Resident Evil 7: Cloud Version aangekondigd voor Nintendo Switch Nieuws | 21 mei 2018 11:39 | Auteur: Erik | Bron: Capcom

Via de online cloud griezelen op de Nintendo Switch!

Capcom heeft via een trailer aangekondigd dat Resident Evil 7: Biohazard, onder de noemer Resident Evil 7: Cloud Version, een port krijgt op de Nintendo Switch. Je downloadt het spel namelijk niet, maar streamt alles via de server van Capcom. Deze port is vooralsnog exclusief voor Japan (bevat ook enkel Japanse stemmen en teksten) en verschijnt daar al op 24 mei.

Resident Evil 7: Cloud Version bevat naast de volledige game, ook alle eerder uitgebrachte DLC. Het is daarnaast gezegend met een bijzonder betaalsysteem: het eerste kwartier is gratis te spelen, maar daarna betaal je 2000 yen (ongeveer €15,-) voor 180 dagen. Je hebt te allen tijde een internetconnectie nodig om te kunnen spelen.

In het spel neem je de controle over Ethan Winters. Op een dag krijgt hij ineens een bericht van zijn vrouw... die hij al drie jaar voor dood achtte. Hij bericht leidt hem naar een gigantisch landhuis, 'Baker House'. Aan jou de taak om je vrouw te zoeken en te ontluiken wat in dit ogenschijnlijk verlaten huis is gebeurd. In tegenstelling tot eerdere Resident Evil-delen gaat dit niet gepaard met een hoop actie, maar ligt de focus op exploratie, spanning en horrorelementen.

Vooralsnog is Resident Evil 7: Cloud Version enkel aangekondigd voor de Japanse markt. Daar is het vanaf 24 mei te spelen. Het is niet bekend of het ook een westerse release krijgt.

Next articleAlola Form Pokémon komen binnenkort naar Pokémon GO Previous articleYonder: The Cloud Catcher Chronicles

Reacties van gebruikers

Avatar
charlie1 | 21 mei 2018 13:17 | #281783
collapse
kan iemand me uitleggen wat cloud versie is? Ben niet echt mee met dat cloud gedoe. Bedankt.
Avatar
Jeroen K. | 21 mei 2018 13:21 | #281784
Reactie op post #281783 van charlie1
Dat betekent dat je de game niet downloadt op je console. In feite speel je de game thuis op de bank via je eigen console op een andere server/console (mogelijk aan de andere kant van de wereld) door middel van je internetconnectie. Je input wordt naar die server toe gestreamd, en de game vanaf daar naar jou thuis.
Avatar
Elm | 21 mei 2018 13:22 | #281785
Reactie op post #281783 van charlie1
Je moet altijd online zijn wil je het spelen
Omdat je het nu streamed kun je zwaardere spellen op zwakkere consoles spelen (dan waar 'ie oorspronkelijk voor is gemaakt. zolang de PC (of console) waar het van gestreamed wordt maar sterk genoeg is)
De verbinding naar beide kanten moet van top kwaliteit zijn anders is het alleen maar frustrerend.
Avatar
Fl@ppy2 | 21 mei 2018 13:23 | #281786
Reactie op post #281783 van charlie1
Het spel wordt op een externe computer gedraait door Capcom en via internet kun jij hem dan spelen. Je hoeft het spel dus niet te downloaden, alleen een klein programmaatje om het te kunnen afspelen. Het hele systeem is te vergelijken met Netflix en nog beter met het iets minder bekende Playstation Now
Avatar
Jerone | 21 mei 2018 13:35 | #281787
Reactie op post #281783 van charlie1
collapse
cloud versie duidt op Cloud Strife, een character uit de Final Fantasy lore
Avatar
FalconPawnch | 21 mei 2018 18:14 | #281801
Reactie op post #281787 van Jerone
Dit. Je speelt dus met Cloud.
Avatar
Martijn | 21 mei 2018 13:38 | #281788
collapse
Met andere woorden: Capcom (en deels Nintendo) houdt de touwtjes in handen? Als zij ooit besluiten het spel niet meer te ondersteunen, kun je het niet meer spelen? Om het te blijven spelen, blijf je betalen? Je huurt eigenlijk een digitaal spel? Het spel wordt nooit 100% van jezelf, zoals ze dat op cartridge of als download wél zijn?

