Reggie: Zelda, Mario Kart en Super Mario gekocht door 50% Switch gebruikers Nieuws | 12 december 2017 23:54 | Auteur: Paul | Bron: Variety

Nintendo is trots dat haar hybride Switch-console in de eerste negen maanden van release wereldwijd 10 miljoen stuks heeft verkocht. In een interview met Variety weet Reggie meer te vertellen over het success van de Nintendo Switch.

Ondanks dat Nintendo het afgelopen jaar wat problemen heeft gehad met het productieproces van de Nintendo Switch, is het apparaat wereldwijd meer dan 10 miljoen keer verkocht. Met een adviesprijs van $300,- (zonder btw) vertaalt dat zich in meer dan drie miljard aan omzet. Een van de belangrijkste verkoopargumenten van het systeem is dat het kan worden aangesloten op een tv, zoals een traditionele console, of kan worden losgekoppeld en kan worden gebruikt als mobiel apparaat. Reggie Fils-Aime, president en COO van Nintendo of America, zei hierover het volgende (vertaald):

"Het is een sterk idee voor gamers om hun spelervaring nooit achter te hoeven laten. Dat is de grondslag geweest van onze sterke prestaties tot nu toe."


In oktober was de prognose voor verscheepte Nintendo Switch-apparaten bijgesteld naar 14 miljoen, voor dit fiscaal jaar welke zal eindigen eind maart 2018. Dat zou de verkoopcijfers van de Nintendo Wii U (die 13,6 miljoen eenheden over een periode van vijf jaar verscheepte) wegblazen gezien de Nintendo Switch dan op 16,7 miljoen verkochte eenheden staat in het eerste jaar van uitgave.

De reeks door Nintendo gepubliceerde games heeft ook de aanzet gegeven tot de verkoop van Switch, zei Reggie Fils-Aime. Meer dan vijftig procent van de eigenaren van de Switch heeft drie titels gekocht, te weten The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Odyssey. Ook Splatoon 2 deed het goed: één op de vier Switch bezitters kocht het spel.

"Het is goed wanneer je een titel hebt waarbij minimaal één op de vijf eigenaren het spel heeft gekocht. Dat helpt de verkoop van de console te stimuleren."


Nintendo heeft ook goede ondersteuning gehad van grote uitgevers zoals EA en Ubisoft, evenals onafhankelijke ontwikkelaars, voegde hij eraan toe. In 2018 kunnen gamers aan de slag met door Nintendo gepubliceerde titels zoals Kirby Star Allies, Bayonetta, Bayonetta 2 en een nieuwe game in de Yoshi-franchise. Geplande games van externe ontwikkelaars zijn Bethesda's Wolfenstein II: The New Colossus, Mega Man 11 van Capcom en de RPG van Square Enix met de voorlopige naam Project Octopath Traveler.
Next articleLAATSTE DAG: Win één fysiek exemplaar van Gear•Club Unlimited... Previous articleSteamWorld Heist: Ultimate Edition verschijnt dit jaar nog voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
JORISGUY7XD | 13 december 2017 01:46 | #279512
Super Mario Odyssey heeft al 5 miljoen verkocht terwijl de game nog maar anderhalve maand uit is!
Avatar
Jeroen K. | 13 december 2017 08:32 | #279513
collapse
Het is natuurlijk positief dat de console en deze games het zo goed doen, maar ik blijf dit toch altijd een beetje jammer vinden. Er zijn zó veel topspellen, maar de meeste gamers gaan toch vooral voor de usual suspects.
Avatar
FalconPawnch | 13 december 2017 09:37 | #279514
Reactie op post #279513 van Jeroen K.
dit zijn dan ook de enige games die spotlight krijgen. En terecht. Het zijn wel de games waar de meeste ontwikkeltijd in is gegaan. Natuurlijk zouden andere games ook meer aandacht moeten krijgen, maar die hebben simpelweg het budget er niet voor.
Avatar
Mink | 13 december 2017 12:12 | #279518
Reactie op post #279513 van Jeroen K.
collapse
Je vindt het jammer dat Nintendo-games het goed doen? Like whut? Of vind je het jammer dat jouw smaak niet vertegenwoordig wordt in de best verkochte titels? Want tja, daar kun je weinig aan doen en is een beetje vreemd om over te "klagen".
Avatar
Jeroen K. | 13 december 2017 13:19 | #279519
Reactie op post #279518 van Mink
Ik vind het jammer dat Nintendo-games het relatief zo goed doen, ja. Nintendo heeft altijd het imago gehad (zeker in de Wii- en Wii U-dagen) dat je zo'n console eigenlijk alleen voor first-party (en second-party) games koopt. De Nintendo Switch trekt weer veel third-party games aan, maar die spellen doen het nooit echt goed. Van de bestverkochte Switch-titels zijn de bovenste 6 van Nintendo en nummers 7 is van Ubisoft, maar heeft Mario in de hoofdrol.

Dit is volgens de cijfers van VGChartz. De PS4 heeft 66,5 miljoen exemplaren verkocht. De bestverkochte PS4-titels hebben respectievelijk 16,1 miljoen (24,2%), 14,93 miljoen (22,4%) en 10,84 miljoen (16,3%) verkocht. Daar komt bij dat dit alle drie third-party multiplats zijn (de hoogste Sony-titels staan op plek 4, 13 en 16).

En ja, dat wil ik ook van een Nintendo-console. Veel verschillende soorten gamers die allemaal verschillende toffe games spelen. Dat veel typische Nintendo-titels mij weinig boeien, is een andere discussie. De 10 meest verkochte PS4-titels boeien me namelijk ook allemaal niets, maar toch heb ik een toffe PS4-collectie thuis (en ook een toffe Nintendo Switch-collectie overigens).

Dat die paar toptitels van Nintendo het dan zó goed doen met percentages boven de 50%, terwijl de rest het relatief veel slechter doet, vind ik dan jammer ja. Sony heeft een topjaar gehad met NieR: Automata, Persona 5 en Horizon Zero Dawn. Hiervan is alleen Horizon een first-party game. Nintendo heeft ook een topjaar gehad, maar dan met Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Xenoblade Chronicles 2. Dat zijn dan juist weer allemaal titels van Nintendo zelf.

Als de Nintendo Switch écht een succes wil worden, heeft het behalve de grote Nintendo-titels ook steun van third-party nodig: zowel exclusives als multiplats. En daarvoor zijn consumenten nodig die deze titels ook kopen voor de Nintendo Switch.
Avatar
FalconPawnch | 13 december 2017 09:42 | #279515
Goede ondersteuning van EA? Doelt men hier op fifa18?

Maar goed, gek he? En dat terwijl de Nintendo console zoals gewoonlijk weer het onderdeurtje is... Zo gaan mensen nooit die mulitplatform games kopen op een Switch. Een Nintendo console is gewoon alleen goed voor de exclusives. Voor de andere games hebben veel mensen een playstation of xbox. Dus logisch dat die games minder verkopen. Maar dit zal voor sony en microsoft ook niet veel anders zijn. Die zullen ook vast hun eigen IP's en exclusives meer zien verkopen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Kart 8 Deluxe

Platform: Nintendo Switch
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 28 april 2017

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Super Mario Odyssey

Platform: Nintendo Switch
Genre: 3D Platformer
Ontwikkelaar: Nintendo EAD
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 27 oktober 2017

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Platform: Nintendo Switch
Genre: Open World Adventure
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 03 maart 2017