Super Smash Bros. Ultimate: echo character-wishlist Special | 20 juni 2018 13:00 | Auteur: Neslihan

E3 is gekomen en gegaan en bracht voor ons Nintendo-fans vooral enorm veel informatie over wat nu Super Smash Bros. Ultimate heet. Een van de grootste onthullingen tijdens de presentatie was natuurlijk dat élke speler terug zal keren naar deze iteratie. Een wat kleinere aankondiging was echter het bestaan van de zogenaamde echo characters: personages die praktisch dezelfde moveset hebben als een bestaand personage, maar met een ander uiterlijk. Toen Sakurai vertelde dat hij meteen zo'n echo character wilde onthullen, begonnen de tandwielen in mijn hoofd overuren te draaien: wie zou dat kunnen zijn? Uiteindelijk bleek dat 'slechts' Daisy te zijn, maar intussen heb ik wat andere potentiële echo characters kunnen bedenken!

Octoling
De Inklings komen naar Super Smash Bros. Ultimate! Het Inkling-meisje met het geflecteerde Smash-logo op haar oog is al snel iconisch geworden voor de nieuwe Smash. Wat mij echter bijna meteen opviel aan de Inklings is dat ze de originele Splatoon representeren: qua kapsel, kleren en zelfs voor de final smash gebruikt de squidkid de Killer Whale, een special uit Splatoon 1. Ik weet daarom wel zeker dat ook Splatoon 2 op de een of andere manier terug moet keren. Wellicht in de vorm van meer Inklings, maar dan met andere haarstijlen en misschien een Salmon Run-pakje als kostuum. In plaats daarvan zouden de Octolings misschien ook wel hun entree kunnen maken in deze nieuwe Smash-iteratie dankzij de Octo Expansion. We zullen zien!

1397068891

Shadow
Het kan gebeuren! Wat ooit twee Super Smash Bros.-games lang een Assist Trophy was, kan zomaar een volwaardige vechter worden in Super Smash Bros. Ultimate. De Assist Trophy van Shadow is nog niet gespot in dit nieuwste spel en in plaats daarvan komt er een nieuwe Assist Trophy met een ander Sonic the Hedgehog-personage in de hoofdrol: Knuckles. Daarbij werd Sonic nota bene steeds verward met de wat duistere egel Shadow in Sonic Adventure 2, dus hem een echo character maken van Sonic is zeker geen gek idee. Krijgt Shadow in dit spel eindelijk een promotie?

1397068892

Alolan Pokémon Trainer
Het staat in de sterren geschreven dat een Pokémon uit generatie zeven speelbaar zal zijn. Ikzelf zou gokken op een speelbare Decidueye. Maar na de terugkomst van de Pokémon Trainer uit Super Smash Bros. Brawl vroeg ik me af: wat als er een nieuwe Pokémon Trainer komt? Natuurlijk kan elke generatie Pokémon Trainer een potentiële echo character zijn, maar aangezien generatie 7 de meest recente is, leek dat me het meest logische (Pokémon uit generatie 8 zullen ze niet later toevoegen, toch?). Ik zie het al helemaal voor me: de bespeelbare trainer uit Alola met een Litten, Brionne en Decidueye in de nieuwste Smash!

1397068893

Impa
Misschien een beetje een gekke wens, maar zou Impa geen perfecte echo character van Sheik zijn? Het zijn allebei personages uit de Sheikah-stam (nou ja, de ene doet in ieder geval alsof) en als Impa haar zwaard achterwegen laat, kan ze best Sheiks moveset overnemen. Daarbij komt Impa in meerdere The Legend of Zelda-spellen voor en zou daarom een goede aanwinst zijn om de serie meer te representeren.

