Nintendo deelt het knotsgekke plot van Sushi Striker: The Way of Sushido Media | 17 mei 2018 11:01 | Auteur: Erik F. | Bron: NIntendo Nederland PR

Nintendo heeft het plot van hectische puzzelaar Sushi Striker: The Way of Sushido voor de Nintendo 3DS en Switch onthuld, alsmede andere details.

Een sinister keizerrijk overheerst de wereld van Sushi Striker: The Way of Sushido. Dit rijk beheert de volledige consumptie van sushi. De arme inwoners krijgen hierdoor helemaal niets meer van dit goddelijke voedsel te eten. Aan jou de taak om met Musashi, die droomt van een wereld zonder honger, om dit tij te keren en de bevolking weer te laten genieten van sushi.

Hiervoor schakelt Musashi de hulp in van zijn Sushido-krachten - wat in feite een hectisch puzzelspel oplevert. Maar dat niet alleen: hij krijgt ook metgezellen in de vorm van 'Sushigami'. Deze kennen allemaal handige vaardigheden die je helpen in de strijd. In totaal kan hij er meer dan vijftig aan zijn zijde krijgen, waarvan hij maximaal drie in een puzzelgevecht in kan zetten.

Verder laat Nintendo weten dat Sushi Striker ook in de multiplayer is te spelen, zowel lokaal als online. Lees meer details in onderstaand persbericht.

Sushi Striker: The Way of Sushido verschijnt op 8 juni voor Nintendo Switch en Nintendo 3DS.

PERSBERICHT
STRIJD MET DE KRACHT VAN SUSHI TEGEN EEN KWAADAARDIG KEIZERRIJK IN SUSHI STRIKER: THE WAY OF SUSHIDO VOOR NINTENDO SWITCH EN NINTENDO 3DS

Nieuwe karaokevideo van het themalied geeft verrassend inkijkje in deze kleurrijke, maffe en verslavende actie-puzzelgame die op 8 juni verschijnt

16 mei 2018 – De razendsnelle actiepuzzelgame Sushi Striker: The Way of Sushido werd tijdens de E3 van 2017 aangekondigd en verschijnt op 8 juni 2018 voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS-systemen. Als voorproefje op de vrolijke fun van deze game, omgevingen en personages – om nog maar te zwijgen van het aanstekelijke themanummer – is er nu de Sushi Striker: The Way of Sushido - themalied karaokeversie-video, die het openingsfilmpje van de game verandert in een toekomstige karaokeklassieker.

De wereld van Sushi Striker: The Way of Sushido wordt overheerst door een sinister keizerrijk, dat met ijzeren greep de consumptie van sushi beheert, wat erop neerkomt dat de inwoners van de overwonnen republiek er helemaal niks van krijgen. Aan het begin van het verhaal vertrekt het weeskind Musashi (speelbaar als mannelijke of vrouwelijke avatar) vanuit een dorpje van de republiek, met een lege maag maar een hoofd vol dromen. Hij droomt van een wereld waarin niemand honger heeft en iedereen van de verrukkelijke sushi kan genieten. Door een ontmoeting met een zwervende krijger die bekend staat als Sushi Striker worden Musashi’s ogen geopend voor een wijdere wereld en begint een groots avontuur.

Tijdens de reizen van Musashi door de levendige, anime-achtige fantasiewereld kunnen spelers kennismaken met een reeks kleurrijke personages: van de verraderlijke plaatselijke pestkop Kojiro tot de gespierde keizerlijke handhaver General Kodiak en de mooie maar eenzame sushi-moordenaar Celia. Het is tijd om terug te vechten tegen het rijk en zijn wrede sushi-onderdrukking! Musashi vindt bondgenoten in de guerrillastrijders van het Sushi-verzetsleger, maar is hun ambitieuze leider Masa echt te vertrouwen? Elementen van de klassieke ‘hero’s journey’ worden gecombineerd met humor en sushi voor een werkelijk uniek avontuur. Naast de eigenzinnige vormgeving en het verfrissende verhaal, vormt het verslavende vechtsysteem de kern van deze game.

Net zoals ronddwalende samurai in het middeleeuwse Japan tegen elkaar vochten, moeten in de wereld van Sushi Striker: The Way of Sushido rondzwervende Sushi Strikers het tegen elkaar opnemen. In deze game wordt telkens één-tegen-één gestreden, waarbij elke strijder toegang heeft tot drie lopende banden met sushi, plus een zevende, gedeelde band in het midden. Door sushi-borden van dezelfde kleur te selecteren en te koppelen, vormen spelers stapels die ze vervolgens naar de tegenstander kunnen slingeren om deze schade toe te brengen. De schade die zo’n stapel toebrengt, is afhankelijk van de grootte en kleur van de gebruikte borden, waarbij verschillende combo's en vermenigvuldigers de effectiviteit van aanvallen kunnen versterken of verminderen. De actie is snel en hectisch, maar na het doorgronden van de basisbeginselen kan de speler nog heel wat tactische diepgang ontdekken.

Zoals bij alle heldhaftige quests, moet het belang van bovennatuurlijke hulp niet worden onderschat. In Sushi Striker: The Way of Sushido is dan ook een belangrijke rol weggelegd voor sushigami: goddelijke wezens met de macht om sushi in de wereld te brengen. Met hun speciale vaardigheden kunnen ze de Sushi Striker waarmee ze verbonden zijn van dienst zijn. Aan het begin van het avontuur ontmoet Musashi de krachtige en beroemde sushigami Jinrai, die al snel een waardevolle metgezel wordt. Maar er zijn nog veel meer sushigami te ontmoeten, meer dan 50 in totaal, waarvan er vele kunnen evolueren naar krachtigere vormen. Het is mogelijk om maximaal drie sushigami tegelijkertijd in te zetten. Leren hoe je het beste gebruik kunt maken van hun vaardigheden is een essentieel onderdeel van elke gevechtsstrategie.

Beginnende Sushi Strikers zullen blij zijn om te horen dat Way of Sushido geen eenzaam avontuur hoeft te zijn, want beide versies van de game ondersteunen online* en lokale multiplayer. De Nintendo Switch-versie laats spelers altijd en overal tegen hun vrienden strijden – één Nintendo Switch-systeem en een exemplaar van de software zijn genoeg voor een twee-spelergevecht. Geef een Joy-Con aan een vriend om te zien wie zich de meester of slechts een leerling mag noemen.

Sushi Striker: The Way of Sushido combineert even hectische als tactische gameplay met een kleurrijke, anime-achtige vormgeving voor een actie-puzzelspel vol verrassingen en speelplezier. Deze verfrissende en smakelijke missie om de wereld te redden en iedereen aan de sushi te helpen begint op 8 juni 2018, wanneer het spel voor zowel Nintendo Switch als Nintendo 3DS verschijnt.
Next articleKom alles te weten over Mario Tennis Aces in uitgebreide lanceertrailer Previous articleNihilumbra

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Sushi Striker: The Way of Sushido

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Conveyor Belt Sushi Puzzle Action
Ontwikkelaar: indieszero
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 08 juni 2018

Sushi Striker: The Way of Sushido

Platform: Nintendo Switch
Genre: Conveyor Belt Sushi Puzzle Action
Ontwikkelaar: indieszero
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 08 juni 2018