Animal Crossing Pocket Camp Review | 25 november 2017 17:25 | Auteur: Paul

Animal Crossing Pocket Camp zet de klassieke formule van Animal Crossing om naar een mobiele versie die je gratis mag spelen. Het doel is het verzamelen van koddige diertjes op je kampeerplaats, die je naar eigen wens kan inrichten. Met vaste locaties om te bezoeken biedt Pocket Camp een mini-variant van een doorsnee Animal Crossing-game. De kernelementen zijn aanwezig, hetzij in zakformaat. Of Animal Crossing Pocket Camp een volledige ervaring te weet te bieden voor fans van de serie of juist meer geschikt is voor nieuwe spelers, lees je hieronder.

Welkom in het dierenbos!
Klassieke elementen van Animal Crossing komen terug in Pocket Camp. Vissen en insecten kun je weer vangen, zij het in beperkte mate. De mobiele game bevat namelijk maar een handjevol vissen en insecten, waardoor het aan variatie wat ontbreekt. Het vangen van beestjes werkt wat versimpeld, ook al is dit vrij logisch omdat je alleen maar touchinput hebt. Fruit en schelpen verzamel je op vaste plekken en ook de dieren staan op aangewezen plaatsen klaar om mee te babbelen. Naast de dieren vind je ook andere spelers die je met hun campers bezoeken. Neem een kijkje op zijn of haar camping voor inspiratie door een gesprek aan te knopen en geef ze wat Kudos voor de moeite. Richt je camping inclusief camper in en maak vrienden om meer dieren naar het afgesloten stukje bos te lokken. Verzamelde grondstoffen gebruik je om nieuwe meubels te maken die je dan een mooi plekje kan geven in je groeiende camping. De lijst met meubels is dan ook gigantisch en tezamen met het versterken van de band met andere dieren is dit het meest uitgebreide onderdeel van het spel.

1397068742

Sleur
De rest van de elementen gaat de doorgewinterde Animal Crossing-speler al gauw vervelen. Zonder fossielen en het museum (Brewster!), een grote lijst aan insecten en vissen en de mogelijkheid om je eigen ontwerpen te maken voelt Pocket Camp na een paar weken vrij leeg aan. Na een tijdje heb je alle zinnetjes en one-liners wel gezien en ben je meer bezig met het “grinden” van vriendschappen en nieuwe meubels. In het begin zijn meubels met een paar minuten of hooguit een uur klaar, terwijl je later in het spel tegen tijden van 7 tot 24 uur aan zit te kijken. Hierdoor ging ik al gauw veel minder vaak op een dag spelen en begon ik de interesse een beetje te verliezen. Onder heftige gebeden tot de goden van willekeur bevond ik me net wat te vaak in een situatie om dat ene visje te vangen voor die koe. Daarnaast had ik ook weinig zin om iedere dag mijn hele vriendenlijst uit te nodigen in de hoop dat ik wat geld kon verdienen in de steengroeve.

Niet de doelgroep
Eigenlijk behoor ik dan ook niet tot de doelgroep van Pocket Camp. Spelers die niet bekend zijn met de serie ervaren een compacte, versimpelde versie van een toch al redelijk casual gameserie. Wat dat betreft is de instapdrempel erg laag en zal het menig gamer uitnodigen om een kijkje te nemen in de vrolijke wereld van Animal Crossing. Ondanks de eenvoudige gameplay, blijft het toch vermakelijk om in alle rust insecten te vangen en schelpen te rapen. Je bezig houden met de camping herschikken en nieuwe meubels maken is erg leuk en gaf iedere camping een unieke stijl. De microtransacties storen niet en limiteren het spel dan ook op geen enkele manier. De nieuwe elementen zoals de steengroeve en vriendschappen zijn veelbelovend en ik hoop dat ze dit ook zullen meenemen naar een Nintendo Switch-versie. Het zal veel meer diepgang geven aan de gameplay, ook al komt het in deze spinoff op je smartphone niet altijd even goed tot uiting.

1397068743

Conclusie
Als Animal Crossing-speler van het eerste uur valt er voor mij weinig te beleven aan Pocket Camp. De gameplay voelt té simpel terwijl het van origine al een casual serie is. Juist voor nieuwe spelers zal het een goede introductie zijn in de gemoedelijke wereld van Animal Crossing. Je krijgt een voorproefje van alle kernelementen van de serie, en met de nieuwe functies heeft het mijn interesse redelijk lang weten vast te houden. Ik wacht met smart op de nieuwste telg in de serie om mezelf weer te verliezen in het dierenbos. Wie deze gedachte deelt kan wat voldoening vinden in Pocket Camp, ook al zal het niet de diepgang bieden tot zover de casual gameserie die had. Het spel is gratis te downloaden dus mocht je interesse hebben dan kan ik aanraden om het spel te proberen.
7,3
N1-score
  • + Compacte introductie voor nieuwkomers
  • + Meubels maken en de camping inrichten zeer uitgebreid
  • + Microtransacties brengen geen nadelen
  • - Geen diepgang voor ervaren spelers
  • - Geen Brewster
Next articleThe Princess of Ice en veel oude bekenden voegen zich toe aan... Previous articleKnal erop los met de Blusling op de gloednieuwe map Bultrugbazaar

Reacties van gebruikers

Avatar
Unistar | 26 november 2017 10:53 | #279218
Het is inderdaad een erg versimpelde versie.
Maar dat maakt voor een mobile game niet uit.
Ik denk wel dat er later met diverse updates het een en ander word bijgevoegd aan items of events.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Animal Crossing: Pocket Camp

Platform: Android
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 22 november 2017

Animal Crossing: Pocket Camp

Platform: iOS
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: 22 november 2017