Speel als de dood in Grim Fandango Remastered voor Nintendo Switch Nieuws | 13 juni 2018 10:16 | Auteur: Erik F. | Bron: Vooks

Klassieke PC-adventure Grim Fandango Remastered is aangekondigd voor de Nintendo Switch!

Dit nieuws kwam naar buiten tijdens een reünie van de hoofdrolspelers, ter ere van het twintigjarige bestaan van het origineel. Tim Schafer (de bedenker van het spel) kondigde hierbij aan dat de Remastered-versie ook richting de Nintendo Switch komt. Een releasedatum is hierbij niet gegeven.

Grim Fandango Remastered is een remaster van het originele Grim Fandango, dat in 1998 op de PC verscheen. Het is hiermee een klassieke adventure-game pur sang, waarbij jij allerlei objecten en delen van de omgevingen verzamelt om allerhande puzzels op te lossen. Ondertussen praat je met personages die je tegenkomt en ontluik je zo steeds meer over het overkoepelende plot.

Grim Fandango staat vooral bekend om zijn over-the-top komedische insteek. Je speelt als Manny Calavera, medewerker van een reisbureau bij de Department of Death. Hij zendt luxueuze pakketjes naar zielen om hun vierjarige reis naar eeuwige rust zo comfortabel mogelijk te maken. Zijn gemakkelijke 'leventje' komt echter tot een einde door een duistere samenzwering. Aan jou om uit te zoeken hoe de samenzwerige vork in de steel zit!

Het is nog niet bekend wanneer Grim Fandango Remastered uitkomt. Bekijk hieronder alvast wat je kunt verwachten!

Next articleLegendary Eleven Previous articleGameCube-adapter lanceert tegelijkertijd met Super Smash Bros....

Reacties van gebruikers

Avatar
MVG | 13 juni 2018 10:31 | #282427
OK, die zag ik dus echt niet aankomen. Deze is al een hele tijd uit op PC en de andere consoles. Kan best een goede aanwinst zijn voor de Switch, al is het niet nieuw. Wel weer een opwarmmaaltijd in plaats van een verse, maar ongetwijfeld een goede game!

Double Fine Productions heeft vervolgens ook remakes van LucasArts klassiekers "Day of the Tentacle" en "Full Throttle" gemaakt. Die heb ik al op de PC en vroeger veel gespeeld, maar komen ze misschien later ook naar de Switch? Daar zou ik nu niet eens van staan kijken.

Handig voor mensen die de Switch op zak hebben. Als je een puzzel even niet opgelost krijgt, kun je het systeem weer eens oppakken als je het wel weet. Nadeel van 'Point & click Adventure' games is alleen, dat ze geen replay-waarde hebben als je ze hebt uitgespeeld. Heb je het 1X doorlopen, dan weet je voortaan precies hoe je het spel uitspeelt. De speelduur gaat dan ook drastisch omlaag. Nouja, hoort bij het genre. Bij "Day of the Tentacle" en "Sam & Max: Hit the Road" weet ik na jaren nog steeds precies hoe je ze moet doorlopen. Geweldige games, maar gaat erg op de automatische piloot, qua spel. Gelukkig goede humor om ze tof en tijdloos te houden.

Wel een goede aanwinst. Ik heb "Grim Fandango" (vreemd genoeg) nog nooit gespeeld. Misschien tijd dat eens te veranderen. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Grim Fandango Remastered

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Adventure
Ontwikkelaar: Double Fine Productions
Uitgever: LucasArts
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: Onbekend