Meer informatie over Nintendo Power, Nintendo's eigen officiële podcast Nieuws | 09 januari 2018 11:40 | Auteur: Ricardo | Bron: Nintendo Life

Nintendo zet in op een maandelijkse episode.

Eind vorig jaar kwam Nintendo of America met een verrassing: het begon haar eigen podcast, die de naam draagt van het befaamde Nintendo-tijdschrift dat tot 2012 gepubliceerd werd. Uit het niets verscheen de eerste aflevering van wat nu blijkt een maandelijkse serie. Nintendo Life voerde een gesprek met de mensen achter de podcast en daarbij kwam interessante informatie naar buiten.

1397068768

Intern begon medio 2016 een discussie binnen Nintendo of America over een eventuele podcast. De podcast zou de focus leggen op verhalen van binnen het 'moederschip' en bespreken wat zich afspeelt achter de schermen bij het bedrijf. Het verschijnen van de podcast betekent echter niet dat ook het magazine een terugkeer maakt. Chris Slate, één van de mensen achter de podcast en voormalig editor van het tijdschrift, geeft aan dat de tijdschriftenmarkt een moeilijke markt is en daarom is er gezocht naar een ander format om Nintendo Power vorm te geven. De podcast is een moderne uitvoering van het blad met in-depth verhalen van mensen binnen Nintendo of America. Ook zullen gasten van Nintendo of Europe en Japan blijven aanschuiven, zoals Eiji Aonuma en Hidemaro Fujibayashi dat in de eerste aflevering deden om hun meesterwerk The Legend of Zelda: Breath of the Wild te bespreken.

Aanvankelijk gaat het om een maandelijkse episode. Wel bestaat de mogelijkheid dat er frequenter een aflevering verschijnt als daar vraag naar blijkt te zijn. Chris gaf verder aan benieuwd te zijn naar feedback om de podcast verder vorm te geven.
Next articleJapanse verkoopcijfers 25/12/2017 - 31/12/2017: het slotstuk Previous articleN1 Podcast Aflevering 46: Switch Sales Show

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.