Vijf vernieuwingen die wij willen zien in Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch Special | 16 maart 2018 10:00 | Auteur: Mink

Afgelopen donderdagnacht wist Nintendo vriend en vijand te verrassen door, op de 31ste minuut van de Nintendo Direct, Super Smash Bros. aan te kondigen voor de Nintendo Switch. Deze geweldige teaser begon met de bekende Inklings en hoe deze elkaar onder aan het spuiten waren met verf. Het geheel werd een stuk melodramatischer toen eenmaal het engelengezang begon en er groots een enorm Smash-teken verscheen in beeld. Het internet werd compleet gek en menig volwassene moest een traantje wegpinken. Nu rest ons de vraag: wat willen we eigenlijk graag zien in deze nieuwe Super Smash Bros.?

6


Laten we allereerst even de olifant in de kamer bespreekbaar maken; niet iedereen is ervan overtuigd dat dit een compleet nieuwe game is. Toegegeven, ikzelf weet dat natuurlijk ook niet maar het feit dat bovenstaande logo totaal anders is dan het equivalent van de Wii U, zegt wellicht meer dan je denkt. Er zijn echter genoeg hints te vinden waaruit blijkt dat dit op zijn minst een zeer nieuwe port zal zijn. Als het geen port is, heeft het waarschijnlijk veel weg van de Wii U-versie, zoals enkele dezelfde stages om op te spelen. Enfin, tijd om lekker te speculeren over mogelijke verbeteringen, vernieuwingen en verrassingen!

1. Co-op Campaign Clutch
Ondanks dat velen het waarschijnlijk niet met mij eens zijn, hoop ik enorm op een nieuwe verhaalmodus voor Super Smash Bros. In Super Smash Bros. Brawl voor de Wii kon je een groots avontuur beleven en ondanks dat de vijanden niet moeilijk waren, was het verhaal enorm leuk om naar te kijken en waren ook de letterlijk epische cutscenes erg indrukwekkend. Dit was voor het eerst dat je Link samen zag met bijvoorbeeld Bowser of Ness. Zeker de co-op mogelijkheid was voor mij genieten! Veel van mijn vrienden zaten niet op mijn niveau, waardoor offline gevechten tegen elkaar een stuk minder interessant waren.

2


2. Local Wireless Play
Het feit dat Super Smash Bros. nu beschikbaar zal zijn voor de Nintendo Switch brengt veel mogelijkheden met zich mee. Hoe geweldig is het om mensen die ook het spel in bezit hebben onderweg te verslaan? Het zou helemaal ingenieus zijn als alle Nintendo Switch-eigenaren via Download Play mee konden doen, maar dat is wellicht iets te hoopvol. Ik denk echter dat het niet onrealistisch is om te verwachten dat Local Wireless Play een feature zal zijn, want dit kon ook al op de Nintendo 3DS!

3. SUPER SMASH BROOOOOOOOOOTHERSSSSS
Een van de dingen die ik in deze Super Smash Bros.-game zeker wil zien - of eigenlijk horen - , is de epische en enigszins vertrouwde Announcer aan het begin. Dit was in alle voorgaande Super Smash Bros.-spellen te horen, behalve in de laatste telg van de serie. Dit maakte het opstarten van de game een stuk minder episch en hoewel zoiets triviaals eigenlijk totaal overbodig lijkt, is dit een klassiek voorbeeld van "the devil is in the detail"! Hopelijk beseft Nintendo dit zich ook en kunnen we in de trein met de Nintendo Switch iedereen duidelijk maken wat we nou aan het spelen zijn.

4. Post-launch content
Hoewel veel mensen hyped waren voor de downloadbare content in Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U, was de uitwerking in mijn nederige opinie niet geweldig. Voornamelijk de outfits voor de Mii-personages waren ontzettend prijzig en oninteressant. Daarbij waren de kosten voor de vele personages ook niet niets. Ik wil niet perse zeggen dat Nintendo alle post-launch content gratis moet aanbieden, maar laat ze in ieder geval een Season Pass gebruiken of variëren tussen betaalde en gratis content. Downloadbare content is ondertussen bijna niet meer weg te denken bij Nintendo-games en dat is niet per definitie een slechte ontwikkeling, maar ik heb het gevoel dat Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U het slechtste waren in de prijs-kwaliteit verhouding.

7


5. Challenger approaching!
Het bedenken van alle mogelijke speelbare personages is uiteraard is een van de leukste elementen aan speculeren over Super Smash Bros.-spellen. Ik zou het bijvoorbeeld geweldig vinden als de veteranen Ice Climbers een comeback maken. De enige reden waarom ze niet speelbaar waren in de vorige telg van de serie, was omdat de Nintendo 3DS de koude klimmers niet aankon. Er is daarom totaal geen reden om ze in deze game achterwege te laten. Toegegeven, er is al in geen dertig jaar meer een Ice Climbers-game verschenen, maar dat weerhield ze er ook niet van om de ruim twintig jaar oude Ness speelbaar te maken in de vorige games.