Dat zijn een heleboel vragen over dit nog vage online systeem. Misschien zie ik het verkeerd, maar ik sta er niet om te springen, dat een ontwikkelaar eigenlijk alles in handen houdt. Ik ben toch echt van het verzamelen van videogames. Geef ik er geld aan uit, dan zijn ze dus van mij. Ik kan ze spelen wanneer ik dat wil, al is het over 10 jaar. Voorbeeld: liever cartridges dan digitale games. In kader daarvan, klinkt als: liever digitale games dan gestreamde games. Je betaald, je speelt, maar haalt Capcom het offline, dan heb je niets dus?

Vind dit niet klinken als een ontwikkeling waarmee ik blij ben. Eerst maar even zien welke kant dit opgaat, maar mijn eerste indruk is niet positief. Ik verlies niet graag hetgeen waarvoor ik betaald heb, wat extra werd onderstreept toen mijn Wii werd verwoest door een stroomstoring destijds: weg digitale games. De fysieke bleven.

Klinkt wel als iets voor Capcom: kunnen ze het op den duur offline halen, zodat ze het op een toekomstig systeem weer voor de volle prijs kunnen aanbieden. Liefst in Japan natuurlijk, want het is wel "eigen land eerst, eigen land best", bij Capcom de laatste tijd. Gemis aan fysieke uitgaven op de Switch voor Europa ("Okami HD", de MegaMan Collecties, etc.), dragen niet echt bij aan een positief beeld over Capcom. Komt nog steeds lui en inhalig over. Baal ervan, want vroeger was Capcom zeker een favoriet...
Avatar
Elm | 21 mei 2018 13:52 | #281791
Reactie op post #281788 van Martijn
Daarom is het ook een abonnement. 15 euro voor 180 dagen, in een halfjaar kan je resident 7 10 keer uitspelen. En voor die prijs zullen mensen het ook niet erg vinden dat de gegevens kwijt als de dienst er mee ophoudt. Ook dankzij deze relatief nieuwe ontwikkeling in de gamingwereld is het een mogelijkheid om zwaardere spellen te spelen op een console die het eigenlijk niet aan kan. Als deze versie er niet zou zijn zou RE7 misschien nooit zijn uitgekomen op de Switch. Slechts misschien als gedowngrade versie.
Avatar
The Iron Ghoul | 21 mei 2018 17:05 | #281797
Reactie op post #281788 van Martijn
collapse
Tegenwoordig is het vaak dat als je een spel koopt daar verplichte download bijkomen om het te laten werken. Als over X jaar die console niet meer wordt ondersteund en wij de nodige patches niet meer kunnen downloaden dan blijven we achter met een niet of slecht functionerende game.

Met dit soort online games is het altijd een kwestie van tijd wanneer de service stopt. 180 dagen om een spel uit te spelen lijkt me te doen, maar ik heb ook nog steeds geen tijd gehad om BOTW uit te spelen sinds release Mad . Had dat tijdlimiet er niet op gezeten dan had ik het spel wel voor €20 gekocht, maar ik zou veel liever een download game hebben boven streamen en een fysieke game ver boven download
Avatar
Martijn | 22 mei 2018 08:45 | #281809
Reactie op post #281797 van The Iron Ghoul
Bij downloads is het tenminste nog zo, dat hetgeen op je systeem staat er ook op blijft staan. Als je daar niks aan veranderd zijn downloads dus nog steeds speelbaar over vele jaren. Als de Switch ten einde komt, kun je alles nog spelen wat je erop hebt gezet. Nieuwe patches en updates volgen dan ook niet meer uiteraard.

Bij streamen betaal je, maar heb je eigenlijk niet de mogelijkheid het spel later nog te spelen. Capcom en Nintendo bepalen tot wanneer jij kunt spelen en dan is het gewoon weer betalen. Stoppen zij ermee, dan kun je het spel dus ook niet meer spelen, al heb je er door de jaren heen een fortuin aan uitgegeven.

Dan toch nog steeds liefst als fysieke release of download. Een doosje staat gewoon in je kast en kun je altijd pakken als je wilt. Het spel is echt van jou. Digitale games blijven tenminste op je systeem staan, tenzij je ze zelf verwijderd of je systeem stuk gaat. Dat is al minder, maar je bepaald zelf wat er speelbaar is op jouw systeem. Met streamen bepaald Capcom of Nintendo. Nee, met je eens: geen voorstander van.
Avatar
FalconPawnch | 21 mei 2018 18:16 | #281802
Reactie op post #281788 van Martijn
collapse
Speel jij resident evil 4 nog dan, waar je ooit 60 euro voor neergelegd hebt? Dit is eigenlijk wel slim. Ik hoop alleen niet dat dit een nieuwe trend wordt. Ik heb games liever fysiek in huis.
Avatar
Martijn | 22 mei 2018 08:38 | #281808
Reactie op post #281802 van FalconPawnch
Nu niet, maar als ik het in mijn hoofd haal daar zin in te hebben? Zeker! Had "Resident Evil 4" ook nog niet uitgespeeld, dus de mogelijkheid is zeker aanwezig dat ik die ooit nog eens ga uitspelen. Ik heb in ieder geval de optie alle oude games nog te spelen.

Dat vind ik een fijnere gedachte dan dat ik betaal, maar Capcom bepaald hoelang ik het spel nog spelen kan.
Avatar
MichaelNight | 21 mei 2018 13:44 | #281789
collapse
Dit spel is 45mb lol. Ik snap die Capcom niet. Denken ze nu dat ze slim zijn? Ik wacht wel op Resident Evil Revelations 3 of een nieuwe Remake uit de eerdere series. Goh wat ben ik blij dat ik RE Revelations 2 heb.
Avatar
Martijn | 22 mei 2018 20:20 | #281821
Reactie op post #281789 van MichaelNight
Capcom weer. Te lui om de "MegaMan Legacy Collection" samen te voegen, zodat ze op één cartridge kunnen. Te lui om die ene cartridge naar Europa te brengen. Te lui om de "MegaMan X Legacy Collection" beter aan te pakken. Te lui om "Okami HD" of "Residen Evil Revelations" in winkels te leggen.

Ik ben een beetje pissig dat de "MegaMan Legacy Collection" vandaag is uitgekomen. Dat zou je niet zeggen, want er is niks over te lezen of zien. In de winkels ligt het spel ook niet, omdat Capcom geen vertrouwen heeft in de Europese markt. Alleen Japan en Amerika, een beetje dan. Mag hopen dat ze dit rechtzetten tegen de tijd dat "MegaMan 11" uitkomt!

Niet blij mee, maar met digitale games kan ik op zich wel leven. Dat streamsysteem lijkt me echter een slechte ontwikkeling. Alsof je het spel van ze huurt. Kunnen ze geld verdienen en heb je nog geen eigen game. Jij betaald, Capcom bepaald... Liever niet!

Van vroeger al fan van Capcom en een aantal van hun gameseries. De laatste jaren maken ze alleen zulke rare, onlogische sprongen dat ze het moeilijk maken voor fans. Blij dat ze de Switch ondersteunen en hun games zijn weliswaar leuk, maar het moet blijkbaar allemaal zo vaag en omslachtig. Breng games gewoon naar het systeem, zoals het hoort. Mad
Avatar
wiigamer | 21 mei 2018 13:48 | #281790
collapse
En je kan het spel dus nooit onderweg spelen. Weg 'Switch'-principe.
Avatar
yung_belegen | 22 mei 2018 13:47 | #281813
Reactie op post #281790 van wiigamer
Welke gek gaat er nou RE7 in de trein oid spelen? :')
Avatar
Yosher | 21 mei 2018 14:08 | #281792
collapse
Ik speel graag Resident Evil games maar aan deze onzin doe ik dus mooi niet mee. Breng het op een normale manier uit, of breng het niet uit.
Avatar
Martijn | 21 mei 2018 15:05 | #281794
Reactie op post #281792 van Yosher
Ja, dit dus. Ik vind het weer een stapje dichter naar het kopen van games, die niet van jezelf zijn. Geef je er geld aan uit, maar kun je het nog niet aan je verzameling toevoegen.

Ik wacht mijn oordeel nog even af, maar voorlopig vind ik het maar niks. Weird
Avatar
Jerone | 21 mei 2018 14:17 | #281793
collapse
Het 'membership om te spelen'-verdienmodel bestaat al jaren. Ik snap niet hoe mensen hier zo moeilijk over kunnen gaan doen.
Avatar
Yosher | 21 mei 2018 17:04 | #281796
Reactie op post #281793 van Jerone
collapse
Dat iets al jaren bestaat, maakt het niet opeens goed. Daarnaast, noem één fatsoenlijk voorbeeld op een Nintendo platform? Ik kan echt geen enkel voorbeeld bedenken, tenzij je die karaoke games meetelt wat je gewoon totaal niet kunt vergelijken met een Resident Evil.
Avatar
Jeroen K. | 21 mei 2018 17:19 | #281798
Reactie op post #281796 van Yosher
collapse
Nintendo loopt altijd een beetje achter als het op online aankomt natuurlijk. Maar PlayStation Now is al wel jarenlang een stabiele streamingdienst. Al gebruik ik het zelf ook niet. De potentie lijkt me overigens enorm, als je kijkt naar de populariteit van Netflix, Spotify en dergelijke programma's.
Avatar
Yosher | 21 mei 2018 17:51 | #281800
Reactie op post #281798 van Jeroen K.
collapse
Is het op PlayStation een geliefde dienst dan? Ik ben totaal niet thuis op dat platform (al heb ik een PS1, PS2 en PS3) en heb geen idee hoe het in z'n werk gaat op dat platform. Maar het is voor games sowieso een heel ander iets dan voor series, films en muziek.

Een film gaan de meeste mensen toch echt even snel doorheen. De meeste mensen stoppen de film niet op de helft om later verder te kijken. Een serie is hier natuurlijk anders in, maar net als met films, deze kijk je meestal ook maar één keer; het is altijd hetzelfde. Zelfde geld voor muziek, maar hier zijn mensen dan wel weer meer geneigd om vaker te luisteren, waarschijnlijk omdat muziek gewoon niet zoveel tijd in beslag neemt en kun je opzetten terwijl je andere dingen doet. En hoe dan ook, Netflix en Spotify stellen je in staat een heleboel te bekijken/beluisteren, niet maar één film, of één game, of muziek van maar één artiest.

Dat is héél wat anders dan wat ze hier doen met Resident Evil. Je hebt een gelimiteerde tijd om het spel uit te spelen, waardoor je je geforceerd voelt erdoorheen te jassen als je in tijdnood komt, wat het plezier in de game geen goed doet, en als je er sowieso al moeite mee hebt, helpt dat ook al niet. Daarnaast, als je abonnement hierop vervalt, neem ik aan dat je save file ook pleite is, dus het is niet alsof je later dan nog lekker verder kunt gaan waar je gebleven was. En ook als je save file wel bewaard wordt, je moet dan wel weer nogmaals geld neerleggen om verder te kunnen.

Iedereen gaat ook door games heen op zijn of haar eigen manier; voor mensen die spellen in één ruk uitspelen en daarna nooit meer aanraken is dit wel leuk, maar er zijn ook zat mensen die er lekker de tijd voor willen nemen, doordat ze misschien ook veel bezig zijn met andere games of andere dingen, en willen wellicht ook meerdere malen erdoorheen gaan als ze het eenmaal hebben gespeeld. En daarnaast, je dokt geld voor maar één game, om deze maar voor bepaalde tijd te kunnen spelen. Als het een abonnement was waarbij je verschillende Capcom games op deze manier kon spelen, behalve alleen Resident Evil 7, was het waarschijnlijk wel beter ontvangen (waarschijnlijk nog niet echt positief, maar wel positiever dan je hier ziet).

Kortom, een dienst als dit voor maar één game is gewoon niet te vergelijken met een dienst voor films, series en muziek als Netflix en Spotify. Ik vind de zure reacties hier meer dan geoorloofd.
Avatar
Jeroen K. | 21 mei 2018 18:31 | #281803
Reactie op post #281800 van Yosher
collapse
Akkoord. Het gaat in dit geval om alleen Resident Evil 7, wat de vergelijking wat mank maakt. Aan de andere kant: Nintendo heeft geen infrastructuur voor het streaming-principe, dus ligt de fout dan wel 100% bij Capcom? Persoonlijk zou ik het spel gerust binnen 180 dagen uitspelen zonder er doorheen te jagen (RE-games duren een uur of 10 tot 15 denk ik?). Dan ben je nochtans een stuk goedkoper uit dan wanneer je 'm in de winkel voor 50 euro zou halen.

Als je PlayStation Now echter vergelijkt met Spotify of Netflix, zul je merken dat er een stuk minder verschillen zijn. Je betaalt 15 euro per maand om alle streaming-compatible games te kunnen spelen. Volgens mij is die lijst games vrij beperkt, maar dat geldt ook voor het aanbod van Spotify en Netflix. En daar zit dan ook nog cross-platform-optionaliteit bij tussen PS4 en PC.

