Het is officieel: Nintendo ontwikkelt met makers Minions een Mario-film Nieuws | 01 februari 2018 09:27 | Auteur: Erik | Bron: Nintendo

Super Mario schittert binnenkort op het witte doek!

Nintendo brengt vandaag naar buiten dat het in samenwerking met Illumination een geanimeerde film gaat maken waarin Super Mario de hoofdrol speelt. De animatie wordt geproduceerd door Chris Meledandri, CEO en oprichter van Illumination, en niemand minder dan Mr. Mario zelf: Shigeru Miyamoto!

Er is nog geen informatie gegeven over de inhoud en het verloop van de Super Mario-film. Het wordt mede-gefinancieerd door filmstudio Universal Pictures. Deze maatschappij gaat er ook voor zorgen dat het geheel wereldwijd op het witte doek getoverd wordt.

Voorbodes
The Big N ziet de projectie als een onderdeel van hun doel om mensen in contact te laten komen met hun IP buiten videospellen om én om glimlachen te toveren op het gezicht van mensen over de gehele wereld.

Eerder gonsde het al van geruchten dat er een dergelijke film aan zou komen. Zo benoemde Wall Street Journal in november nog dat Illumination en Nintendo bijna een overeenkomst hadden bereikt.

1397068795

Next articleGunhouse Previous articleNintendo Switch Online lanceert in september

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 01 februari 2018 14:06 | #280295
collapse
Dacht dat dit al bevestigd was. Weet niet hoe ze er een sterk verhaal voor een film van willen maken. Hoewel Mario een redelijk rijke wereld heeft, valt het qua verhaal en plot meestal niet mee, buiten de videogames. Er zijn wel eerdere Mario-gerelateerde projecten geweest, in vorm van cartoonseries of de speelfilm. Toch waren dat erg producten van hun tijd. Het lijkt me ook vreemd Mario en vrienden te voorzien van dialogen, etc.

Even mijn top 5 van hoe het absoluut NIET moet:
5. De "Super Mario Bros." speelfilm uit 1993. Deze spreekt voor zich: alles sloeg de plank mis en had uiteindelijk nog weinig met de games of Mario's wereld te maken. Gelukkig is die wereld beter te vertalen in animatie, dan in een live-action speelfilm met acteurs. Wat er ook gebeurd: een grotere flop dan deze film is nauwelijks mogelijk.

4. Illumination is bekend van Minions. Wat ik niet wil zien is een soortgelijk figuurtje om commercieel uit te buiten. Bijvoorbeeld: ik wil niet dat winkels binnenkort vol liggen met irritante Toads uit de film, omdat ze de nieuwe Minions zijn. Ook wil ik géén gastoptreden van een Minion in de film zien. De humor hoeft ook niet daarop te lijken. Hoop dat Illumination iets nieuws probeert, dat niet op hun eerdere films lijkt. Sowieso: geen gastoptredens! Ook niet bijv. Link of Sonic die even in beeld komt.

3. Flauwe humor. Toch een trend in veel modernere animatiefilms. Ik vind het prima als de film zowel voor kinderen als volwassenen leuk is. Ik zit echter niet te wachten op Mario die een scheet laat of Bowser die vuurballen boert. Het mag allemaal wel wat meer niveau hebben dan dat. Dit geldt ook voor memes en andere internetgrappen: gebruik ze niet! Het dateert de film nog voordat hij uitkomt. Nauw daarmee samen hangt invloed van popcultuur. Zo wil ik géén Mario zien die gaat rappen of een flauwe filmparodie zien.

2. Houdt de personages en de wereld enigszins trouw aan de videogames. Concessies zijn altijd nodig. De wereld van Mario heeft op zich geen sterk plot of verhaal. Zorg dat de wereld volgt wat in de games is neergezet. Niet door Mario continu op schildpadden te laten springen, maar wel dat het een soortgelijke sfeer heeft. Bekijk vooral cutscenes uit de games (zoals "Galaxy" 1 en 2, "Odyssey" en "3D World", e.a.), intro's van Mario sportgames (zoals "Mario Tennis Toadstool Tour", "Mario Power Tennis", etc.) en de eerdere Mario RPG games (Paper Mario, Mario & Luigi, etc). Er valt best een verhaal te vertellen met Mario. Maak er ook geen warboel van door bijv. alles te willen gebruiken.

1. Géén bekende beroemdheden die de stemmen doen! Bijv. geen Beyonce als Peach, Johnny Depp als Luigi of Will Smith als Toad. Gebruik gewoon de stemmen uit de games. Het lijkt mij sowieso vreemd om Mario dialogen te horen spreken, maar houd het trouw aan hoe het hoort. Voorbeeld: in 1989 werd de stem van Mario gedaan door worstelcoach Captain Lou Albano, in de "Super Mario Bros. Super Show". Dat was destijds de Mario-stem. Het duurde vervolgens lang voordat ik aan Mario's hoge stem kon wennen, die hij in 1996 met "Super Mario 64" kreeg. Sinds Charles Martinet de stem van Mario inspreekt, is het raar om te horen hoe zwaar en diep Mario's stem vroeger was. Houd die stem consistent. Het zou heel raar zijn om opeens weer een compleet ander stemgeluid te horen. Zeker als die stemmen als tegenreactie vervolgens ook opduiken in games.

Ben niet helemaal overtuigd van het project. Mario werkt buiten de games altijd wat minder goed, om één of andere reden. Hoop dat het tegendeel deze keer wordt bewezen. Succes of iets dat we uiteindelijk liever negeren? Wie weet? In ieder geval zullen de games altijd bovenaan blijven staan, ongeacht wat deze film gaat worden. Voorzichtig benieuwd. Smile
Avatar
Volleybaas | 01 februari 2018 19:50 | #280311
Reactie op post #280295 van Martijn
collapse
Waarom altijd zo n hele essay?
Avatar
Martijn | 01 februari 2018 22:57 | #280317
Reactie op post #280311 van Volleybaas
Omdat ik er veel over te vertellen had? Die Mario film kan een succes worden of floppen. Leek me wel leuk om even na te lopen hoe ik het zou doen, als ik creatieve keuzes mocht maken bij zo'n project. Er zijn natuurlijk genoeg dingen te bedenken die je liever niet in zo'n film ziet, al klinken sommige van die dingen niet eens als raar of onmogelijk. Werk gerelateerd ben ik bijvoorbeeld veel met animatie bezig.

Maar als je het niet leuk vindt, hoef je het niet te lezen. Was meer benieuwd hoe anderen hier erover dachten. Geef toe dat het een wat lange reactie werd. Een andere vraag: als de redactie het typt, is zo'n heel verhaal wel leuk? Anders kun je deze vraag net zo goed bij een willekeurig artikel plaatsen, waarin een redactielid een langer verhaal typt.

Ik typte het niet omdat ik teveel tijd had. Ik deed het omdat ik het bij vlagen leuk vind om over games/(animatie)films te schrijven en meningen te vergelijken met anderen. Kan ook wel wat korter, maar hopelijk vind je het toch wat. Wink
Avatar
SMS | 04 februari 2018 02:31 | #280340
Reactie op post #280295 van Martijn
Je fantasie gaat helemaal los met games, vooral als kind. Ik was altijd enorm ge-hyped for films van games die ik had gespeeld, maar dan herinner je dat het bijna NOOIT goed ging.

Ik ben het met je eens over alle punten, maar ik ben ondertussen een beetje skeptisch met dit soort dingen. Maargoed, Miyamoto is on the case. Mischien is er nog hoop!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.