best OST van het jaar?!
Avatar
deejaydadream | 16 november 2017 08:25 | #279075
collapse
Het nadeel van X vond ik, beesten werden aan gegeven waar ze zaten als je deze moest verslaan, maar materialen totaal niet. Dus toen ik opeens heel veel side quest had gedaan, en geen opdrachten meer kreeg met beesten te verslaan, ging het verhaal niet verder. Omdat je een X aantal sidequest moest doen, voor het verhaal verder ging. Ik ben toen ook gestopt, als de game me niet duidelijk iets aan geeft, blijf ik niet rond lopen en zoeken in een grote wereld.

Hoe is dit in Xenoblade 2? Geeft men daar wel tips waar je ongeveer moet zoeken? Of kan je iemand een tip vragen, want er zijn er genoeg die wel willen zoeken zonder maar iets te weten.

Ik kijk zo uit naar deze game, dat ik zoiets heb van kunnen ze Pokemon Ultra Sun/Moon niet uitstellen en deze naar voren schoppen 2 weken.
Avatar
Jeroen K. | 16 november 2017 09:00 | #279076
Reactie op post #279075 van deejaydadream
Van de meeste quests staat heel goed aangegeven wat je moet doen, dat wil zeggen: vooralsnog laat de game precies weten waar je heen moet voor de verhaalquests, en ook voor de meeste van de sidequests. Soms moet je voor een sidequest echter op eigen houtje materialen verzamelen.
Avatar
Niek | 16 november 2017 09:04 | #279077
Oh, man dit is een lang jaar voor mij geweest. Sinds ik Breath of the Wild heb uitgespeeld heb ik zo uitgekeken naar deze game. Nog meer dan Super Mario Oddyssey. Ik probeer nu dus ook al het nieuws en beeld materiaal van de game te vermijden zodat ik spoiler vrij kan beginnen. En dat is nog al moeilijk aangezien Nintendo's beleid de hele game gewoon op het internet te gooien.

De eerste Xenoblade Chronicles was erg gaaf en Xenoblade Chronicles X was ook een top spel. Beide haddden hun fouten, maar beide hadden meer goede punten en heel veel charme.

Dit worden nog 2 lange weken.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Xenoblade Chronicles 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Monolith Soft
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 01 december 2017

Screenshots