Super Smash Bros. Ultimate mogelijk de laatste game in de Smash-serie Nieuws | 14 juni 2018 19:11 | Auteur: Jeroen K. | Bron: Treehouse

De Final Smash?

Toen deze week Super Smash Bros. Ultimate werd aangekondigd als een ultieme versie van de Nintendo 64-, GameCube, Wii- en Wii U-versies in één, realiseerden nog weinigen zich dat dit mogelijk het einde van de serie zou kunnen betekenen. De grote man achter de serie, Masahiro Sakurai, kwam langs bij Nintendo Treehouse en deed één bijzondere uitspraak die mogelijk op het einde van de serie wijst (vertaald):

"De grootste plus aan deze game is dat écht iedereen, elke vechter ooit, hier terug is. We gaan wellicht door met de Smash-serie in de toekomst maar ik weet niet of we die belofte ooit waar kunnen maken, dus ik hoop dat je deze iteratie van de game zult waarderen."
Next articleLight Fall Previous articleRogue-lite Survive! Mr. Cube verschijnt volgende week al voor...

Reacties van gebruikers

Avatar
Wesleye98 | 14 juni 2018 19:15 | #282472
Never. Say. That. Again.

Deze serie mag nooit ophouden te bestaan.
Avatar
Lucas | 14 juni 2018 19:21 | #282473
Ooit komt er echt wel een nieuwe. Maar laat ze lekker wachten. Een nieuwe console duurt echt nog wel even. Vooral nu de Switch zo'n succes is. En dan duurt het nog een paar jaar voor een nieuwe Smash. Prima zo. Dit voelt inderdaad als de ultieme Smash game.

Nu hopen dat we ook de ultieme game modes krijgen.
Avatar
Lupaie | 14 juni 2018 20:37 | #282476
Dat klopt, dat zei hij een paar jaar terug namelijk ook al:
http://www.nintendolife.com/news/2014/12/masahiro_sakurai_admits_that_super_smash_bros_for_wii_u_may_be_his_last_in_the_series

I can't positively declare there won't be [another Smash Bros. game].
With both Melee and Brawl, I made those games with the thought that there wouldn't be any more sequels. Thus, I really can't deny the chance for another.
However, as for myself, I don't think there will be.
Avatar
FalconPawnch | 14 juni 2018 21:27 | #282478
Er werd back in the days ook gezegd dat Brawl de laatste zou zijn. We zijn inmiddels bijna twee (drie als je de 3DS meetelt) versies verder. Maar goed, de naam Ultimate en het feit dat werkelijk alles en iedereen in deze versie zit, is wel een slecht voorteken voor de toekomst.

On the other hand, Smash is tijdloos, en hopelijk straks met online ondersteuning ook ijzersterk. Ik vermaak me sowieso wel met Smash.
Avatar
hsBoy1 | 14 juni 2018 21:49 | #282480
Tsja, de naam ‘Ultimate’ zegt ook weer niet zoveel. Er kan ook wel weer een Super Smah Bros. Ultimate 2 komen, of Ultimate Definitive Edition, of Ultimate 2: Definitive Edition. En daarna Ultimate 3: The Next Chapter, of alleen Ultimate 3. Of Ultimate Maximum Yummy
We kunnen nog jaren door! Very Happy
Avatar
Lupaie | 14 juni 2018 22:32 | #282481
En wat dacht je van Ultimate 4K
Avatar
MVG | 14 juni 2018 23:39 | #282484
collapse
Da's nog niks! In 1999 wisten ze nog niet eens of dit wel een serie zou worden. Dat lijkt erg lang geleden nu. Volgens mij beweert Sakurai bij haast ieder deel, dat het zijn laatste zou kunnen zijn. Wil niks zeggen, want de serie zou ook zonder hem voortgezet kunnen worden. Dat is niet echt wenselijk, maar in theorie zou het kunnen. En dan maar hopen dat er in de praktijk nog steeds een goede game uit komt rollen, met dezelfde kwaliteit en kwantiteit, want wat wordt daar weer veel van geboden in "Super Smash Bros. Ultimate". Ik heb de onthulling van al die vechters nog een paar keer teruggekeken, maar het ziet er wel erg goed én compleet uit! Geweldig, kan niet wachten!

Als het écht de laaste zou zijn, zou ik zeggen dat ze de serie op de schop moeten gooien. Sinds "Melee" lijken de games enorm op elkaar, waarbij het verschil wordt gezocht in persoonlijke voorkeuren. Bijvoorbeeld: wat als ze van een 2D aanzicht naar 3D aanzicht zouden gaan? Moeilijk voor te stellen wat er dan gebeurd, maar niet onmogelijk. Moet je alleen ook mee uitkijken, omdat het dan misschien als iets anders aanvoelt. Voor mij hoeft het niet. Ik vind de basis goed zoals hij is.

Maar zo zal het wel niet lopen. Ik hoop dat Sakurai nu zijn tijd neemt en naast DLC voor "Ultimate" ook eens andere games ontwikkeld, tot in de toekomst. Dan verschijnt er vast wel weer een nieuw deel. Zou er niet van opkijken als hij de game dan weer op zich neemt en eigenlijk hoort dat intussen ook wel zo. Smile
Avatar
FalconPawnch | 14 juni 2018 23:52 | #282485
Reactie op post #282484 van MVG
Precies! Stiekem ben ik wel benieuwd naar een andere developer die Smash zou maken. Hoe anders zou die game dan zijn?
Avatar
wiijordends | 15 juni 2018 13:54 | #282496
collapse
Ik zou deze woorden niet zo dubbelzinnig opvatten.

Zo lang er melk uit de koe vloeit, wordt deze uitgemolken.
Hierbij wordt bedoeld, zolang de vraag, maar vooral de opbrengsten van deze titel groot genoeg blijven, zal deze titel blijven door bestaan totdat het weinig of niets meer opbrengt.
Zowel met of zonder Masahiro Sakurai.

Hoewel het voor mij anders zou aanvoelen indien Masahiro Sakurai niet meer achter deze titel zou staat. Smash zonder mr. Sakurai zou zoals Snake zonder David Hayter's (MG5) stem zijn.

De volgende uitspraak van Masahiro Sakurai ond ik ook opvallend:
Wii fit trainer: Haar gezicht heeft een nieuwe look gekregen. Ik twijfelde om het te veranderen, maar het was een verzoek van de Wii fit developers


Betekend dit dat Masahiro Sakurai eigenlijk deze wijziging niet met volle zin heeft doorgevoerd, maar dit als nog deed omdat het moest?
Avatar
Lupaie | 16 juni 2018 21:56 | #282568
Reactie op post #282496 van wiijordends
Nog mooier. Zou er een nieuwe Switch Fit op komst zijn?

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots