Prijsvraagwinnaar UNO-prijspakket Nieuws | 10 februari 2018 19:00 | Auteur: Jeroen K. | Bron: Ubisoft

Wie is de gelukkige?

Onlangs organiseerden we een prijsvraag in samenwerking met Ubisoft. Je maakte kans om het UNO-kaartspel én de Nintendo Switch-game UNO te winnen, die we beloonden met een mooie 7 in onze review.

uno


We vroegen jullie welk gezelschapsspel jullie graag op de Nintendo Switch zouden zien. Er kwamen allerlei leuke antwoorden binnen, van Cards Against Humanity tot Mens-erger-je-niet en van Mikado tot Levensweg. Verschillenden van jullie wilden graag Jenga op de Nintendo Switch zien, maar één van jullie vertelde in geuren en kleuren hoe die dat precies voor zich ziet. Met behulp van HD-rumble kun je een steentje uitzoeken, aantikken (met A) en oppakken uit de toren (met ZR+B). Zelfs de extra modi, werking van de HD-rumble en ideeën voor power-ups kwamen langs in dit antwoord.

*Trommelgeroffel*

Wij willen Rik "Demin" van den Berg van harte feliciteren!


Ik vind 1 op 1 omzetting van bordspellen naar videogameformaat nooit zo geslaagd, maar gelukkig zegt wikipedia dat er ook niet-bordspellen onder de noemer gezelschapsspellen vallen. Zo ook Jenga! Als er één gezelschapsspel is dat je zowel trouw aan de fysieke/originele variant kan omzetten in gamevorm als een nieuwe twist kunt geven door gebruik van de Joy-con is het wel Jenga. De Joy-cons zijn uitgerust met een joystick, bewegingssensoren en natuurlijk de HD-rumble. Met een beetje creativiteit van het developmentteam kan je een eindresultaat krijgen waarin je met de stick het perspectief op de toren bepaald, je met behulp van de motionsensors de stenen aantikt (met de A-knop) en oppakt uit de toren (Shoulderbutton+B) en vervolgens weer voorzichtig op de top van de toren neerlegt (Joy-con stabiel houden, terwijl je 1 voor 1 de buttons los laat of de button sequence op het scherm moet invullen). Naar mate de toren instabieler wordt voel je dit steeds sterker dankzij de HD-Rumble, dit is de indicatie voor de speler of deze de toren dreigt om te laten vallen of niet. In het geval van meer dan 2 spelers worden de Joy-cons als volgt doorgegeven: Speler 1 geeft Joy-con L door aan speler 3 tijdens de beurt van speler 2, Speler 2 geeft Joy-con R door aan speler 4(of 1) tijdens de beurt van speler 3, enz. Ook kunnen er extra modi worden toegevoegd, zoals team-play, knock-out elimination matches, een party mode met power-ups, enz.
Next articleKijk achter de schermen bij het orkest voor Mario + Rabidds:... Previous articleNIS America onthult twee nieuwe games, nieuwe releasedata, nieuwe...

Reacties van gebruikers

Avatar
Demin | 10 februari 2018 19:19 | #280405
collapse
Heuj! Dat is leuk nieuws Very Happy

Misschien moet ik toch maar eens snel meedoen aan de loterij, in de laatste wedstrijd waar ik op N1 aan mee deed won ik ook al een prijs. Razz
Avatar
Rico B. | 10 februari 2018 20:00 | #280407
Reactie op post #280405 van Demin
Ja nee, je moet UNO!! roepen anders win je niet.

Guess I've won now Razz

Nee hoor, Gefeliciteerd man!
Avatar
ThanosReXXX | 10 februari 2018 22:14 | #280412
Reactie op post #280405 van Demin
Gefeliciteerd, man! Veel plezier ermee.
Heb je toch nog iets aan die gebruiksaanwijzing van mij... Hahaha

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

UNO

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €9,99
Genre: Party
Ontwikkelaar: Ubisoft
Uitgever: Ubisoft
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 07 november 2017

Screenshots