Hideki Kamiya over Bayonetta en Nintendo's betrokkenheid; lanceertrailer verschenen Nieuws | 13 februari 2018 14:40 | Auteur: Ricardo | Bron: Hideki Kamiya

Zonder Nintendo zou Bayonetta 3 niet gerealiseerd worden.

In 2014 kwam de Bayonetta-serie in contact met Nintendo-systemen. Bayonetta en Bayonetta 2 verschenen voor Wii U en we beoordeelden deze titels respectievelijk met een 7,7 en een 9,5. Tijdens The Game Awards 2017 kondigden Nintendo en Platinum Games aan dat de serie een derde game krijgt. Ook werd duidelijk dat niet alleen Bayonetta 3 naar de Nintendo Switch kwam, maar ook de twee eerdere titels, welke aanstaande vrijdag verschijnen (de releasetrailer vind je onderaan het artikel). Hideki Kamiya, een gamedesigner en -director bij Platinum Games, deelt vandaag informatie over de serie en hoe Nintendo erin verwikkeld raakte.

Kamiya vertelt dat zijn Platinum Games een studio is die samenwerkt op contractbasis met uitgevers die de ontwikkeling van games financieren. Op die manier was het Sega die het budget voor Bayonetta 1 ter beschikking stelde, en dus lagen de rechten bij dat bedrijf. Hoewel het spel eerst exclusief naar Xbox 360 kwam, verscheen het daarna ook voor Playstation 3 en op Steam. Ook voor Bayonetta 2 ontving Platinum Games aanvankelijk financiering van Sega, maar vanwege omstandigheden binnen dit bedrijf, kwam de ontwikkeling tot stilstand. Op dat moment stapte Nintendo in en financierde dit spel, dat exclusief voor Wii U verscheen, waarna de rechten over de serie deels bij Sega en deels bij Nintendo liggen. Vanaf het begin stond vast dat het derde deel in serie ontwikkelt zou worden met geld van Nintendo, zonder wie Bayonetta 3 niet gerealiseerd zou kunnen worden. Dit verklaart waarom de game exclusief naar Nintendo Switch komt. Hieronder vind je Kamiya's tweets.

Bayonetta 1 en 2 verschijnen op aanstaande vrijdag voor Nintendo Switch. Wanneer Bayonetta 3 uitkomt is vooralsnog niet bekend.

Next articleNederlands glorie de Blob krijgt een remaster op de Nintendo... Previous articleVeel medewerkers van Square Enix hebben interesse om voor Switch...

Reacties van gebruikers

Avatar
Elm | 13 februari 2018 15:06 | #280458
Nintendo to the rescue. Goed dat nintendo niet moeilijk doet
Avatar
Martijn | 13 februari 2018 15:19 | #280461
collapse
Klinkt goed. Ziet ernaar uit dat de productie al een tijdje loopt, als je dit zo leest.

Ik heb me nog steeds niet tot de Bayonetta games kunnen zetten. Moet ze wat langer spelen om te weten of ze mij aanspreken, maar dit zou goed kunnen. Wil ze nog steeds een keer uitgebreid gaan spelen en kijken hoe ik ze echt vind. Een derde Bayonetta vind ik vooralsnog geweldig nieuws! Toch weer een game waarvoor een wat ander publiek de Switch in huis haalt, zeker nadat er wat ophef was over de Wii U exclusiviteit. De Switch ligt een stuk beter in de markt. Mooi dat Nintendo en Sega besloten om "Bayonetta 3" toch te funderen, ook voor hen die deel 2 destijds niet konden spelen.

Er ontstaat dilemma van al die Wii U games, die naar de Switch komen. Ik heb me voorgenomen niet alles opnieuw te kopen, maar als ik eerlijk ben heb ik die games liever nieuw op de Switch. Inruil van Wii U games levert amper iets op, dus dat is uiteindelijk ook zonde. Anderen hier die dit ook hebben en dan je mening over hoe je hiermee omgaat?
Avatar
Tobias | 13 februari 2018 16:48 | #280464
Reactie op post #280461 van Martijn
collapse
Ik wacht bij de meeste ports van Wii U-games die ik al heb gewoon totdat de prijs wat gezakt is. Er zijn nu toch nog meer dan genoeg leuke games die ik nog nooit eerder gespeeld heb verkrijgbaar op de Switch. Zelf ben ik niet zo van het inruilen, zelfs al zou het nog werkelijk wat waard zijn en ik een nieuwere versie van het spel heb, er gaat dan toch nog altijd wat verloren. De enige Wii U-game die ik opnieuw heb gekocht voor m'n Switch is Mario Kart 8 Deluxe aangezien ik de Wii U-versie eigenlijk ook nog niet zat was na een paar jaar. Voor de rest ben ik ook nog van plan om Hyrule Warriors Definitive Edition te kopen, maar dat is meer vanwege de 3DS-content die ik gemist heb en graag in HD wil zien, niet omdat ik de Wii U-content zo graag opnieuw wil spelen.
Avatar
Martijn | 14 februari 2018 19:25 | #280491
Reactie op post #280464 van Tobias
Zelf heb ik ook nog genoeg om te spelen. Nintendo games dalen ook niet zo snel in prijs meestal. Zelf ruil ik eigenlijk ook zelden games in. Ben altijd bang er spijt van te krijgen, want je krijgt er meestal niet veel voor terug.

Ga zelf ook afwachten, al weet ik dat dit bij sommige games makkelijker gaat dan bij andere. Ik voorzie een paar toekomstige impulsaankopen hier. Betaal liever niet de volle prijs als ik games eigenlijk al heb. Eerst maar afwachten tot de prijs ergens een beetje voordeliger is inderdaad. Smile

Voorbeeld: "Bayonetta 2" kost op de Switch gewoon weer 59,99 Euro. Wat te prijzig voor als je dat spel gewoon al in je kast hebt staan. Mooi dat deel 1 er weer bij zit (niet eens als cartridge), maar eigenlijk is de prijs dan nog steeds behoorlijk hoog.
Avatar
Volleybaas | 13 februari 2018 17:02 | #280465
bayo2 was awesome
Avatar
Duncan | 13 februari 2018 23:52 | #280475
Fijn dat deze games ook naar de Switch gekomen. Ik heb deel 1 en 2 destijds niet kunnen spelen en ik kan wel genieten van wat pure hack & slash actie Drooling

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Bayonetta

Platform: Wii U eShop
Prijs: €29,99
Genre: Action
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 oktober 2014

Bayonetta

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €29,99
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 februari 2018

Bayonetta 2

Platform: Wii U
Genre: Action
Ontwikkelaar: PlatinumGames
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 24 oktober 2014

Bayonetta 2

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 16 februari 2018

Bayonetta 3

Platform: Nintendo Switch
Genre: Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Onbekend