1397068894

Eervolle vermeldingen
Van nog wat andere personages durf ik met minder zekerheid te zeggen of ze echo characters kunnen zijn. Zo zou Dixie Kong een moveset gebaseerd op Diddy Kong kunnen krijgen, maar wellicht past een originele moveset waarbij ze met haar paardenstaart aanvalt misschien wel beter bij haar. Verder zijn er een paar personages die ik als echo character of, in een ideale wereld, als een alternatief kostuum zou willen zien: Yarn Yoshi, Detective Pikachu en Charlie en Britney (Pikmin 3). Helaas leven we niet in een ideale wereld en ik denk daarom eigenlijk dat we deze personages helemaal niet zullen zien. Tenslotte denk ik dat Dark Samus en Rex (Xenoblade Chronicles 2) ook wel goede potentiële echo characters zouden zijn, maar helaas weet ik te weinig over die series om echt iets te kunnen zeggen. Oh, en Waluigi zou trouwens echt geen goede echo character zijn, noch van Luigi noch van Wario. Als hij in Super Smash Bros. Ultimate komt, verdient hij eerder een eigen moveset.

Ik heb vast genoeg potentiële echo characters overgeslagen: wie zou jij nog graag terugzien in Super Smash Bros. Ultimate? Laat het weten in de reacties!
Next articleJapanse verkoopcijfers 11/6/2018 - 17/6/2018: E3-releases boosten... Previous articleRollerCoaster Tycoon Switch krijgt naamsverandering, komt derde...

Reacties van gebruikers

Avatar
Martijn | 20 juni 2018 14:11 | #282630
Hmm… Er zijn er nog wel een paar te bedenken:

Protoman, als echo van MegaMan.
Dark Samus, als echo van Samus.
Dark Matter Blade, als echo van Meta Knight.
Tetra, als echo van Toon Link

Misschien ook maar beter niet teveel echo fighters. Neem aan dat zij hetzelfde vakje innemen op het selectiescherm, als de vechter waarop zij gebaseerd zijn en dus geen extra slot innemen. Dan kunnen er nog best een aantal toegevoegd worden. Wink

Ik hoop dat Ganondorf intussen wat minder een kloon van Captain Falcon is. We zagen in de trailer al een zwaard, dus hopelijk heeft hij eindelijk zijn eigen moveset. Persoonlijk hoop ik dat Dixie Kong wel een eigen moveset krijgt, mocht zij meedoen. Niet slechts een variatie op Diddy.
Avatar
deejaydadream | 20 juni 2018 15:04 | #282631
Mijn lijstje zou zijn:

Waluigi
Pyra/Mythra (Xenoblade 2)
Ribbon Girl (ARMS)
Spring Man (ARMS)
Avatar
CyberMonkey | 20 juni 2018 17:27 | #282634
Deze personages maken wat mij betreft veel kans:
King K. Rool (na Ridley kan hij niet ontbreken natuurlijk)
Elma (heeft qua moveset meer te bieden dan Rex denk ik, en X krijgt nog een vervolg als het goed is)
Simon Belmont (uniek en zijn concurrent Bomberman is een assist)
Dark Samus (echo)
Shadow (echo)

En van deze weet ik het niet zeker:
Dixie Kong (zou zonde zijn om gewoon een echo van haar te maken, maar weet niet of er anders plek voor haar is)
Impa (zelfde probleem)
Spring Man (vind ik meer iets voor DLC)
Gen 7 Pokémon (nu Pichu, Ivysaur en Squirtle terug zijn heeft de Pokémon serie al relatief veel personages)
Avatar
FalconPawnch | 20 juni 2018 18:05 | #282635
Er is nog best wel wat toe te voegen als je t mij vraagt. Toch zie ik liever geen extra echo fighters op het raster. Dan liever alternate skins. Een Echo fighter zie ik meer als een character op zich dat duidelijk eigen kenmerken heeft. Alternate skins zoals Dark Link/Oni Link zijn nog steeds Links als je t mij vraagt.

Echo characters
• Shadow (sonic)
• Impa (Sheik)

Alternate skins
• Meta Ridley (Ridley)
• Dry Bowser (Bowser)

Originele characters
• Dixie Kong!! pwetty pwease? =3
• Dark Samus maar niet als copy van Samus.
• Marx (Kirby series)
• Samurai Goroh (F-Zero)
• Nieuwe pokemon zou ik leuk vinden maar hoeft niet.