5


Verder zou ik graag Spring Man zien, dit om de populariteit van ARMS wellicht wat te helpen. Het zou dan leuk zijn als je bijvoorbeeld Ribbon Girl kunt spelen als alternatief kostuum van Spring Man. Ook is het wellicht wel interessant als Crash Bandicoot een verschijning maakt, om de banden tussen het personage en Nintendo wat beter te maken. Als laatste zou ik graag Rayman zien. Ubisoft is een toffe partner van Nintendo en ze daarvoor eren in een game zoals Super Smash Bros. zou natuurlijk goed zijn voor de band tussen de uitgevers. Hopelijk doen ze alleen hiervoor niet de onpopulaire Rabbids (ondanks dat ik dit tweede scenario redelijk plausibel acht).

Al met al is er meer dan genoeg om naar uit te kijken en wij zijn dan ook zeker enthousiast om voor het einde van dit jaar Super Smash Bros. te spelen op onze Nintendo Switch. Laat ons middels een reactie ook zeker weten wat jij graag wilt zien voor de aankomende Nintendo Switch-titel!
Next articleNintendo kondigt Nindies Showcase aan voor 20 maart Previous articleLAATSTE DAG: Win één digitaal exemplaar van Kirby Star Allies

Reacties van gebruikers

Avatar
MichaelNight | 16 maart 2018 10:15 | #280866
collapse
Wat ik graag wil zien in SSB is dat ze een keer in 3D gaan maken ipv 2D. Gooi ook een Revenge meter in ( zoals bij SFV )
Avatar
Jerone | 16 maart 2018 10:38 | #280868
Reactie op post #280866 van MichaelNight
collapse
Alsjeblieft niet zeg, maak voor dat idee maar een nieuwe game.
Avatar
MichaelNight | 16 maart 2018 11:24 | #280870
Reactie op post #280868 van Jerone
collapse
Heb je dan liever weer zo een copy/paste game voor de Switch? Ik dacht aan andere mogelijkheden, hoe dit verbeterd kan worden.

Ps: Rex (Xenoblade 2) en Shovelknight mogen meedoen aan SSB
Avatar
Jerone | 16 maart 2018 12:14 | #280871
Reactie op post #280870 van MichaelNight
collapse
Door van 2D naar 3D te gaan maak je er een totaal andere game van. Het zou kunnen, maar dan wordt het en nieuwe game en geen Smash meer aangezien de volledige gameplay op de schop gaat. De 2D en 3D Mario games zijn ook volledig andere genres/reeksen.
Avatar
MichaelNight | 16 maart 2018 12:23 | #280872
Reactie op post #280871 van Jerone
collapse
Ja precies. Een nieuwe SSB titel voor de Switch. Kijk bv naar een gewone SF 2 game. Je hebt ook SF EX of SF V Een mix van gedeeltijk 2D/2,5/ en 3D. Niks mis mee. Zo een verandering wil ik dat ook zien bij SSB.
Avatar
Mink | 16 maart 2018 12:30 | #280873
Reactie op post #280872 van MichaelNight
collapse
3D Smash? Dat klinkt echt als een wens die nooit uit gaat komen Yummy .
Avatar
MichaelNight | 16 maart 2018 12:34 | #280876
Reactie op post #280873 van Mink
collapse
Krijg ik van jou een nieuwe spel als ik gelijk krijg? Razz
Avatar
Mink | 16 maart 2018 12:38 | #280877
Reactie op post #280876 van MichaelNight
collapse
Sure, krijg ik er dan eentje van jou als je geen gelijk hebt? Yummy
Avatar
MichaelNight | 16 maart 2018 12:39 | #280878
Reactie op post #280877 van Mink
Deal!
Avatar
Jerone | 16 maart 2018 10:38 | #280867
collapse
Zo te zien hebben we dezelfde gewenste personages Mink Yummy Great minds think alike! Ik hoop overigens dat ze maar een paar vechters van tevoren bekend maken en de rest verborgen houden zodat je echt verrast kunt worden met je unlocks, zoals dat bij de eerste Smash ook ging.
Avatar
Mink | 16 maart 2018 12:31 | #280874
Reactie op post #280867 van Jerone
Haha, ik las je reactie gisteren en dacht toen; godsamme, hij noemt exact dezelfde personages als ik Wink . En true, zou episch zijn als het weer gewoon een verrassing is, denk dat Nintendo daarom ook de game pas zo laat heeft aangekondigd.
Avatar
IJsbeer | 16 maart 2018 10:54 | #280869
Alsjeblieft geen Crash bandicoot. Geef me liever Bandana Waddle Dee, King K. Rool en Isaac.
Avatar
FalconPawnch | 16 maart 2018 12:34 | #280875
Misschien wordt ARMS wel net als bij Bowser Jr. Dat je ze allemaal kan kiezen haha... nee.

Ik denk dat de protagonist en de antagonist erin zullen zitten. Nou heb ik ARMS niet gespeeld om te weten of er daadwerkelijk een bad guy inzit, maar dat is tot nu toe wel hoe de characters geselecteerd worden. Een good en een bad guy en evt een sidekick (Ribbon girl in dat geval).

