Mega Man X Legacy Collection 1 en 2 aangekondigd voor Nintendo Switch Nieuws | 11 april 2018 14:10 | Auteur: Erik F. | Bron: Capcom

Mega Man X keert terug op de Nintendo Switch!

Capcom heeft vandaag Mega Man X Legacy Collection 1 en 2 bekend gemaakt. De eerste collectie bundelt de eerste vier Mega Man X-spellen, terwijl de tweede X5, X6, X7 én X8 samenbrengt. Beide bundels verschijnen op 24 juli in de Nintendo Switch eShop voor €19,99.

De collectie wordt daarnaast voorzien van een uitgebreide geschiedenisles van de franchise. Zo zijn er oude game trailers te vinden, alsmede origineel artwork, meerdere soundtracks en een hoop Blue Bomber-merchandise. Daarnaast kun je het beeld aanpassen naar jouw smaak: zo kun je onder andere spelen in de originele resolutie of in widescreen.

Mega Man X
De X-varianten van Mega Man staan bekend om hun hoge snelheid en veelzijdige actie - zeker ten opzichte van de NES-titels. Zo heeft onze Blue Bomber een breed scala aan over-the-top aanvallen tot zijn beschikking én is het mogelijk om als andere personages te spelen .De Mega Man X-spellen verschenen voor onder andere de SNES, PlayStation 1 en de PlayStation 2. Bekijk hieronder wat je kunt verwachten!

Mega Man X Legacy Collection 1 en 2 verschijnen op 24 juli in de virtuele winkelketen van de Nintendo Switch.


Next articleBethesda spreekt over mogelijkheden om hun games naar Nintendo... Previous articleDisgaea Nintendo Switch-remake krijgt Japanse releasedatum

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 11 april 2018 17:05 | #281253
Las dit nieuws gisteren al. Hmm... Echt weer een Capcom-streek, om er twee delen uit te persen. Ik heb "MegaMan X8" nooit echt kunnen spelen, omdat ik geen Playstation 2 heb. Dat is wel iets dat ik recht ga zetten. "MegaMan X7" ook niet, maar die schijnt vrij slecht te zijn. Met "MegaMan X6" en "X7" op deel 2 van de Legacy Collection, vrees ik dat deel 1 populairder zal zijn. Hahaha

Het zijn natuurlijk nog steeds voornamelijk goede games. Ben niet echt onder de indruk van het 'oppoestsen' van de games, maar ze zijn hier in ieder geval HD, min of meer. De weergave is dus sowieso scherper, al is dat op de Super Nintendo Mini ook. Verder hoeven ze van mij niet veel te veranderen. Van een gepixeleerd spel uit de jaren '90 kun je toch geen HD getekende sprites maken, hoeveel vage filters je er ook overheen zet. Ook hoop ik dat de extra's niet teveel flauwekul bevatten. Extra challenges zijn wel een goede toevoeging. Wel raar om sprites van "X1" en "X4" samen te zien, in die dubbele eindbazen-modus. Weet niet of ik dat nou wel zo leuk vind, maar zolang aan de eigenlijke games niet kunstmatig is gesleuteld, hoor je mij niet klagen.

De meeste games heb ik al, maar het gaat waarschijnlijk een verplichte aankoop worden voor deze enorme fan. Een mooi pakketje met alle games én extra's, is toch mooi om te hebben. Hoop dat er wel een doosje voor in de winkels komt, want alleen e-shop zou ik de moeite minder waard vinden. Is eigenlijk bekend of deze games en "MegaMan Legacy Collection" een fysieke release krijgen in Europa en hoe die er dan uit komen te zien? Kon daar relatief weinig informatie over vinden, al zou het in Amerika één cartridge betreffen, met deel twee als downloadcode. Heb ik ze persoonlijk liever los, beide op cartridge, voor een lagere prijs per deel (maarja, Capcom he...).

Ben enorm blij dat MegaMan en X weer enigszins lijken te leven. Vond er niks aan, toen de franchises voorbij leken. Je blijft toch een fanaat van die reeksen. Very Happy

Nog niks écht nieuws en het is weer eens makkelijk cashen voor Capcom (ze doen bijna niks anders, lijkt haast), maar laat 2018 tenminste nog "MegaMan 11" om naar uit te kijken als nieuwe game. Ondanks geklaag blij dat al deze games toch naar de Switch komen, al ben ik er niet heel gerust op hoe deze games in Europa zullen verschijnen.
Avatar
Niek | 11 april 2018 20:43 | #281255
Ik moet zeggen dat ik wel uit kijk naar deze collecties. En ja ik had wel verwacht dat ze dit in twee delen zouden uitbrengen. Al had ik niet gedacht op dezelfde dag.

Wat mij wel tegenvalt is dat ze Mega Man X: Command Mission niet aan deze collectie hebben toegevoegd. Ik vond dat spel op de Gamecube wel erg vermakelijk.Oké, de volgende collectie wordt Mega Man.EXE BattleNetwork series?
Avatar
JORISGUY7XD | 11 april 2018 21:57 | #281256
collapse
Mega Man X is een geweldige serie, maar het heeft helaas ook slechte games.
Legacy Collection 1 is meer waard sinds daar de 3 beste games in zitten.

Dit vind ik de serie van beste naar slechtste: X1>X4>X2>X8>X3/X5>X7>X6
Avatar
MVG | 12 april 2018 15:42 | #281260
Reactie op post #281256 van JORISGUY7XD
Gelukkig zijn er maar twee games die echt slecht zijn en ze staan allebei op de tweede collectie, haha. Zelf rangschik ik de X-games zo:

MegaMan X1: Het origineel én het beste spel. Een klassieker!

MegaMan X2: Sommige levels wat kort, maar wel een grafische verbetering en (voor zijn tijd) baanbrekende 3D effecten. Helaas ondergewaardeerd, maar bevat alles wat een vervolg moet hebben.

MegaMan X4: X maakt de stap naar de Playstation, met geweldige 2D graphics voor zijn tijd. Nu kon je het volledige spel ook met Zero spelen. Een goede uitdaging en een selectie van sterke levels. Zou op gelijke voet kunnen staan met "X2".

MegaMan X3: Was niet verkrijgbaar in Europa op de Super Nintendo destijds. Aangewezen op de mindere PC versie (geplaagd door systeemeisen, laadtijden, vertragingen en platformen met een toetsenbord), kreeg ik nooit echt een goed gevoel bij dit spel, tot veel later. Al bij al een goed deel, maar kent met vlagen erg herhalende muziek, teveel power-ups die de moeite niet écht waard bleken en speelbare Zero is bijna overbodig. Zet op de Super Nintendo wel juist voort wat deel 1 en 2 eerder deden. Tegenwoordig positief over deze titel, vroeger nooit.

MegaMan X5: De serie begint barsten te vertonen, met een vreemd levelsysteem en een onlogisch plotverloop halverwege. Zet voort wat "X4" deed, maar hergebruikt veel. Dat je nu kunt wisselen tussen X en Zero is een plus. De onnodige uitleg van Alia niet. "X5" was in mijn ogen nog een goede game.

MegaMan X8: Van dit spel heb ik slechts een demo gespeeld op de PC. Het lijkt me geen slecht spel, al kan ik daar nog niet echt over oordelen. Zou redelijk goed moeten zijn, dus misschien komt deze uiteindelijk boven "X5" te staan. Ik ga m' een nieuwe kans geven met de Legacy Collection.

MegaMan X6: Een uitmelktitel. Hoewel "X5" eigenlijk het einde moest zijn, kwam Capcom een krap jaartje later met "X6". De levels voelen leeg, het hergebruik van vijanden en bazen is lui, veel animaties zijn zwak, het plot zeer gemakzuchtig en het is een warboel. Grootste ergernis blijft het Nightmare virus, dat alles volledig willekeurig maakt. Nooit uitgespeeld wegens frustratie door dit systeem en bijhorende vijanden. Ik was destijds zó blij dat ik dit spel had, maar het was een domper. Zit slecht in elkaar. Voelbaar haastwerk van Capcom. Eerste slechte X-game.

MegaMan X7: Dit spel is berucht. Hoe vindt je een 2D reeks opnieuw uit in 3D? Niet zo. Een enorme warboel, met een laag tempo en slechte gameplay. Nooit gespeeld echter. Ga ook dit spel een kans geven op de Legacy Collection, al verwacht ik niet dat deze boven het zwakke "X6" zal komen te staan, qua waardering.
Avatar
FalconPawnch | 11 april 2018 23:11 | #281257
Ik heb het nooit zo op oude games die herkauwd worden. Maak gewoon nieuwe games en ga niet zitten teren op meuk uit het verleden.
Avatar
ribbelchips | 12 april 2018 10:44 | #281258
Mooi nieuws dit, al was het volgens mij al een tijdje bekend dat deze naar de Switch zouden komen. Ik hoop alleen wel dat er ook een fysieke versie komt.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.