Persoonlijk ben ik ook niet zo van de streaming-diensten (ik heb ook geen Netflix en Spotify), maar ik zie er zeker het voordeel van in ten opzichte van losse games kopen.
Avatar
Yosher | 21 mei 2018 19:09 | #281804
Reactie op post #281803 van Jeroen K.
Zelfs als je hem uitspeelt binnen die 10 á 15 uur, wie zegt dat er niet nog genoeg te doen is naast het hoofdverhaal? Ik weet niet hoe RE7 in elkaar steekt maar als het zo is als RE4, of de Revelations games, is er nog genoeg te doen, onder andere Mercenaries, Raid Mode, collectables verzamelen etc. Vooral Raid Mode gaat wel een stuk meer tijd in zitten als je er echt in komt.

Ik heb daarnaast ook nooit gezegd dat de fout 100% bij Capcom ligt, want ja, Nintendo ligt zo'n beetje altijd wel achter met bepaalde dingen, en misschien had Nintendo wel een soort streaming dienst moeten aanbieden. Als het dan zou werken zoals op de PlayStation zou het wel enigszins te doen zijn denk ik. Mits je er niet om maalt om de games na die periode te verliezen. Ik zou er persoonlijk echt niks om geven en ik mis zo'n streaming dienst dan ook totaal niet. Als ik geld uitgeef aan een game, wil ik deze ook daadwerkelijk in mijn bezit hebben, en ik heb zo'n gevoel dat dit geld voor de meeste Nintendo gamers. Ik kan mij eerlijk gezegd ook niet echt voorstellen dat die dienst op de PlayStation nou zo bijzonder populair is, overigens, of op wat voor platform dan ook. Of het ligt gewoon aan mij, maar zulke soorten streaming diensten voelen gewoon ontzettend raar aan bij games. Ik zal er in ieder geval nooit gebruik van maken.
Avatar
SuperX | 21 mei 2018 15:18 | #281795
Ja hoor, het moest Capcom weer zijn die weer met een slecht idee komt, ze zijn wel lekker bezig daaro. Ze gedragen zich zo raar naar de Switch toe... Dit spel moet gewoon uitgebracht worden fysiek en digitaal! Ten eerste dit spel zou zeker wel op Switch kunnen draaien, ten tweede dit haalt het hele draagbare aspect weg, HET verkooppunt van de Switch en de reden waarom iemand het spel nog een keer zou kopen ondanks hij/zij het al heeft op een PS4 bijvoorbeeld. Ten slotte wil ik het spel ook na jaren nog kunnen spelen, bijvoorbeeld op een hogere moeilijkheidsgraad. Dat gaat nu niet tenzij je weer betaalt of je hebt pech en de service bestaat niet meer...
Avatar
Jeroen K. | 21 mei 2018 17:20 | #281799
collapse
Ik zie wel veel zure reacties hier. Als Capcom de game alleen op deze manier kon overbrengen, is dat toch beter dan niets? Ik kan me voorstellen dat ze geprobeerd hebben om de game op de Nintendo Switch zelf te laten lopen, maar dat dat niet is gelukt.
Avatar
Sharjah-Games | 21 mei 2018 20:00 | #281805
Reactie op post #281799 van Jeroen K.
collapse
Er is toch ook een mobiele versie, ik bedoel de VR versie? En die was ook zwaar gedowngrade, dus ze konden deze game wel over te brengen naar de Switch. Ze hebben vast een andere reden hier voor, ik vind het echt wel een goed idee.. Op deze manier is het ook mogelijk om de nieuwste Monster Hunter te spelen namelijk bijvoorbeeld!!
Avatar
Hercule | 23 mei 2018 10:05 | #281832
Reactie op post #281805 van Sharjah-Games
MH World loopt al stroef op de normale PS4. RE7 is een stuk kleinschaliger in opzet. Het is ook maar de vraag of RE7 goed gaat werken. DQX was een streaming 3DS games maar die game liep voor geen meter.
Avatar
charlie1 | 21 mei 2018 23:20 | #281807
Bedankt voor de info leden. Vindt het wel flauw dat het op deze manier wordt aangeboden. Laat staan dat er niet aan elke hoelang van belgie wifi staat.

Bied dan beter niets aan.
Avatar
jdw89 | 22 mei 2018 12:49 | #281812
Ik vind dit een zeer goede ontwikkeling! Very Happy
De Switch heeft nu eenmaal niet de kracht van Playstation en XBox,
Nu kan er een A-Game komen, wat eerst niet mogelijk was.
In tegenstelling tot alle Indiegames.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Resident Evil 7: Cloud Version

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Survival horror
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1
Releasedatum: Onbekend