NPD oktober: Nintendo domineert in hardware en software Nieuws | 17 november 2017 11:04 | Auteur: Mink | Bron: Siliconera

De verkoopcijfers van oktober in de Verenigde Staten zijn bekendgemaakt en Nintendo doet het opvallend goed!

Maandelijks krijgen we de cijfers van de verkopen in de Verenigde Staten. Vorige maand deed Nintendo het al zeer positief, maar wist de softwarelijst niet te domineren.

In oktober lijkt Nintendo eigenhandig de markt te domineren. De best verkochte hardware was de Nintendo Switch, gevolgd door de SNES Mini. Samen met de Nintendo 3DS-familie was dit goed voor twee derde van de totale hardwareverkopen in Amerika. Ook op software-gebied doet Nintendo het deze maand goed, Super Mario Odyssey pakte de eerste plek. Dit terwijl de game slechts drie dagen beschikbaar was in oktober. Mario Kart 8 Deluxe en The Legend of Zelda: Breath of the wild doen het ook nog altijd goed, ze stonden op een respectievelijk tiende en elfde plek.

Daarbij werd er in deze maand voor het eerst sinds 2011 meer dan één miljoen hardware verkocht. Dit is een zeer nette prestatie, zeker als je je beseft dat Nintendo twee derde daarvan verkocht heeft.
Next articleKeer terug naar Alola met lanceertrailer Pokémon Ultra Sun... Previous articleStrictly Limited gaat indiegames fysiek uitbrengen voor Nintendo...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

Screenshots