Splatoon 2 krijgt Off the Hook-amiibo, nieuw wapen en nieuwe stage Nieuws | 12 februari 2018 13:39 | Auteur: Neslihan | Bron: Nintendo

Don't get cooked... Stay of the Hook!

Nintendo heeft via een filmpje bekendgemaakt dat er twee nieuwe amiibo op komst zijn: een Pearl en een Marina amiibo. Dit zijn als het ware de mascottes van Splatoon 2 en zijn het pop duo van de band Off the Hook. Dat dit duo hun eigen amiibo krijgt, is geen grote verrassing: de Squid Sisters, de mascottes van het vorige Splatoon-spel, kregen ook al hun eigen amiibo. Het aankondigingsfilmpje kun je hieronder bekijken. Het is niet bekend wanneer deze amiibo verschijnen.

Verder is er zowel een nieuw wapen als een nieuwe stage onthuld voor de kleurrijke funshooter. Binnenkort kun je spetteren met de Dark Tetra Dualies, twee pistooltjes waarmee je tot wel vier keer achter elkaar kunt rollen. Ook is er een nieuwe stage in aantocht om vol te verven: de Goby Arena. Dit is een basketbalstadion compleet met basketbalveld, kleedkamers, tribunes en meer. Wanneer dit wapen en deze stage precies worden toegevoegd aan Splatoon 2, is nog niet bekend.


Splatoon 2 is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Next articleA Hat in Time komt officieel niet naar de Nintendo Switch Previous articleNight in the Woods

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 12 februari 2018 14:11 | #280432
collapse
Dus... 'Off the Hook' heet in het Nederlands dus 'Tentacool'? Dat is weer een onbegrijpelijke vertaling. Tentacool is een Pokémon. Sterker nog: Tentacool is géén Nederlands! Waarom een naam vertalen van Engels naar... Niet-Nederlands?

Nouja, de Amiibo voor Callie en Marie waren ook niet bepaald nuttig. Die heb ik toen wel gehaald, maar in-game was er weinig toegevoegde waarde. Eigenlijk muziekvideo's in een Splatfest-setting, nadat die voorbij waren op de Wii U. Gaat op de Switch hopelijk wel nog een tijdje door. Leuke poppetjes, zoals altijd. Dat is hier natuurlijk ook weer.

Goed dat ze "Splatoon 2" nog steeds blijven ondersteunen met gratis DLC. Net als bij de eerste "Splatoon" zorgt dat toch steeds voor wat vernieuwing. Daardoor blijf je het toch langer spelen. Steeds iets nieuws te zien immers. Wekte bij deel 1 ook heel goed.
Avatar
ThanosReXXX | 12 februari 2018 14:46 | #280434
Reactie op post #280432 van Martijn
Haha, inderdaad. En dan Goby arena veranderen in/vertalen naar "Planktonstadion". Goby is geen Engels woord voor plankton, maar een vissoort en de vertaling van arena is niet stadion. dat is stadium.

Oh, well. Go Nintendo Benelux. Zal zeker niet de laatste tenenkrommende vertaling zijn die we gaan tegenkomen... Crying
Avatar
Demin | 12 februari 2018 19:38 | #280439
Reactie op post #280432 van Martijn
collapse
Gewoon je Switch op Engels zetten, het zal wel nooit goed komen met die Nederlandse vertalingen...

Hoewel 'Tentacool' technisch gezien wel als Nederlands beschouwd kan worden, of toch op zijn minst Nederlands-ish (om het maar eens in mooi Dutchlish te zeggen Wink ) Het is een woordspeling op het woord tentakel in combinatie met het leenwoord cool. Wat ondertussen ook ingeburgerd Nederlands is. Het letterlijk vertalen van de Engelse woordgrap off the hook kan volgens mij niet echt in het Nederlands. Wij hebben geen vergelijkbare uitdrukking. Dat het toevallig ook de naam is van een Pokémon vind ik wel een leuk detail, qua copyright komen ze toch niet in de knel aangezien Nintendo die voor zowel Pokémon als Splatoon bezit.

Het Engelse lokalisatieteam neemt overigens ook zo zijn vrijheden bij de vertaling vanuit het Japans. Het is geloof ik ook wel eens voorgekomen dat 'wij' en de Duitsers(?) een betere vertaling hadden ten opzichte van de Engelse variant.
Avatar
Martijn | 12 februari 2018 21:04 | #280445
Reactie op post #280439 van Demin
Maak je geen zorgen. Mijn Switch staat al vanaf het begin op Engels ingesteld. Daarom is het toch steeds weer verrassend waarmee ze aan komen zetten, wat de vertaling betreft.

Ik weet wel dat voor termen soms geen passende vertaling te vinden is. 'Van de haak' zou ook een rare vertaling zijn. Heeft ook een beetje met de klank van het Nederlands binnen een spel als "Splatoon 2" te maken. Klinkt wat apart.

Gelukkig kan hij ingesteld op Engels. Voor wie Nederlands leuker vind: ook prima! Smile
Avatar
Demin | 12 februari 2018 19:25 | #280438
Nou, ik blijf gewoon TeamCallie hoor...

Leuk dat de DLC maar binnen blijft stromen voor Splatoon 2. Sinds begin december heb ik al mijn gametijd in Xenoblade Chronicles 2 gestoken dus er is flink wat content bijgekomen. Hetzelfde gold voor ARMS, hoewel de updates daar nu voor gestopt zijn. Met ARMS ben ik nu bijna weer 'bij', en daarna maar eens lekker Splatoon 2 spelen. Voor mij zijn er dan een nieuwe gamemodus, handjevol stages en lading aan wapens & gear bijgekomen, het is haast Splatoon 2.5.
Avatar
IJsbeer | 12 februari 2018 22:53 | #280450
Ik weet vrijwel zeker dat Marina de Octoling Armor zal geven, maar Pearl weet ik niet echt. Misschien Salmon Run work outfit?
Avatar
Tony36 | 13 februari 2018 15:13 | #280459
collapse
Mooi dat ze deze game blijven uitbreiden, ben blij met de aanschaf! Kan ik de taap eigenlijk ook overzetten naar engels?

Ik heb afgelopen weekend Splatoon 2 gekocht, kon deze en Breath of the Wild in de lokale gamewinkel en de Mediamarkt niet vinden, bij de Intertoys lag nog wel een exemplaar van Splatoon 2, geen Zelda helaas. Is de slechte verkrijgbaarheid op meer plekken zo? Want toen ik in December een Switch kocht waren deze games ook al uitverkocht..
Avatar
Martijn | 13 februari 2018 16:34 | #280463
Reactie op post #280459 van Tony36
Voor zover ik weet is er geen verspreidingsprobleem met "Splatoon 2". Wie zoekt zal vinden, lijkt mij. Kan voorkomen dat sommige games de ene keer wat meer in een winkel liggen dan de andere keer. Dit kan ook aan de inkoop van de winkel liggen. Het kan voorkomen, maar over het algemeen zouden "Splatoon 2" en andere Nintendo-games niet moeilijk te vinden moeten zijn (al komt het voor).

De taal kun je in Engels zetten. Het is heel simpel: ga naar de opties van de Switch en zet het systeem op Engels. De taal in "Splatoon 2" is dan ook Engels. Smile
Avatar
Tony36 | 14 februari 2018 11:14 | #280481
Thanks, heb de boel maar op engels gezet!

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Splatoon 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Third-Person Shooter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 8
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 8
Releasedatum: 21 juli 2017

Screenshots