Nintendo's marktaandeel stijgt naar 22 procent door succes van Nintendo Switch Nieuws | 08 maart 2018 16:02 | Auteur: Ricardo | Bron: CNBC

Nintendo is bezig met een comeback van formaat.

Het financiële dienstenbedrijf IHS Markit heeft een rapport gedeeld waaruit wederom blijkt dat het goed gaat met Nintendo. Met het succes van de Nintendo Switch en de stap naar de mobiele gamemarkt, steeg Nintendo's marktaandeel vorig jaar met negen procent naar tweeëntwintig procent.

Dit succes heeft ook uitwerking op de cijfers van de gehele gamemarkt. Vorig jaar bedroegen de totale bestedingen 41 miljard Dollar (het hoogste sinds 2011), wat een stijging van 18 procent is ten opzichte van 2016. Deze ontwikkeling is vooral te danken aan de "recordbrekende comeback" van Nintendo. Uitgaven aan hardware in het bijzonder kenden een sterke stijging; deze uitgaven lagen vorig jaar 33 procent hoger dan een jaar eerder. Naast de Nintendo Switch deelden ook Sony's PlayStation 4 Pro en Microsofts Xbox One X mee in dit succes. Het meest werd echter uitgegeven aan content, een totaalbedrag van 23,6 miljard Dollar.

Mede door het succes van Nintendo zag Microsoft haar marktaandeel dalen van 31 procent in 2016 naar 25 procent in 2017. Sony blijft nog altijd marktleider.
Next articleTrailer van Hyrule Warriors: Definitive Edition toont hack 'n... Previous articleFear Effect Sedna

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.