Donkey Kong Country: Tropical Freeze onderweg naar Nintendo Switch Nieuws | 11 januari 2018 16:23 | Auteur: Bas | Bron: Nintendo

Nintendo blijft games opnieuw uitgeven. Donkey Kong Country: Tropical Freeze komt eraan!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verscheen oorspronkelijk voor Wii U in februari 2014. De game werd wereldwijd goed ontvangen, zo ook door onze redactie. Wij beloonden deze game met een nette 8.2 in onze review. Het verhaal van het spel gaat over Vikingen die het eiland van Donkey Kong hebben overgenomen. Donkey Kong moet verschillende eilanden doorkruisen om de Vikingen tegen te werken. De grote aap werkt niet alleen in deze titel, Diddy Kong zal hem wederom vergezellen en tevens zal ook Dixie Kong haar kwaliteiten tonen. De Wii U-versie introduceerde voor het eerst in het Donkey Kong-universum Cranky Kong als een speelbaar personage. Deze game wordt nu opnieuw uitgebracht op Nintendo Switch, met enkele aanpassingen en verrassingen incluis.

17

Het meest opvallende is de nieuwe spelstand die is toegevoegd aan de Nintendo Switch-versie van Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Speel met Funky Kong en surf letterlijk dwars door de levels. Hou het simpel maar laat het er cool uitzien, dat moet het gedachtegoed zijn van Funky Kong die in de bewegende beelden de indruk wekt dat hij de droom is van speedrunners. Funky Kong treedt ook buiten zijn eigen spelstand, wat zorgt dat je met deze coole aap ook in de originele spelstand tekeer kunt gaan. Alle modi zijn te spelen in co-op met twee spelers. Bekijk de screenshots en de bewegende beelden hieronder!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verschijnt op 4 mei 2017 voor Nintendo Switch.< >
Next articleKirby Star Allies krijgt releasedatum en nieuwe kopieervaardigheden Previous articleHyrule Warriors krijgt een Definitive Edition voor Nintendo...

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 11 januari 2018 16:28 | #279830
Hmm... Als Funky Kong speelbaar is, wie houdt dan de winkel open? Hahaha

Op zich een titel die het zeker verdiend wat meer in de spotlight te staan, met een groter publiek. Vond het één van de besten op de Wii U. Wel lastig, want nu zou ik m' liever op de Switch aanschaffen, maar ik wil eigenlijk niet alle Wii U games nogmaals kopen. Dat wordt een dure grap, voor games die ik eigenlijk al heb.

Ligt ook enorm aan de prijs, dus ik zie het tegen de tijd dat hij verschijnt wel. Geweldige game! Very Happy
Avatar
Fl@ppy2 | 11 januari 2018 16:34 | #279832
Jammer dat Returns er niet bij zit als bonus.
Avatar
Mink | 11 januari 2018 16:51 | #279836
collapse
Wat slecht...
Avatar
MVG | 11 januari 2018 16:54 | #279837
Reactie op post #279836 van Mink
collapse
Vindt je het niet leuk, Mink? Wink

Ik snap Nintendo's keuze hier, maar er komen nu wel veel Wii U games naar de Switch. Logisch dat ze daar hopelijk een beter publiek zullen hebben en veel mensen hebben die games destijds gemist. Iets compleet nieuws zou echter wel leuker zijn.

Of had jij een andere reden om het slecht te vinden? "Tropical Freeze" is als game geweldig, vind ik. Daar ligt het niet aan, in mijn ogen...
Avatar
Mink | 11 januari 2018 18:33 | #279849
Reactie op post #279837 van MVG
collapse
Ik snap totaal niet waarom deze titel een heruitgave krijgt om eerlijk te zijn. Had dan Smash of Super Mario Maker gekozen, daarmee hadden ze nog hardware kunnen verschepen. Een beetje een veilige keuze en de toevoegingen zijn minimaal. Sowieso wordt het tijd dat Nintendo zich focust op Switch-titels in plaats van goedkope ports.
Avatar
MVG | 11 januari 2018 18:49 | #279852
Reactie op post #279849 van Mink
Het één sluit het ander niet uit. Als het aankomt op heruitgaven waren "Super Smash Bros." en "Super Mario Maker" ook mijn keuzes, vooral omdat ik geen aankondigingen van wéér precies dezelfde inhoud voor bijna hetzelfde spel wil. Vroeg of laat verwacht ik daar een heruitgave van.

