Ontwikkelaar Unravel Two heeft op dit moment niet de middelen voor Switch-versie Nieuws | 11 juni 2018 11:03 | Auteur: Erik F. | Bron: Martin Sahlin (Coldwood Interactive)

Ontwikkelaar Cold Wood Interactive wil dolgraag Unravel Two naar de Nintendo Switch brengen, maar heeft hier simpelweg niet de mogelijkheden voor.

Co-op platformer Unravel Two is gisteren uitgekomen - direct na de aankondiging tijdens EA Play - voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Een Nintendo Switch-versie is niet genoemd. Martin Sahlin: "De realiteit is dat een port een hele hoop werk kost, en onze studio heeft op dit moment niet de middelen ervoor. We zouden het doen, als het kon!"

Toch zou een release in de toekomst niet ondenkbaar zijn. Hij voegt hier aan toe: "We hebben de hoop nog niet opgegeven. We willen het dolgraag doen, maar we hebben nog geen manier gevonden om het realiteit te maken."

In Unravel Two staat samenwerken centraal. Twee mannetjes van draad - toepasselijk in de kleuren van de Nintendo Switch - moeten samen zien te overleven in de duistere buitenwereld (zie trailer hieronder).Next articleBewonder alvast de eerste twintig minuten van Fallout Shelter Previous articleBethesda kondigt het langverwachte The Elder Scrolls VI aan

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 11 juni 2018 11:12 | #282295
Zeker na die wanvertoning van eergisteren, heb ik toch het idee dat EA en Nintendo eigenlijk niet door één deur kunnen. Nog steeds niet. "FIFA 19" mag wel, want dat is de beste melkkoe van stal.

Dit spel ziet eruit alsof het tot zijn recht zou komen op de Switch, zeker voor iets dat EA uitgeeft, maar dat kan dan weer niet. Alsof Nintendo nog steeds een te groot risico is om het op uit te brengen. Met de andere reeksen van EA verdienen ze zoveel, dat ze relatief goedkoop (voor hen) wel 10 games naar de Switch kunnen brengen. Er klopt echt iets niet in die relatie tussen Nintendo en EA.

Lijkt me op zich een aardige game, maar klinkt alsof EA de middelen om het naar de Switch te brengen weghoudt bij de makers. Een houding die mij niet bevalt. Komt nogal minachtend over.
Avatar
FalconPawnch | 11 juni 2018 11:12 | #282296
collapse
Met andere woorden, Switch is weer het buitenbeentje waarvoor het kut is om te ontwikkelen als je multiplatform gaat.
Avatar
MVG | 11 juni 2018 11:21 | #282298
Reactie op post #282296 van FalconPawnch
Zo te horen iets dat EA zo wil houden. Gelukkig hebben ze weinig te bieden. Zelf ga ik die games van EA sowieso niet missen, al is het voor de Unravel-games wel jammer. Zouden best een aanzienlijk publiek kunnen vinden op de Switch, lijkt mij.

Dat EA nu pas eens even gaat kijken of ze de Frostbite engine kunnen gebruiken voor de volgende FIFA op de Switch, spreekt ook boekdelen. Waarom niet eerder, zodat ze die technieken déze editie al konden doorvoeren? Niet teveel moeite ineens doen. Zien we volgend jaar wel weer, met "FIFA 20". Straks blijkt het prima te draaien, maar de moeite om dat te onderzoeken wordt niet eens gedaan. Scheep maar weer af met de 'mindere' versie, terwijl het mogelijk dezelfde kon zijn als op de andere platformen. Komt bijzonder laks over, zeker als je kijkt wat ze verder allemaal naar de Switch brengen: helemaal niets dus. "Unravel" en "Unravel Two" zouden best op de Switch passen.

Nee, EA heeft een nieuwe 'beste vriend' (niet dat Nintendo dat ooit was, maar men deed graag alsof): Microsoft. Dat mag duidelijk zijn. Sluit ook beter aan op hun soort games, met veel schieten, sporten en racen. "All-American gaming" zeg maar, al is dat ook slechts een stereotype beeld. Tegen Xbox heb ik op zich niks. Die hadden al bij al een prima programma dit jaar, al is het niet mijn merk, qua consoles. Ik denk niet dat we van EA erg veel hoeven te verwachten op de Switch, zeker niet deze E3.
Avatar
Volleybaas | 11 juni 2018 11:21 | #282297
couldn't care less, ik geef geen stuiver meer aan EA.
Avatar
yung_belegen | 11 juni 2018 12:21 | #282302
Gemiste kans imo, deze zou niet misstaan op de Nintendo Switch.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.