Team17 kondigt Planet Alpha aan voor Nintendo Switch Nieuws | 12 maart 2018 14:55 | Auteur: Paul H.

Neem de controle over de planeet in de atmosferische side-scrolling platformer Planet Alpha!

Planet Alpha is een mysterieus side-scrolleravontuur. Creatieve puzzels, sluiptechnieken en snelle platformactie worden gecombineerd om, volgens de uitgever, een onvergetelijke ervaring te bieden. Je wordt wakker op een onbekende planeet met mysterieuze, inheemse flora en fauna. Terwijl je de wereld om je heen verkent, krijg je de mogelijkheid om de planeet rond te draaien en te besturen. Gaandeweg kom je steeds meer te weten over de wereld, welke niet zo kalm en sereen blijkt te zijn.

Vandaag heeft Team17 in samenwerking met onafhankelijke ontwikkelaar Adrian Lazar aangekondigd dat de mysterieuze sci-fiplatformer onder andere naar Nintendo Switch komt. Adrian Lazar begon de ontwikkeling in 2013 door zijn vrije tijd te spenderen aan het maken van het spel. In 2015 vertrok hij bij IO Interactive, waar hij werkte aan Hitman (2017), Hitman: Absolution en Kane and Lynch 2: Dog Days, om met een klein internationaal team zich volledig te wijden aan de ontwikkeling van Planet Alpha. Adrian had het volgende te vertellen over het spel (vertaald):

"Planet Alpha is het werk van een klein, ambitieus en gepassioneerd team. We werken aan iets speciaals en zetten alles in om het een realiteit te maken. Het was een achtbaan van emoties de afgelopen vier jaar en hierdoor zijn we erg selectief geweest in het zoeken van een uitgever. Ik ben erg opgewonden om in Team17 een partner te vinden. Ze bieden ons de middelen om dit spel naar de spelers te brengen, maar nog belangrijker is dat we een partner hebben gevonden die net zo enthousiast is over het spel als dat wij zelf zijn. Ik kan niet wachten om onze creatie te delen met de wereld."


Debbie Bestwick, algemeen directeur van Team17 voegde daar het volgende aan toe (vertaald):
"In het ideale geval kunnen videogames ons naar andere werelden brengen en fantastische reizen bieden. De wereld die Adrian en zijn team gemaakt heeft is een wereld waarin ik wil verblijven. het is een genoegen om Planet Alpha te mogen verwelkomen in het label van Team17."


Planet Alpha verschijnt later dit jaar voor Nintendo Switch.

< >


Next articleN1 Podcast Aflevering 54: Direct Om Nooit Te Vergeten Previous articlePrijsvraagwinnaars A Normal Lost Phone

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Planet Alpha

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Side Scrolling Action Platformer
Ontwikkelaar: Adrian Lazar
Uitgever: Team17
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2018

Screenshots