Ik verwacht eigenlijk nog wel een typische wtf character... iets wat niemand aan ziet komen.
Avatar
Redax | 20 juni 2018 20:30 | #282640
collapse
Ik begrijp de kritiek op Sakurai deels wel aangaande Waluigi. Hij komt in veel games voor en zou dus allang in Smash moeten zitten, daarom staat hij bij mij ook op 1.

1. Waluigi
2. Tails
3. Vivi of Zidane (Final Fantasy IX)
4. Toad
5. Samurai Goroh (F-Zero)
6. Pyra (Xenoblade)
7. Vike (Fire Emblem Awakening)
8. Dragon Quest characters, willekeurig afhankelijk van populariteit.
Avatar
Volleybaas | 20 juni 2018 21:47 | #282642
Reactie op post #282640 van Redax
collapse
jongen, er zijn allemaal randebielen die hem harrassen op twitter, en daar heb je begrip voor?
Avatar
Martijn | 21 juni 2018 00:34 | #282644
Reactie op post #282642 van Volleybaas
collapse
Hoorde ook zoiets. Eerlijk gezegd: ik snap de aantrekkingskracht van Waluigi niet. Zijn toevoeging als vechter klinkt zo stom, dat mensen het blijkbaar willen. Volgens mij alleen vanwege de flauwe meme's rond het personage.

Waluigi vind ik als personage al een wat zwakkere toevoeging. Hij bestaat alleen om Wario een partner te geven bij bijv. Mario Tennis. Dat geeft hem nog minder achtergrond dan Daisy. Eigenlijk vind ik Waluigi prima op zijn plaats, als Assist Trophy. Mogen ze wat mij betreft zo houden. Wat is daar mis mee?!

Ik vind het ook ondankbaar. Jaren gezeur om Ridley, voegen ze hem toe, gaan de 'zogenaamde fans' weer zeiken over een ander personage, dat in dit geval ook nog weinig staat van diensten heeft. Het gaat meestal niet eens om Waluigi, denk ik. Het gaat erom dat mensen erover kunnen zeiken en rellen uitlokken. Er zijn genoeg andere personages die ik eerder zou toevoegen dan Waluigi. Ik vind de grap van Waluigi als vechter in "Super Smash Bros. Ultimate" intussen ook wel weer mooi geweest. Hoop dat er nog een aantal vechters bij komen, maar Waluigi is er daar geen van.
Avatar
Yosher | 21 juni 2018 01:35 | #282646
Reactie op post #282644 van Martijn
Waluigi is gewoon enorm in populariteit gegroeid met de jaren, en is héél vaak een populaire keus in multiplayer games waar hij ook speelbaar is. Hij zou waarschijnlijk wel de Mario spin-off titels kunnen representeren of iets in die richting. Wie weet zou Smash Bros wel een inspiratie kunnen zijn voor zijn eigen game, zoals Kid Icarus een nieuwe game kreeg nadat Pit in Brawl was gekomen. Ik denk in ieder geval wel dat er inmiddels genoeg reden is om Waluigi speelbaar te maken in Smash Bros.

Maar dan heb je ''''fans'''' die Sakurai echt zo'n beetje stalken omdat Waluigi er niet inzit, en dan heb ik echt zoiets van, Sakurai, stop Waluigi er aub nooit in, die vandalen verdienen het gewoon niet. Het is naar voor de fans die Sakurai niet stalken maar als dit de manier is waarop Waluigi het spel in moet komen hoeft het voor mij echt niet.
Avatar
FalconPawnch | 21 juni 2018 16:39 | #282662
Reactie op post #282642 van Volleybaas
Gast, hij zegt dat hij de kritiek DEELS begrijpt aangaande Waluigi.

