Crash Bandicoot N.Sane Trilogy naar Nintendo Switch Nieuws | 09 maart 2018 13:06 | Auteur: Ricardo M. | Bron: Nintendo Direct

Activision brengt oud PlayStation-tegenhanger van Mario naar Nintendo.

Wat ten tijde van de originele games nog ondenkbaar was, gebeurt dit jaar wel. De vorig jaar op de Playstation 4 uitgebrachte HD-remakes van de drie Crash Bandicoot PS1-games komen nu naar een Nintendo console. De actie-platformers komen zo voor het eerst naar een platform van Nintendo toe. Bekijk de aankondigingstrailer hieronder.

De Crash Bandicoot N.Sane Trilogy verschijnt 10 juli voor de Nintendo Switch.

Next articleOndersteuning van GameMaker Studio 2 is een feit; nieuwe indies... Previous articleDillon raast naar de Nintendo 3DS in Dillon's Dead-Heat Breakers

Reacties van de crew

Avatar
Jeroen K. | 09 maart 2018 13:08 | #280740
Ricardo M. is vandaag begonnen met zijn proefperiode bij N1ntendo! Wij wensen hem veel succes!

Reacties van gebruikers

Avatar
Rico B. | 09 maart 2018 13:49 | #280742
Succes Ricardo M! We kunnen nooit genoeg Ricardo's hebben (of vormen daarvan Holy )
Avatar
MVG | 09 maart 2018 14:00 | #280744
Succes met de proefperiode! Zet m' op!

Persoonlijk vond ik dit een grote verrassing, mede omdat ik niet meer had verwacht deze nog te kunnen spelen. Dat gaat nu dus mooi wel gebeuren. Altijd een Nintendo fanaat geweest, maar in de N64 tijd had ik een Playstation. Crash Bandicoot was toen één van de besten en ik heb alle drie de klassieke games erop.

Wil deze "Crash Bandicoot N.Sane Trilogy" dus ook graag spelen! Een mooiere versie zie ik wel zitten. Vooralsnog wil ik deze graag gaan halen! Very Happy
Avatar
MichaelNight | 09 maart 2018 14:20 | #280746
collapse
@Succes Ricardo.

Ik heb liever Crash Bandicoot Trilogy dan Spyro remaster
Avatar
MVG | 09 maart 2018 19:36 | #280755
Reactie op post #280746 van MichaelNight
Nou, als ze voor Spyro hetzelfde doen als voor Crash, dan zou een Spyro the Dragon trilogie remake toch ook tof zijn (als remake, niet als remaster). Geloof dat er wel geruchten waren dat daar plannen voor zijn.

Spyro is ook zo'n figuur dat na de Playstation nooit meer zo'n hoge status heeft gehaald. Crash Bandicoot is terug en gelukkig weer zoals hij hoort. Na een aantal oerlelijke designs in een paar bedenkelijke games, is het toch fijn dat ze weer naar de oorsprong zijn teruggegaan. Meteen goed voor Crash z'n populariteit, die intussen weer groot is.

Nu ze de smaak te pakken hebben, zouden ze eigenlijk ook een nieuw spel op deze manier moeten maken. Hoorde dat "Crash Team Racing" mogelijk ook een remake krijgt. Zou zonde zijn om meteen weer te stoppen of hervallen in oude fouten, nu Crash eindelijk terug is hoe hij hoort.
Avatar
charlie1 | 10 maart 2018 16:21 | #280765
collapse
wil niet pessimistisch klinken, maar zit daar niet iets achter. Verwachten ze dan van nintendo een wederdienst om één van hun IP's op een sony console te zetten?


Leuk voor de mensen dat deze game weer willen spelen.
Avatar
MVG | 11 maart 2018 01:05 | #280773
Reactie op post #280765 van charlie1
Nee, Playstation heeft gewoon niks meer te zeggen over de Crash Bandicoot games. Activision heeft deze licentie in handen en mag met Crash doen wat ze maar willen. Langere tijd was dat overigens een slecht teken (lelijke redesigns, zwakke games, etc.), maar gelukkig lijkt de originele en échte Crash door de remakes terug zoals hij hoort.

Op de Playstation 1 zijn de originele games en "Crash Team Racing" gemaakt door Naughty Dog, in samenwerking met Sony Computer Entertainment. Na de Playstation heeft Sony de rechten verkocht. Naughty Dog had geen interesse door te gaan met Crash, mede omdat zij meer mogelijkheden zagen in het toen nieuwe "Jak & Daxter". Crash zat zonder ontwikkelaar, dus zette Sony hem in de verkoop (na "Crash Bash" van Eurocom, welke al minder succes had). Via een omweg van verschillende ontwikkelaars, kwamen de rechten uiteindelijk bij Activision en heeft Sony er niets meer over te zeggen.

Er werd wel gesproken over een tijdelijke exclusiviteit, omdat Crash ooit een Playstation boegbeeld was. Eerder uit fatsoen tegenover fans, dan vanwege de rechten dus. Geen idee of er echt een exclusiviteitsdeal was, maar die is dan overduidelijk voorbij. Naast Playstation en Switch, komt hij ook naar PC en Xbox, dus géén tegenprestaties vereist.

Ik heb wel het idee dat Crash Bandicoot ook goed tot zijn recht komt op de Switch en dat het mogelijk goed gaat verkopen daarop. Past wel bij het Switch-publiek. Ik wil deze in ieder geval graag hebben! Eerder leek het erop dat ik deze nooit zou kunnen spelen (geen Playstation 4), maar nu is het mogelijk een directe aankoop! Was heel blij met de aankondiging! Supertof! Very Happy

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy

Platform: Nintendo Switch
Genre: Platform
Ontwikkelaar: Vicarious Visions
Uitgever: Activision
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 29 juni 2018

Screenshots