Kirby & The Amazing Mirror Preview | 30 mei 2004 21:04 | Auteur: Joost

Oh yeah! Kirby is back! Daar Nintendo veel gamers teleurstelde met de re-make van Kirby’s Adventure, slaat The Big N nu keihard terug met een volledig nieuwe Kirby platformer, Kirby & The Amazing Mirror genaamd. Deze game ging tijdens de release in Japan al 90.000 keer over toonbank, en de Japanse gamesbladen beloonden deze game met goede cijfers. Op een Europese release zullen we helaas nog een tijd moeten wachten, tot die tijd kun je met behulp van deze preview alle nodige informatie over dit spel tot je nemen.

1992 was het jaar dat de wereld voor het eerst kennis mocht maken met het fenomeen Kirby. Dit roze blobje liet toen voor het eerst zijn koppie zien op de Game Boy. In dat spel was nog niet het belangrijkste gameplay element dat de Kirby reeks kenmerkt opgenomen: het overnemen van de aanval van je tegenstander. Dit werd pas mogelijk bij de NES game Kirby’s Adventure. Op het moment dat je Kirby een vijand met een speciale vaardigheid had laten opzuigen, en vervolgens op de onderkant van de d-pad drukte, beschikte Kirby over de aanval van die vijand.
In de jaren na Kirby’s Adventure verschenen nog meer Kirby games, waaronder: Kirby's Dream Course, Kirby's Block Ball, Kirby's Star Stacker, Kirby’s Avalanche, Kirby Super Star, Kirby's Dream Land 2. Jammer dat de meeste van deze spellen spin-offs waren, zo waren veel games geen platformer, maar een pinball of puzzel spel. Zonde, want daarin ligt nou niet bepaald Kirby’s charme.
Vorig jaar kwam de eerste Kirby GBA game uit, dit spel was een ge-restylede versie van Kirby’s Adventure, deze game zag er weliswaar een stuk frisser uit dan de NES versie, maar zoals je in de inleiding kunt lezen stelde hij veel gamers teleur.
viewerscreen

Gelukkig is er nu een compleet nieuwe Kirby platformer, ontwikkeld door HAL laboratories. Op het moment dat de game wordt gestart wordt Kirby in 4 stukken gehakt(vergelijkbaar met wat er met Link gebeurde in The Legend of Zelda: The Four Swords), dit dankzij één van de bekendere Kirby vijanden: Metaknight. Natuurlijk kun je de andere 3 Kirby’s door 3 vrienden laten besturen, maar ook als je dit spel in je eentje speelt, zullen er gewoon 3 andere Kirby’s zijn, deze worden dan bestuurd door de A.I.. Het feit dat je nu niet meer in je eentje ten strijde trekt tegen het kwaad, is de grootste gameplay verandering in deze game. Op sommige momenten in het spel zul je met deze Kirby’s moeten samenwerken, om je bolle vriendjes op te roepen maak je gebruik van een mobiele telefoon, met de L knop komen ze naar jou toe, en met de R knop breng jij ze een bezoekje. Om gebruik te maken van dit technische speeltje (model koelkast) heb je uiteraard wel batterijen nodig, gelukkig vindt je die her en der verspreid over het level waarin je je op dat moment bevind. De precieze functie van de andere Kirby’s in de singelplayer is mij nog niet duidelijk geworden, ik ben nog geen puzzels tegengekomen waarin ze van belang zijn, het enige wat ze in het begin van je avontuur doen, is vijanden verslaan, en je de broodnodige potions geven. Ongetwijfeld spelen ze in de loop van het spel wel een bepalende rol in het oplossen van de puzzels. Over de multiplayer is nog niet veel bekend, maar het is aannemelijk dat de telefoon hierin geen rol zal spelen. Wat we wel weten over de multiplayer, is dat je je weer kunt vermaken met een groot assortiment aan mini-games. Zo heb je bijvoorbeeld een spel waarin je sneller dan je tegenstanders een bak met eten naar binnen moet werken.
viewerscreen

Naast de Kirby’s die je helpen, heb ik nog geen andere nieuwe gameplay elementen kunnen ontdekken, tja, sommige aspecten aan de oude vertrouwde gameplay en spelervaring zijn wat bijgeschaafd. Nu is het bijvoorbeeld mogelijk om met je zwaardje je tegenstanders op verschillende manieren te doorklieven d.m.v. combo’s, en hebben naast de eindbazen, de doorsnee vijanden ook een levensbalk. Wat ook vermeldt dient te worden, is dat je niet meer via de standaard overworld naar de levels gaat, nu doe je dit d.m.v. spiegels (vandaar ook: & The Amazing Mirror), in een stuk kleiner gebied(zie screen).
viewerscreen

Conclusie:

Naast boven genoemde dingen is deze nieuwe Kirby meer van hetzelfde (voor zover ik daar over heb kunnen oordelen), alle vijanden die je in voorgaande games tegenkwam, zul je nu ook weer zien verschijnen, de graphics engine is hetzelfde als die van Kirby: A Nightmare in Dreamland, en de moeilijkheidsgraad is nog steeds een lachertje. Maar aan de cijfers te zien die dit spel van de Japanse spellenbladen kreeg, is dit spel zeker geen inspiratieloos vervolg op Nightmare in Dreamland, en is deze game vooral voor de mensen die Kirby diggen, een absolute topper.
Next articleMemory Card 1019 Previous articleNintendo DS productie begint in de zomer

Reacties van gebruikers

Avatar
jordyy | 30 mei 2004 21:18 | #37767
het ziet er iig zeer mooi uit.. die 8ergronden enzo
Avatar
FS | 30 mei 2004 21:49 | #37768
Netjes , ... als ie maar niet zo kort is als de eerste Kirby op de GBA.
Avatar
Hans | 30 mei 2004 23:40 | #37775
Nette preview Biertje? , ik kijk erg uit naar dit spel.
Avatar
Carazo | 31 mei 2004 03:53 | #37798
Mooie preview
Meschien koop ik hem nog wel
Avatar
Theun | 31 mei 2004 19:01 | #37863
Die andere Kirby's hebben wel een functie,
soms zijn er van die knoppen die een gate voor een paar seconden openen.
Meestal is dan de afstand van de knop naar de gate te groot om binnen de tijd te halen en moet je 1 van je vriendjes gebruiken om de knop in te drukken, terwijl je bij de gate staat te wachten. Wink
Avatar
Joost | 31 mei 2004 19:13 | #37867
Dat is dus later in het spel Wink .
Avatar
Theun | 31 mei 2004 20:22 | #37884
Nou ik had dat al een paar keer in wereld 1... Weird
Ookal was het niet nodig om door de gates te gaan, maar kon je dan alleen een extratje halen.
Avatar
Joost | 31 mei 2004 23:58 | #37913
Mmmm, dan was dat me nog niet opgevallen. Sorry Blush .
Avatar
Pieter | 01 juni 2004 16:36 | #37945
Kirby=cool!! Ik heb op SSBM na alleen nog nooit gespeeld met deze roze bal. Blush Misschien ga ik dat met deze game goedmaken! Smile
Avatar
Kaiber | 01 juni 2004 20:46 | #37964
Kirby=makkelijk. Hopen dat ze daar eens iets aan doen.
Avatar
NielsvS2 | 02 juni 2004 21:50 | #38224
Ik denk het eerlijk gezegd niet...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Kirby & the Amazing Mirror

Platform: Game Boy Advance
Genre: Platform
Ontwikkelaar: HAL laboratory
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 06 juni 2004

Screenshots