Ik hoop BOVEN ALLES dan ze de prioriteit leggen op het aanpassen van het te defensieve battle systeem. Ik heb zojuist nog gesmashed en ik had een tegenstander die weer alleen maar dodge spamde en ook daadwerkelijk won mede door dat. Vervolgens kwamen de voorspelbare name tags weer, ditmaal "BOW•DOWN" en "GID•GUT" waarna meneer snel de waiting room verliet. Dit zou gewoon niet mogen naar mijn mening.

De online ervaring is bij Smash U/3DS niet fijn. Er moet meer mogelijkheid zijn om je eigen game op te zetten en niet enkel 2 stock matches of anders for fun met alle teringzooi op very high appearance.

Verder hoop ik gewoon dat ze characters gaan samenvoegen. (Het Marth/Lucina verhaal)
Nieuwe characters zijn welkom, maar ik zie liever het systeem op de schop gaan en meer offensive gameplay krijgen.
Avatar
Yosher | 16 maart 2018 19:08 | #280890
Zo'n beetje alles uit dat lijstje wil ik ook wel! Behalve misschien Crash Bandicoot, leuk personage, maar ik wordt er persoonlijk niet warm van. Al zou ik het ook niet erg vinden als hij er wel in komt, hij heeft inmiddels immers wel al een redelijke historie op Nintendo platformen. Maar voor mij hoeft het niet zo. Als third party personage heb ik dan veel liever Bomberman, dit is echt een klassieker die in mijn ogen gewoon écht nog mist in de serie.

Wat ik naast al het bovenstaande er graag in wil zien, is meer alternatieve kostuums! Dit is echt één van de meest gemiste kansen in Smash Bros als je het mij vraagt. Al die Smash Bros vechters bij elkaar zijn geweldig, maar veel van die Smash Bros vechters hebben ook alternatieve looks die ook echt geweldig tot hun recht kunnen komen hier in Smash.

Met name de Zelda personages; het zou mij in ieder geval verbazen als Link, nu hij in zijn BotW kostuum zit, geen kostuum heeft dat hem in de Hero's Tunic zet. En daar heb je dan ook verschillende varianten van: ik persoonlijk vond altijd de Hero of Time tunic veel fijner ogen dan het Hero of Twilight tunic. Sheik is ook een goed voorbeeld, in Brawl en Smash 4 had zij haar Twilight Princess concept looks, maar Sheik zat nooit in Twilight Princess. Dus zou het imo veel fijner zijn als zij haar Ocarina of Time looks had, of op z'n minst haar non-canon Hyrule Warriors looks. Die Twilight Princess look is leuk voor haar, maar moet op z'n hoogst een alternatief kostuum zijn als je het mij vraagt omdat deze nooit is verschenen in een Zelda game. Zelfs Hyrule Warriors gebruikte deze niet als alternatief kostuum, wat ik dan wel weer vreemd vond.

Zo kun je natuurlijk voor (bijna) elk personage wel kostuums verzinnen, en ik zie eerlijk gezegd niet waarom ze dit nog niet hebben gedaan. In een game die bijna draait op fanservice lijkt me dit toch wel ideaal, toch? Ik zou het zelfs niet erg vinden als ze kostuum DLC packs zouden introduceren. Puur cosmetisch, je hoeft het niet te kopen als je het niet wilt, maar voor fans wel leuk om te hebben. Met alternatieve kostuums zouden ze zelfs meer personages kunnen introduceren die anders waarschijnlijk weinig kans zouden hebben om te verschijnen. Een Daisy kostuum voor Peach bijvoorbeeld, of misschien Boshi voor Yoshi, of noem maar op. Dit hebben ze in Smash 4 ook al gedaan met de Koopalings voor Bowser Jr, en Alph voor Olimar. Het enige wat ze hier echt mee hoeven te doen, is een andere stem, en misschien eventueel wat aangepaste animaties voor taunts en overwinningen en dat soort dingen.

Naast kostuums, hoop ik ook voor een 'Stage Hazard Toggle' knop, waarmee je dus eindelijk die vervelende dingen op levels kan uitzetten, met name die bazen zoals Ridley of de Yellow Devil die verder leuke levels echt helemaal om zeep hielpen. Gelukkig was er Omega Mode nog zodat je tenminste wel nog op een normale manier van de muziek op die stages kon genieten, maar dat was zeker niet de gewenste oplossing.

Verder hoop ik op een mode waar elke stoch weer een ander personage is. Ik weet niet tot hoever dit nu echt te realiseren is omdat voor elke stoch dan weer een nieuw personage moet worden ingeladen, maar Smash Tour op Smash Bros Wii U liet al zien dat het wel enigszins mogelijk is, al was het daar niet echt goed geoptimaliseerd omdat het spel hier en daar wel eens ging stotteren tijdens het laden van nieuwe personages.
Avatar
LittleZtar1991 | 17 maart 2018 16:41 | #280906
Je hele lijst ben ik het mee eens. Ik hoop erg op Campaign/story mode.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots