Nintendo vormt Nintendo Switch-gerelateerd samenwerkingsverband met Scrum Ventures Nieuws | 13 april 2018 13:37 | Auteur: Erik F. | Bron: Bloomberg

Nintendo gaat samenwerken met het Amerikaanse bedrijf Scrum Ventures om nieuwe creatieve ideeën te brengen naar de Nintendo Switch.

Dit rapporteert Bloomberg vandaag. The Big N is op zoek naar ideeën of concepten die van toegevoegde waarde zijn voor haar gelauwerde console. Hiervoor zoeken ze via Scrum Ventures ook toevlucht naar externe partijen. Dit Amerikaanse bedrijf staat in nauw contact met bijvoorbeeld start-ups en kijkt welke potentieel een goede bijdrage kunnen pitchen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om nieuwe add-ons voor de Nintendo Switch of bepaalde technische componenten (zoals sensoren of chips).

Bloomberg rapporteert het volgende over de samenwerking tussen Nintendo en Scrum (vertaald):

"Het programma, dat geleid wordt door Scrum, zoekt naar start-ups, teams binnen grotere bedrijven of onderzoekers aan een universiteit die nieuwe hulpmiddelen ontwikkelen om het Nintendo Switch-platform te verbeteren. Het hoofdbedrijf zei dat bijvoorbeeld componenten, sensoren, chips of andere add-ons hieronder vallen. Scrum en Nintendo bieden assistentie aan de developers om de producten op de markt te brengen. Beide bedrijven zijn echter niet van plan om in de start-ups te investeren."


Scrum Ventures
Scrum Ventures is een Amerikaans bedrijf, gesitueerd in Silicon Valley, dat investeert in jonge start-ups en entrepreneurs die met innovatieve ideeën komen, voornamelijk binnen de technologische sector. De organisatie heeft vooral een groot netwerk binnen Azië. Deze herfst gaat Scrum haar plannen presenteren aan Nintendo.

Een Senior Executive Officer bij Nintendo, Ko Shiota, kijkt uit naar de ontdekking van de unieke producten die hieruit voortvloeien. Hij zegt over de samenwerking dat Nintendo "altijd op zoek is naar manieren om entertainment te evolueren."
Next articleInterview BBC suggereert dat Nintendo nieuwe hardware onderzoekt Previous articleSpletter vanaf morgenochtend met de Triomorser Nouveau in Splatoon...

Reacties van gebruikers

Avatar
Mink | 13 april 2018 13:45 | #281263
Oeh, interessant. Benieuwd wat we hiervan horen.
Avatar
FalconPawnch | 13 april 2018 13:49 | #281267
collapse
Hmmm, maar gaat het hier om letterlijk nieuwe producten of gewoon nieuwe franchises? Ik hoop in elk geval niet dat het om gimmicks gaat voor de Switch. Labo vond ik wel genoeg voor nu.
Avatar
ThanosReXXX | 13 april 2018 16:06 | #281270
Reactie op post #281267 van FalconPawnch
Nee, het gaat om zogeheten "tech startups". Scrum Ventures is een Amerikaans bedrijf uit San Francisco die zulke startups helpt. Zelf zitten ze in commerce, health care, SaaS (Software as a Service), video, en IoT (The Internet of Things), dus zullen zij startups met die specifieke expertises bij kunnen staan, en in die hoek moet je het dan ook zoeken.

En met "tech" in relatie tot de Switch hebben ze het over het versterken, aanvullen en uitbreiden van de kracht/potentie van de Switch, dus niet over het opzetten van een plastic verlengstuk aan je JoyCon om er een tennisracket van te maken... Wink

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.