Het is een veel gevraagde character. Net als Ridley die er toch in is gekomen. Ik had Waluigi ook graag gewild, maar omdat er mongols zijn op Twitter die ook graag Waluigi erin willen, moet Sakurai dit maar niet meer doen?
Avatar
Yosher | 21 juni 2018 02:16 | #282647
collapse
Also Echo Fighters zou ik persoonlijk graag zien:
Shadow the Hedgehog - Als 2e Sonic rep heb ik liever Tails, maar als ze voor een Echo variant gaan, is Shadow toch de betere keus.
Blood Falcon - Zou echt een leuke 2e rep zijn voor de F-Zero franchise, en deze franchise verdient wel een 2e personage. Daarnaast is hij, net als Dark Pit voor Pit, letterlijk een gekloonde Captain Falcon, dus is het wel vrij logisch.
Protoman - Als er één 3rd party franchise is dat een tweede personage verdient is het Mega Man wel, ook al is dat via een Echo fighter. Mega Man is gewoon zo'n serie die 'Nintendo' aanvoelt voor mij.
Funky Kong - Zo'n beetje bijna letterlijk hetzelfde lichaam als Donkey Kong, zou dus echt prima kunnen werken, zo'n beetje als Peach en Daisy.
Yarn Yoshi - Ik weel niet of dit echt zou werken, maar het zou wel leuk zijn om een 'hand-crafted' stijl personage in het spel te krijgen. Maar werkt wellicht beter als alternatief kostuum.
Octoling - Deze zouden inderdaad wel leuk zijn als echo van de Inklings, al denk ik dat ik voor de Inklings eerst wat Splatoon 2 alternatieve outfits zou willen zien. Alles in Smash van Splatoon komt momenteel van het eerste spel (op Lil' Judd na)

Als nieuwe, originele Fighters zou ik graag zien:
Kamek - Ja, hier zit bias bij omdat ik graag een tweede personage zou zien voor Yoshi, maar ik denk ook wel dat het een leuk personage zou kunnen zijn. Ik zie het alleen echt totaal niet gebeuren. Misschien Baby Mario en Baby Luigi zoals de Ice Climbers (kan misschien als echo fighter dienen), maar ook dat zit er niet echt dik in.
Black Shadow - Als Blood Falcon er niet in komt als Echo, zou Black Shadow wel een leuk personage zijn, maar voor hem zouden ze dan weer een totaal nieuwe moveset moeten bedenken. Of ze zouden hem juist een Echo van Captain Falcon moeten maken...
Dillon - Een serie die recent nog z'n derde game heeft ontvangen, en zou een leuke representatie zijn van eShop titels (ook al was die derde game een retail game). Deze serie heeft ook nog wel wat potentie, en er zijn nog niet echt 'Wild West' personages in Smash denk ik, dus hij zou dit ook wel lekker kunnen opvullen.
Impa - Ik zou Impa juist echt als origineel personage willen zien in plaats van een echo van Sheik. Ze zouden inspiratie kunnen halen uit Hyrule Warriors en één van haar twee speelstijlen daar gebruiken (met Giant Blade of Naginata). Impa is IMO ook eigenlijk één van de nog missende Zelda personages.
King K. Rool - Dat deze er nog steeds niet inzit verbaasd me eigenlijk wel. Het is zó'n grote kans om nog een bad guy in Smash te krijgen en ze doen het gewoon niet. We hebben nu Bowser, Bowser Jr (+Koopalings), Ganondorf, Wolf, en Ridley. Wellicht kun je daar Wario, King Dedede en Dark Pit nog bij optellen, maar dan nog, in een roster met 65 personages, 5 á 8 personages die slecht zijn, dat is niet zo veel. K. Rool hoort hier gewoon nog bij.
Terra Branford - Een Final Fantasy personage die ook echt op een Nintendo platform is geweest. Cloud is leuk en aardig maar voelt voor mij gewoon totaal misplaatst als Sony representatie momenteel. Als FF VII nu op een Nintendo platform zou uitkomen op wat voor manier dan ook zou hij voor mij al wat meer thuisvoelen, maar momenteel zou ik liever Terra hebben.

Ik zou graag Waluigi willen neerzetten maar zoals ik boven al heb gezegd, door die bepaalde ''fans'' wil ik het eigenlijk al niet meer.

