Radiant Historia: Perfect Chronology Preview | 06 februari 2018 08:00 | Auteur: Jeroen K.

Atlus maakte afgelopen donderdag bekend dat we alvast aan de slag kunnen met Radiant Historia: Perfect Chronology. De RPG komt op 16 februari uit voor Nintendo 3DS, maar de demoversie stelt ons in staat de eerste uren reeds te doorlopen. Met de remake van Radiant Historia zien we waarschijnlijk één van de laatste interessante Nintendo 3DS-releases, dus wij hebben er zin in! Doet de demo ons verlangen naar meer, of had Radiant Historia misschien toch beter op de Nintendo DS kunnen blijven?

Historia
De demo van Radiant Historia: Perfect Chronology start exact op hetzelfde punt waar het spel zelf start, en je doorloopt exact hetzelfde verhaal. Vermoedelijk kun je dan ook verder spelen wanneer je over een klein twee weken het spel zelf aanschaft. Je speelt als Stocke in een door problemen geteisterde wereld. Niet alleen staan de koninkrijken Alistel en Granorg op het punt van oorlog, ook lijdt de wereld aan zogenaamde 'desertification' (alles verandert in zand). Hoe dan ook, als lid van de speciale eenheid krijg je de belangrijke taak om een van je spionnen terug te halen uit vijandig (Granorgisch) gebied. Je krijgt twee kameraden mee, maar het loopt niet goed af... Dan openbaart plotseling de kracht van het boek White Chronicle zich, en stelt dit Stocke in staat om terug te keren naar een bepaald punt in de geschiedenis en de toekomst te veranderen. Er zitten veel haken en ogen aan de White Chronicle: zo verandert alleen de tijdlijn van de wereld en niet die van jou als gebruiker, maar toch moet je er de wereld mee redden...

RadiantHistoriaPerfectChronologyP1

Battle
Gevechten in Radiant Historia lijken grotendeels op het klassieke JRPG-vechtsysteem. Je vecht om de beurt, elk personage heeft HP en MP en kan een normale aanval of een speciale vaardigheid gebruiken. Een kleine twist komt in de vorm van het zogenoemde grid-systeem. Vijanden bevinden zich op een drie-bij-drierooster. De schade van een gewone aanval (zowel offensief als defensief) hangt af van de afstand tussen jou en de tegenstander, maar daar houdt het niet op. Je moet bijvoorbeeld speciale aanvallen gebruiken die als neveneffect hebben dat ze een tegenstander een hokje naar links of achter duwen. Hierdoor komen ze in het hokje van een teamgenoot, zodat een van je metgezellen beide vijanden tegelijk kan raken. Door de volgorde van beurten te wijzigen, kun je ervoor zorgen dat je teamgenoten precies op het juiste moment toeslaan om deze tactiek te gebruiken. Ook komen zo je teamgenoten aansluitend aan de beurt (zonder vijandige tussenkomst), wat je in staat stelt om een combo op te bouwen.

Perfect Chronology
De demoversie zit zó barstensvol content, dat je eigenlijk alvast kunt beginnen met spelen om op 16 februari door te gaan wanneer je het volledige spel koopt. Ik ben na een kleine twee uur gestopt, maar als ik YouTube mag geloven had ik nog zeker enkele uren door kunnen gaan. Omdat de demoversie precies gaat zoals het begin van het spel zelf, kunnen we het goed vergelijken met het origineel. Het valt vooral op dat, anders dan in de Nintendo DS-iteratie, de actie zich nu afspeelt op het bovenste scherm. Het onderste scherm voorziet in handige informatie, zoals de gevechtsvolgorde van personages. Grafisch ziet het geheel er een stuk beter verzorgd uit, terwijl men ook het een en ander veranderd heeft aan de precieze teksten. Daarnaast bevat Perfect Chronology voice-actors. Ondanks de grafische en andere kleine verbeteringen, ziet alles er in grote lijnen nog ongeveer hetzelfde uit. Hier had de game misschien nog wat kunnen winnen.

RadiantHistoriaPerfectChronologyP2

Conclusie
Tijdens het spelen van de demo kon ik mijn Nintendo 3DS maar moeilijk neerleggen. Ja, nog weinigen zullen zin hebben de Nintendo 3DS er nogmaals bij te pakken voor zo'n overweldigende Japanse RPG, maar deze remake brengt het geniale Radiant Historia naar de huidige tijd. Hoewel de remake het geheel niet al te rigoureus omgooit, ziet het er wel degelijk beter uit dan het origineel. In elk geval hoeven we niet al te lang meer te wachten tot Radiant Historia: Perfect Chronology verschijnt om dan echt te beginnen aan de tijdreis van Stocke!
Next articleThe Fall Part 2: Unbound ontvangt gameplaytrailer I Am Train Previous articleKoizumi beantwoordt hoofdvraag omtrent Toad en meer in een nieuw...

Reacties van gebruikers

Avatar
Captain-Retardo | 07 februari 2018 13:12 | #280365
Nooit gespeeld op de DS, wel benieuwd naar de 3DS versie.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Radiant Historia: Perfect Chronology

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Atlus
Uitgever: Deep Silver
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 februari 2018

Screenshots