Dan nog vond ik "Tropical Freeze" ook geweldig. Vanuit Nintendo begrijp ik de keuze. Het is alleen niet leuk voor Wii U bezitters, maar dat zijn er nu eenmaal niet zoveel. Best kans dat een game als "Tropical Freeze" nu wél goed verkoopt. Wink
Avatar
ThanosReXXX | 11 januari 2018 19:15 | #279857
Reactie op post #279849 van Mink
Nou, ik heb het idee dat je dan je borst nog wel even nat kan maken, want ik heb een sterk vermoeden dat we praktisch de gehele Wii U catalogus op een gegeven moment terug zullen kunnen vinden op de Switch.

Vooral voor Wii U bezitters die al veel van die games hebben gekocht, enorm irritant en vervelend, maar vanuit Nintendo gezien een zeer logische stap: de Wii U heeft zo slecht verkocht, dat veel van die titels waarschijnlijk niet of amper hun investering hebben terug verdiend, en heel veel mensen hebben natuurlijk nooit een Wii U gehad, dus voor mensen die nu wel een Switch hebben gekocht, is het gewoon de eerste kennismaking met die spellen.

En op zich is een bredere game catalogus natuurlijk niet verkeerd, zolang er ook maar af en toe een nieuwe titel tussen zit, maar gelukkig hebben we die in deze Direct ook weer gezien, dus al met al komt het voor iedereen uiteindelijk wel goed, denk ik.
Avatar
Nopeman | 11 januari 2018 19:19 | #279858
Reactie op post #279849 van Mink
collapse
Zoals Kirby Star Allies en Mario Tennis Aces?

Tropical Freeze is een goede game en de toevoegingen mogen minimaal zijn, dat neemt niet weg dat de Wii U drie jaar geleden de sales potentie van deze game in de weg zat. Het is een prima idee om je aanbod te verbreden.

Gezien de rest van de comments, ik vermoed dat Nintendo liever wil werken aan Super Mario Maker 2 en eventueel een geheel nieuwe Smash Bros. De Direct focust zich vooral op releases binnen de eerste zes maanden van dit jaar en is duidelijk een gevalletje "er komt meer, maar dit willen we uit de weg hebben." Ik heb er weinig moeite mee. Nieuwe Nintendo games komen vanzelf.
Avatar
MVG | 11 januari 2018 20:29 | #279860
Reactie op post #279858 van Nopeman
collapse
Waarom een geheel nieuwe Super Smash Bros.? Alle delen lijken precies op elkaar, sinds "Melee". Ik heb liever dat ze alles nemen wat in de Wii U versie aanwezig was en op basis daarvan verder gaan uitbouwen met nieuwe vechters, levels en items. In dit geval zou ik het wel eens zijn met een Deluxe versie: een "Super Smash Bros. for Nintendo Switch"!

Ik heb liever dat eerdere vechters en levels er sowieso al in zitten en dat er nieuwe bij komen, dan dat ze allemaal wéér aangekondigd moeten worden. Er is maar een beperkt aantal keren dat ik nog blij kan worden, dat bijv. Captain Falcon, Bowser of Ness in het spel zitten. Het is standaard, dus dat weten we nu wel. Mindere dingen, zoals Smash Tour, mogen ze overigens wel weglaten of vervangen door bijv. een Adventure Mode.

De Wii U versie was uitstekend, vind ik. Bouw daar gewoon op voort, in plaats van wéér ongeveer hetzelfde spel vanaf de grond opnieuw op te bouwen. Maar als jij liever een compleet nieuwe hebt, die er weer precies op lijkt, waar ze jaren mee bezig zijn, met weer dezelfde aankondigingen van vechters: ieder zijn mening. Wink
Avatar
Demin | 11 januari 2018 22:02 | #279869
Reactie op post #279860 van MVG
Ik snap sowieso niet waarom bijna iedereen een halve hartaanval krijgt bij elke nieuwe aankondiging gerelateerd aan Smash, maar ja... het internet ontploft toch elke keer weer dus er is kennelijk genoeg markt voor. Ik zal wel gewoonweg niet snappen wat er zo leuk is aan Smash.
Avatar
offensive | 11 januari 2018 17:31 | #279839
Super Game.

Maar kom op Nintendo......
Avatar
Ivo-tje | 11 januari 2018 17:34 | #279840
Kan nintendo echt niets anders dan oude games recyclen? Mad
Avatar
Jerone | 11 januari 2018 18:11 | #279844
Zin in deze game! Hopelijk niet full retail, anders wacht ik wel even met kopen.
Avatar
SMS | 11 januari 2018 18:13 | #279845
collapse
22i8a4


Nou, hoe lang zou het duren voordat de Switch de Wii U 2 wordt.
Avatar
MVG | 11 januari 2018 18:39 | #279850
Reactie op post #279845 van SMS
Zo moet je dat niet zien. Nintendo zou gek zijn als ze dit niet deden. Er is een groter publiek van mensen die deze games niet speelden, dan mensen die ze al wel hebben gespeeld. Voor hen is het een nieuw spel. Waarom niet opnieuw uitgeven, als je nog een stapel geweldige games hebt liggen, die een enorm publiek nooit speelden maar wel willen?

