Nintendo's aankomende president heeft grote ambities voor mobiele platformen Nieuws | 02 mei 2018 11:52 | Auteur: Erik F. | Bron: Nikkei

Shuntaro Fukugawa ambieert om de smartphone-divisie van Nintendo groter te maken met een gigantische hit á la Pokémon GO.

Dit meldt de aankomende president van Nintendo in een interview met de Japanse publicatie Nikkei, waar ook Tatsumi Kimishima bij aanwezig was. Hij zei het naar aanleiding van een vraag over de ambities van het bedrijf.

Volgens Fukugawa gaat het op het moment zeer goed met Nintendo dankzij de Nintendo Switch, maar ook op andere takken (en de mobiele divisies in het bijzonder) wil hij dit niveau bereiken. Terugkijkend naar de manier waarop Pokémon GO dit succes boekte én de manier waarop Nintendo handelt, ziet hij dit zomaar gebeuren.

Fukugawa en Kimishima zeiden het volgende over Nintendo's mobiele ambities (vertaald):

Fukugawa: "Het idee dat er iets op de markt komt dat transformeert in iets groots, op dezelfde manier als spelconsoles, definieert de visie van het bedrijf Nintendo. Ik kan niet zeggen dat er niemand is die zo zijn (Pokémon GO)."

Kimishima: "Pokémon GO, die het verhaal en gameplay voor smartphones transformeerde, was een grootse verwezenlijking."


Reden voor Furukawa als opvolger
Nikkei vroeg Kimishima tevens naar de reden waarom hij Furukawa als zijn opvolger heeft gekozen. Hij zei hierop dat "hij weet hoe hij de potentie uit ontwikkelingsteams kan halen." Daarnaast heeft hij in zijn vorige baan als Managing Executive Officer de afgelopen twee jaar het bedrijfsfundament ontwikkeld voor de volgende generatie.
Next articleJapanse verkoopcijfers 23/4/2018 - 29/4/2018: veel PlayStation,... Previous articleLumines Remastered krijgt releasedatum

Reacties van gebruikers

Avatar
Gohma | 02 mei 2018 12:54 | #281463
collapse
Hopelijk lopen ze niet te hard van stappel met die mobiele games. Ik vind hun huidige tempo voldoende om eerlijk te zijn.
Avatar
MVG | 02 mei 2018 16:55 | #281465
Reactie op post #281463 van Gohma
Ook mee eens, al vind ik die mobiele games nog steeds niks en kan ze zelf niet eens draaien. Voor mij hoeft het niet. Ik zie ze nu vooral als kleine spelletjes om mensen meer met Nintendo kennis te laten maken. Een marketingtool, meer niet.

Voor mij hoeft het ook echt niet meer te worden of dat er veel aandacht of budget naartoe gaat. In kort: die mobiele games interesseren mij helemaal niets. Ben momenteel alleen in de Switch geïnteresseerd, wat Nintendo betreft.
Avatar
SMS | 03 mei 2018 00:35 | #281471
Ik heb gelijk wantrouwen. Het is niet goed wanneer een president's eerste statement over mobiele ambities gaan. Hij zat al eerst met het Pokemon company, en die weten alles over kleine budgets.....

Na de Switch mainline Pokemon en Metroid Prime 4 hoop ik dat andere grote spellen nog zullen volgen. Ik houd mijn verwachtingen laag.
Avatar
FalconPawnch | 09 mei 2018 13:52 | #281571
hmjah, hopelijk dus niet al te veel focus op mobiele games... Heb die zooi intussen wel gezien en zie liever weer de grotere vette games.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.