Mega Man 11 aangekondigd voor Nintendo Switch; aankondigingstrailer en art Nieuws | 05 december 2017 09:57 | Auteur: Ricardo | Bron: Capcom

Eind volgend jaar viert de befaamde Blue Bomber zijn dertigste verjaardag met een gloednieuwe game!

Gisteren kondigde Capcom aan dat er een nieuwe Mega Man in de maak is voor onder andere Nintendo Switch. Eind volgend jaar moet deze Mega Man 11 verschijnen. Het spel belooft weer klassieke side-scrolling platformactie zoals we dat van de serie gewend zijn.

Producer Kazuhiro Tsuchiya en director Koji Oda, beide veteranen binnen Capcom en bekend met de serie, werken aan de titel. Met deze titel willen de twee de Mega Man-serie nieuw leven in blazen, nadat deze zeven jaar lang geen nieuw spel voor een console kreeg.

Om fans alvast in de stemming te krijgen deelde Capcom wat character art en een trailer, die vind je hieronder.

Mega Man 11 is in ontwikkeling voor Nintendo Switch en verschijnt eind 2018.

1

2

Next articleFirmware-update Nintendo Switch zorgt voor meer stabiliteit Previous articleBetreed de ring vanaf 6 december in WWE 2K18 voor Nintendo Switch

Reacties van gebruikers

Avatar
FalconPawnch | 05 december 2017 10:42 | #279324
collapse
leuk dat het naar de Switch komt. Ziet er goed uit. Zelf heb ik er niks mee, maar het is goed dat dit soort games ook komen.
Avatar
offensive | 05 december 2017 15:27 | #279331
Reactie op post #279324 van FalconPawnch
Dit soort games? Een side scroller
Avatar
MVG | 05 december 2017 10:42 | #279325
collapse
Ik heb die livestream voor een deel gezien, dus ik was compleet enthousiast toen "MegaMan 11" werd aangekondigd. Ik heb me de afgelopen tijd zeer zuur uitgelaten over Capcom's beleid, ook tegenover de Switch. Dit zet het voor een deel recht. Beste nieuws van de dag én eindelijk een nieuwe MegaMan game. Merkte ineens nog steeds een enorme fan van deze games te zijn. Kan niet wachten!

Ik vreesde het ergste: natuurlijk ook erg tof dat "MegaMan Legacy Collection" en de nieuwe "MegaMan X Collection" (deel 1 t/m 8.) ook naar de Switch komen. Had verwacht dat het daarbij zou blijven. Nee hoor: "MegaMan 11"! Het ziet er al goed uit en ze hebben nog een jaar. Vond het tof om te horen hoe de ontwerper de designs hebben gemoderniseerd. Een betere balans tussen 'classic' en 'cool', met oog op vroeger én nu. In 2018 is MegaMan weer terug! Hopelijk wordt het een mooie game!

Erg blij dat de Switch deze releases ook krijgt! Echt super-enthousiast! Dankzij "Mighty No. 9" nog wat twijfels, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Goed nieuws!Eindelijk, Capcom! Ook mooi dat de Switch niet buiten beschouwing wordt gelaten. Die games zijn ideaal op dat platform! Geweldig! Very Happy

P.s. Ik had de redactie gemaild over dit nieuws. Nog gevonden, die mail? Smile
Avatar
Mink | 06 december 2017 12:29 | #279340
Reactie op post #279325 van MVG
collapse
Wie heb je precies een mailtje gestuurd? Ik heb in ieder geval niets ontvangen!
Avatar
MVG | 06 december 2017 14:34 | #279341
Reactie op post #279340 van Mink
Had een mail gestuurd via de 'contact' knop, onderaan de website. Dacht dat onderaan de website bij 'contact' de standaard-manier was om jullie te bereiken.

Blijkbaar beter om gewoon redactieleden direct een berichtje te sturen dus? Dan is dat ook duidelijk. Als die 'contact' knop niet werkt, verander m' dan. Heb je alsnog gemaild. Wink
Avatar
The Iron Ghoul | 05 december 2017 12:51 | #279327
De games zijn goed, maar wil het even over de presentatie hebben.

Ik vond de presentatie best slecht gedaan. Er zat niet echt een reden in om te switchen tussen de presentators en de developers. Ze hadden makkelijk de presentators eruit kunnen knippen en dan was het even goed geweest. Misschien de spokeperson van Capcom of het hoofd van die serie die de game met genoegen aankondigt.

Ik ben dan natuurlijk ook gewend geraakt aan Nintendo Directs presentatie en deze presentatie zou je eerder kunnen vergelijken met Nintendo Treehouse. Nintendo Treehouse is leuk om te zien, maar net zoals deze presentatie minder spectaculair.

Ik hoop daarom dat Nintendo niet meer terug gaat naar presentatie zoals Microsoft. Al zou de Nintendo E3 Direct wel voor een zaal met mensen gepresenteerd mogen worden.
Avatar
Monokuma | 05 december 2017 17:27 | #279332
collapse
Hoewel ik geen Mega Man fan ben, ik ben wel blij dat deze game geen pixelgraphics heeft.
Avatar
Yosher | 05 december 2017 17:51 | #279333
Reactie op post #279332 van Monokuma
collapse
Dat vind ik persoonlijk juist weer jammer, 8-bit Mega Man was altijd super stylish om te zien en toen ik las dat dit was aangekondigd had ik die 8-bit stijl juist ook verwacht. Maar dit ziet er zeker niet slecht uit hoor, en kijk er ook zeker naar uit!
Avatar
MVG | 05 december 2017 23:25 | #279337
Reactie op post #279333 van Yosher
Op zich was het wel tijd voor iets nieuws. Steeds terugvallen op het oude is op zich niet verkeerd, maar in 2017 ben ik ook wel benieuwd wat ze nog meer kunnen. Als het 8-bit stijl was geweest was ik ook enthousiast, maar dat ze het niet doen, laat toch zien dat Capcom weer eens wat moeite wil doen. Zeker in een tijd dat ze vaak van teren op nostalgie worden beschuldigd, is dat wel een fijne gedachte.

Daarnaast vind ik het wel een goede overzetting. Je herkent de 8-bit stijl erin terug, maar het is wel een goede balans tussen 'classic' en 'cool', zoals die ontwerper ook uitlegde over MegaMan's nieuwe design. Ben benieuwd hoe hij wordt.

Eigenlijk heeft "Mighty No. 9" een nogal vieze nasmaak achtergelaten, wat betreft een hernieuwde MegaMan. Iedereen had er vertrouwen in en het faalde. Het was ook de echte niet natuurlijk. Geen spirituele opvolger te noemen. Eerder een poging tot slechte namaak. Wat zal die Inafune balen, nu MegaMan toch een écht vervolg krijgt. Heb er vertrouwen in dat het met de echte MegaMan wél een goede game wordt. Als vanouds, maar ook moderner. Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mega Man 11

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Side Scrolling Action Platformer
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 02 oktober 2018

Screenshots