Voor mij hoeven de Wii U games echt niet allemaal opnieuw te worden uitgebracht. Ik heb ze al. Liever weer eens een nieuw deel, van o.a. Donkey Kong Country. De enige Wii U games die ik nog echt wil, zijn "Super Smash Bros. for Switch" (omdat ik geen zin heb om weer dezelfde characters aangekondigd te zien worden, voor bijna hetzelfde spel: zet gewoon voort wat er al was) en "Super Mario Maker" (ook gewoon uitbreiden wat er al was). Verder liever geen Wii U games meer op de Switch.

Vanuit Nintendo is het volkomen logisch: deze games verdienen het om gespeeld te worden. Er zijn veel geweldige games geweest, die bijna niemand gespeeld heeft. De Wii U was een flop. De Switch is populair. Natuurlijk proberen ze de games dan aan een groter publiek te helpen. Het verkoopt bijna automatisch, want met de spellen op zich is niks mis. Vanuit een zakelijk opzicht is het een geweldige steun in de rug. Ook omdat in het tijdvak dat deze games worden heruitgegeven en gespeeld, ook nieuwe games worden gemaakt en verbeterd. Geen gaten in deze releaselijsten dus.

Rot als wij die games al kennen natuurlijk. Zelf heb ik ze ook bijna allemaal al gekocht. Voor Wii U bezitters zijn ze niet nieuw. Ik vind het ook niet zo leuk, maar begrijp de keuze volkomen.
Avatar
Kersenplukker | 11 januari 2018 18:59 | #279854
Heel blij mee! Nu alleen nog Pikmin 3 en de HD-versies van Twilight Princess en The Wind Waker.
Avatar
Demin | 11 januari 2018 22:12 | #279871
collapse
Dus dit is de game waar Retro al die tijd aan heeft zitten werken? OMG! Wink


Ook hier weer hetzelfde verhaal met Wii U ports op de Switch, in eerste instantie was ik er niet blij mee omdat Pokken DX en MK8D releaseslots innamen toen er nog niks anders te spelen was maar nu vind ik het wel best. Anderen hier geven ook al aan waarom dit zakelijk gewoon verstandig is, eigenlijk biedt Nintendo op deze manier 2 generaties aan topspellen aan op de Switch die voor een significant deel van de Switchbezitters nog gloedjenieuw zijn ook. Sowieso had ik Tropical Freeze overgeslagen op de Wii U dus vind ik deze port - lekker hypocriet - een stuk interessanter. Nu Tokyo Mirage Session nog, ik had verwacht dat deze op den duur vrij gemakkelijk in de budgetbakken te vinden zou zijn maar omdat het een nichegame op een geflopte console was blijven de weinige zeldzame exemplaren die nog wel verkocht worden gewoon duur... dus doe dan maar een port met integratie van de Switch online app voor de gamepad secties.

Op deze manier verwacht ik uiteindelijk Pikmin 3, Xenoblade Chronicles X, Mario maker, Smash(?) en Mario 3D world ook een keer op de Switch te zien verschijnen. Naast de obligate Zelda remake (OoT, TP of toch SS?) natuurlijk.
Avatar
offensive | 11 januari 2018 22:29 | #279874
Reactie op post #279871 van Demin
collapse
Retro heeft deze port denk ik niet zelf gedaan?

Of was je sarcastisch :-)?
Avatar
MVG | 12 januari 2018 10:32 | #279895
Reactie op post #279874 van offensive
Kunnen ze best zelf gedaan hebben, maar zeker niet als hoofdproject. Neem aan dat ze al die jaren toch wel aan iets groots en nieuws hebben gewerkt, wat het ook mogen wezen. Blijft wel verdacht stil rondom Retro Studios. Hoop dat we later dit jaar nog van ze horen. Smile
Avatar
Nozem | 11 januari 2018 22:29 | #279873
Zo jammer... weer een WiiU game, kom op Nintendo!
Avatar
Banjo | 11 januari 2018 22:37 | #279876
collapse
Hahahaha al die zoutige opmerkingen hier gewéldig jongens Hilarious