Je kan overigens niet zomaar een Alolan Pokémon Trainer neerzetten als echo fighter. De Pokémon Trainer zelf zou zo'n beetje hetzelfde zijn als diegene die er al inzitten ja gezien deze maar wat in de achtergrond staat, maar de Pokémon die worden genoemd, Litten, Brionne en Decidueye, zijn echt totaal verschillend van Squirtle, Ivysaur en Charizard. Die laatste zijn de movesets waar de echos inspiratie van zouden nemen, niet van de Trainer zelf. Werkt dus totaal niet tenzij ze de Alolan Trainer's Pokémon hun eigen movesets geven, waardoor ze geen Echo fighters meer zijn.
Avatar
FalconPawnch | 21 juni 2018 16:34 | #282661
Reactie op post #282647 van Yosher
collapse
dat is eigenlijk bullshit om wegens die reden niet waluigi toe te voegen. Ridley is er ook ingekomen omdat iedereen hem zo graag erin moest hebben.

Die terra Branford... dat is typisch weer zo'n character die iemand er in wilt omdat ie toevallig een keer die game heeft gespeeld en het personage leuk vindt. Dat is echt geen reden om hem/haar toe te voegen aan Smash. Dan zijn er echt wel meer memorabele characters uit Nintendo's eigen franchises te noemen die meer het voorrecht hebben.
Avatar
Yosher | 21 juni 2018 21:07 | #282665
Reactie op post #282661 van FalconPawnch
collapse
Je kan zeggen wat je wilt, maar voor mij hebben die ''fans'' Waluigi in Smash echt verpest voor mij. Bullshit of niet.

En ik heb Terra's game eigenlijk niet tot nauwelijks gespeeld, ik wil gewoon een Final Fantasy personage die tenminste enige waarde heeft op een Nintendo platform. Cloud is dat niet. Mijn favoriete Final Fantasy game is IX, en mijn favoriete Final Fantasy personage is Vivi. Hoe graag ik hem ook erin zou willen hebben, hij heeft, net als Cloud, nauwelijks representatie op Nintendo platformer (spin-offs en cameos tel ik echt niet mee), en Terra is verder één van de meest populaire Final Fantasy personages (qua de games die op Nintendo platformen zijn uitgekomen in ieder geval). Ik vind dat Final Fantasy wel een personage in Smash verdient, en ik zou dan gewoon liever Terra zien dan Cloud. Daarom heb ik Terra genoemd. (Als ze nu Final Fantasy VII op een Nintendo platform zouden uitbrengen zou ik Cloud wel kunnen accepteren, maar niet nu.)

En natuurlijk zijn er wel meer memorable personages to verzinnen, ik heb alleen genoemd wat ik, persoonlijk, het liefst zou willen zien. Maar als je een persoonlijke mening als bullshit ziet, by all means. Denial
Avatar
FalconPawnch | 22 juni 2018 10:04 | #282667
Reactie op post #282665 van Yosher
"k wil gewoon een Final Fantasy personage die tenminste enige waarde heeft op een Nintendo platform. Cloud is dat niet."

Haha, Cloud is dat wél, jij víndt van niet...

Maar blijkbaar mag ik het niet oneens zijn met jouw mening? Want je loopt zo te hameren op dat JIJ dat vindt en dat het JOUW mening is blabla...
Avatar
Martijn | 21 juni 2018 21:39 | #282666
Naast echo fighters zou ik nog wel genoeg nieuwe vechters willen.

- King K. Rool
- Impa (op "Skyward Sword" gebaseerd, misschien gecombineerd met "Hyrule Warriors" ontwerp)
- Paper Mario (met game-gerelateerde moves, dus géén Mario kloon!)
- Dixie Kong (met eigen moveset)
- Tom Nook
- Springman / Ribbon Girl
- Excite Biker
- Tetra / Toon Zelda

- Rayman
- Lara Croft
- Professor Layton
- Lloyd Irving

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Super Smash Bros. Ultimate

Platform: Nintendo Switch
Genre: Fighter
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2-8
Releasedatum: 07 december 2018

Screenshots