Machine Knight Review | 13 maart 2018 13:00 | Auteur: Jeroen K. | Bron: KEMCO

KEMCO maakt de verloren gloriedagen van de Japanse RPG beschikbaar voor mobiele gamers met een ware tsunami aan retro-stijl RPG's. Vooral in Japan werkt dit goed. Men houdt aldaar van dit klassieke genre, maar nog meer van gamen op mobiele telefoons. KEMCO brengt deze mobiele creaties ook al een tijdje naar de Wii U, Nintendo 3DS en inmiddels ook naar de Nintendo Switch. Denk hierbij aan Asdivine Hearts, Revenant Saga, Alphadia en nu ook Machine Knight. Brengt KEMCO weer wat we verwachten, namelijk een klassieke retro-stijl JRPG, of heeft Machine Knight nog verrassingen in petto?

KEMCO
Voor wie geen idee heeft wat voor rollenspellen KEMCO maakt: het is allemaal niet zo ingewikkeld. Je bent een grote held in een middeleeuwse wereld en je moet deze wereld redden. Dat doe je door willekeurige vijanden te verslaan in een simpel turn-based gevechtssysteem. Enkel wat betreft speeltijd wijken de spellen van KEMCO af van de oude JRPG-standaarden. Je speelt de games, zo ook Machine Knight, binnen een uur of tien tot vijtien uit.

Machine Knight
Tijdens de eerste minuten wist Machine Knight me eigenlijk nog te verrassen. Hoofdpersoon Frain en wetenschapper Shaft hebben een grote zonde gepleegd waar de hele mensheid slachtoffer van zou zijn. Om dit recht te zetten, gebruikt Frain een machine die hem naar elders teleporteert. Jammer: ook Machine Knight blijkt zich af te spelen in zo'n generieke middeleeuwse wereld.

machineknightr1

In Machine Knight bestaat je team uit zwaardvechter Frain, healer Bell en magiër Aulin. Bell en Aulin hebben eigenlijk niet echt een goede reden om mee te reizen met Frain, maar doen dat toch maar om je team aan drie personen te helpen. De personages ontwikkelen zich nauwelijks gedurende de game. Ook het verhaal weet niet zo'n indruk te maken. De machinale ridders uit Frain's oude wereld vallen zijn nieuwe aan, waarna onze moedige hoofdpersoon deze maar besluit te redden van de machines - omdat 'de mensen in de nieuwe wereld aardiger voor hem zijn'.

Ook wat betreft het gevechtssysteem gebeurt er weinig speciaals. Elk personage heeft naast een standaard aanval ook verschillende speciale vaardigheden: magie, buffs of debuffs, en healing. Vijanden bevinden zich op twee lijnen; de positie van een vijand hierop heeft invloed op hoe je 'm kunt aanvallen. Niets bijzonders. Daarnaast heb je je standaard wapens en kledij. De game doet wel iets leuks met SP, dat je verzamelt door gevechten te winnen. Hiermee kun je per personage de levels van zijn of haar klasse en die van individuele aanvallen verbeteren. Dat brengt toch nog een beetje eigen inbreng voor de speler.

machineknightr2

Ondanks alle middelmatigheid van Machine Knight, moet ik wel zeggen dat de KEMCO-games toch altijd een fijne speelervaring bieden. Ook dit geheel heeft een beetje een zorgeloze uitstraling, terwijl je aan het einde van de rit toch weer jezelf als de held des werelds hebt bewezen. Die saaie gevechten, het matige plot en de lelijke graphics neem je maar voor lief. Ja, misschien is dat het: Machine Knight is er voor de liefhebbers!

Conclusie
Machine Knight doet exact wat je van KEMCO verwacht: niet minder, maar helaas ook niet meer. Het vrij standaard turn-based gevechtssysteem heeft nog wat leuke aanpasbare opties buiten gevechten, maar de verhaallijn en setting maken eigenlijk weinig indruk. Alles bij elkaar kan de weinig eisende JRPG-liefhebber hier een leuke tien tot vijftien uur uithalen, maar verwacht er niet te veel van.
4,7
N1-score
  • + Leuk upgradesysteem voor aanvallen en voorwerpen
  • + Speelt toch wel fijn weg
  • - Generieke setting, wereld en verhaallijn
  • - Geen personage-ontwikkeling
  • - Niet zo boeiend gevechtssysteem
  • - Ook grafisch geen hoogvlieger
Next articleDeze week nog verschijnt Last Day of June in de Nintendo Switch... Previous articleNintendo Switch systeemupdate 5.0.0 is nu beschikbaar

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 14 maart 2018 18:28 | #280840
lol.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Machine Knight

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €9,99
Genre: RPG
Uitgever: Kemco
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 15 februari 2018

Screenshots