Ik ga hem sowieso halen als een verjaardagscadeau want ik ben die dag nét jarig Worship En voor de mensen die dit niet bevalt.. Haal 'm dan gewoon niet? Ze brengen Hyrule Warriors voor de derde keer uit en je ziet mij niet klagen. Simpelweg omdat ik het de mensen gun die de game nog niet gespeeld hebben.
Avatar
Nozem | 12 januari 2018 00:17 | #279885
Reactie op post #279876 van Banjo
collapse
Ik vind gewoon dat ze beter tijd en geld kunnen steken in een waardig vervolg. Het is niet alleen Nintendo, maar er worden naar mijn mening teveel heruitgaven van games gemaakt. Als het gaat om oudere games, een remake/remaster van b.v. Super Mario Sunshine met verbetert beeld/besturing e.d. dan sta ik erachter. Maar deze games die nu weer aangekondigd zijn voegen nauwelijks iets toe en zijn bijna 1 op 1 hetzelfde als hun originele uitgaven. Als ze dan toch zonodig deze games op de Switch willen uitgeven, zet ze dan in de e-shop voor 2 tientjes max. Maar waarschijnlijk gaan ze voorvde volle pond over de toonbank. Slechte ontwikkeling als je het mij vraagt. Maar dit is mijn mening, als iemand anders hier wel vrolijk van wordt dan is dat voor hun in ieder geval wel fijn!
Avatar
Banjo | 12 januari 2018 13:27 | #279899
Reactie op post #279885 van Nozem
Bekijk het zo maar; Als deze game wederom niet verkoopt is de kans klein dat we überhaupt nog een Donkey Kong game voor de Switch krijgen...
Avatar
Captain-Retardo | 12 januari 2018 00:09 | #279884
collapse
Echt weer Nintendo praktijken om DKC Returns er niet bij te doen.
Avatar
MVG | 12 januari 2018 10:23 | #279894
Reactie op post #279884 van Captain-Retardo
collapse
Had ik bij andere ontwikkelaars eerlijk gezegd ook niet verwacht. Geen echte Nintendo praktijken hier, hoor.

Had wel leuk geweest, maar mensen willen te graag alles cadeau krijgen. Ging er al vanuit dat "Returns" niet aan de orde was hier. Wink
Avatar
Captain-Retardo | 12 januari 2018 11:04 | #279897
Reactie op post #279894 van MVG
collapse
Als je kijkt naar andere heruitgaves van andere uitgevers is het vaker de norm dat het juist een collectie is van meerdere games.
Avatar
MVG | 12 januari 2018 13:08 | #279898
Reactie op post #279897 van Captain-Retardo
Soms. Meestal niet. Een extra game is wel leuk, maar ging er sowieso niet vanuit dat "Returns" erbij zou zitten. Echt een Nintendo praktijk vind ik het persoonlijk niet.
Avatar
deejaydadream | 12 januari 2018 07:12 | #279886
collapse
Leuk maar ga niet weer 60 euro betalen voor een game die ik op mijn Wii U heb, als ze nu slim waren geweest hadden ze Donkey Kong returns ook in 1 pak gedaan (daar niks extra's bij). dan was het nog wel 50 Euro waard geweest.

Voor mensen die deze game nooit gespeeld hebben, een echte aanrader en dan wel een 50 a 60 Euro waard.
Avatar
MVG | 12 januari 2018 10:19 | #279892
Reactie op post #279886 van deejaydadream
Zelf ga ik ook niet de volle prijs ervoor betalen. 60 Euro lijkt me nogal schandalig. Als hij daadwerkelijk 60 zou kosten, dan wordt het afwachten. De prijs zal dan flink omlaag moeten, want ik heb "Tropical Freeze" gewoon nog liggen voor de Wii U en al uitgespeeld. Mijn uiterste maximaal is hooguit 40 (inclusief verkoop van de Wii U versie dan), maar dat vind ik eigenlijk ook te duur.

Maar ik heb er geen haast mee. Uitstekend spel, maar ik ga niet met geld strooien. Dan maar als eventuele Player's Choice titel in de toekomst of als hij een keer ergens sterk afgeprijsd ligt. Smile
Avatar
Banjo | 12 januari 2018 13:29 | #279900
Reactie op post #279886 van deejaydadream
Ik heb de game al voor de WiiU maar ga 'm sowieso opnieuw aanschaffen. Veertig, vijftig of zelfs zestig.. boeit me vrij weinig. Ik haal 'm om Nintendo aan te sporen een echt vervolg te maken op de Switch - en omdat het de beste platformer is van de afgelopen tien jaar.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Retro Studio's
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 mei 2018

Screenshots