Mario Party: The Top 100 Review | 08 januari 2018 18:00 | Auteur: Daan

Als je een franchise zoekt om vriendschappen te testen, moet je bij Mario Party zijn. Met zijn verscheidenheid aan verrassende borden en leuke minigames weet het vaak een interessant geheel te presenteren. Zo was het althans met de vorige telg, Star Rush, waar developer NDCube veel werk in had gestoken. Het was niet allemaal perfect wat we zagen, maar absoluut een verbetering ten opzichte van Mario Party 10 en Island Tour. Meer dan een jaar na Mario Party: Star Rush komen de makers met iets unieks: de 100 beste minigames ooit allemaal in één pakket. Kan NDCube bouwen op het succes van vorig jaar, of laten ze wederom kansen onbenut?

Fantastische minigames, maar buiten dat?
Mario Party: The Top 100 doet precies wat de titel zegt: het brengt de beste 100 minigames uit de consoleversies samen in één pakket. Het zijn spellen als Dizzy Dancing, The Beat Goes On, Bowser's Big Blast en Coney Island die mij meteen met een nostalgisch gevoel overrompelen. Er is goede mix van geluk, actie en knoppen keihard indrukken waardoor het pakket enigszins interessant klinkt. Daarnaast worden in bepaalde minigames de functies van de Nintendo 3DS optimaal benut. Face Lift, de minigame waarin je Bowser's gezicht verbouwt, kan nu op het touchscreen gespeeld worden. Met Speeding Bullets uit Mario Party 9 kun je de gyroscoop gebruiken om de Bullet Bill verscheidene kanten op te sturen. Developer NDCube heeft echt nagedacht over hoe de minigames verbeterd konden worden, iets wat in The Top 100 goed uit de verf komt.

2


In Minigame Island gaat Mario Party: The Top 100 de mist in. In deze éénspelermodus reis je op een lineair speelbord, waar elk vakje zodanig één minigame betekent. Deze spellen moeten gewonnen worden om progressie te maken. Het gehele proces begint vrij gemakkelijk, maar wordt zenuwslopend aan het einde van de rit. Nu klinkt het als een leuke manier om minigames te spelen, maar het voelt als (en is) een verplichting om te doorlopen. Een aantal spellen komen alleen beschikbaar als je ze hebt voltooid op Minigame Island, iets wat niet eenieder zal pruimen. Dat zeggende hebbende, ik vond het wel prima tijdens mijn eerste playthrough. Het duurt hooguit vier uur en je leert het pakket meteen kennen.

Met de andere modi in het spel speel je simpelweg meer minigames alleen, lokaal of via Download Play. In Championship Battles en Decathlon speel je een stel games om als winnaar uit de bus te komen. Het enige bordspel in het pakket, opvallend genoeg, is Minigame Match. Net als in Star Rush is het de bedoeling om Coin Balloons te raken en minigames te winnen van je tegenstanders. Door munten te vergaren kun je sterren kopen of voorwerpen aan schaffen. Het gaat om het bedenken van een slimme strategie met een beperkte ruimte en vier spelers met grijpgrage handen. Het probleem is dat het één bord bevat, terwijl in Star Rush deze modus er drie had. Dat vind ik bijzonder onder de maat van de makers, en iets wat mijn hart niet kan verteren.Op solide niveau
Grafisch ziet Mario Party: The Top 100 er kleurrijk uit. De herziende minigames kennen kleurrijke omgevingen en personages om het pakket mooi te doen ogen. De game loopt erg soepel. De muziek bevat daarnaast opbeurende deuntjes die je in goede sferen zullen brengen. Het zijn nummers die je wellicht zal herkennen en daarnaast is het prima achtergrondmuziek.

Conclusie
Mario Party: The Top 100 is simpelweg oké. De line-up aan minigames is fantastisch en verdient een dikke pluim. Daarbuiten kent het een aangename presentatie en voelt de game gebouwd voor de Nintendo 3DS. Geheel verrassend is het niet, gezien ze gebruik hebben gemaakt van de Star Rush-engine. Het probleem is dat Star Rush veel meer te bieden had qua modi en mogelijkheden. Je bent echt te snel uitgekeken op wat The Top 100 te bieden heeft, iets wat ik denk Nintendo niet voor ogen had. De minigames blijken prima te pruimen in lokale multiplayer, waardoor een gedeelte nog heelhuids het strijdtoneel weet te verlaten.
6
N1-score
  • + Fantastische selectie aan minigames
  • + Prima voor lokale multiplayer
  • + Ziet er goed uit op het syseem
  • - Minigame Island ontzettend lineair
  • - Minigame Match kent maar één bord
  • - Andere opties speel je simpelweg meer minigames
Next articleN1 Podcast Aflevering 46: Switch Sales Show Previous articleSlayaway Camp: Butcher's Cut in ontwikkeling voor Nintendo Switch

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Mario Party: The Top 100

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Party
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 22 december 2017

Screenshots