Doug Bowser over waarom de Nintendo 3DS nergens te bekennen was op E3 2018 Nieuws | 30 juni 2018 10:34 | Auteur: Daan V. | Bron: Revista Club Nintendo

Doug Bowser spreekt over waarom de Nintendo Switch de show stal.

Vóór de E3 van start ging maakte Nintendo al duidelijk dat de focus tijdens de Nintendo Direct zou liggen op Nintendo Switch-titels, en niet op Nintendo 3DS-titels. Er zou nog een mogelijkheid kunnen zijn dat er enkele titels geshowd werden tijdens de Treehouse Livestream, maar uiteindelijk was die ook volledig gefocust op de hybride console. De Nintendo 3DS was uiteindelijk nergens te bekennen...

Doug Bowser, senior vicepresident van verkoop en marketing voor Nintendo of America, deed een uitspraak over de beslissing om de focus enkel op Nintendo Switch-ttiels te leggen met Club Nintendo. Doug Bowser had het volgende te zeggen (vertaald):

"We wilden de focus écht op de Switch leggen hier. We vonden dat we zo veel hadden om te laten zien. Je bent op de beursvloer geweest, je hebt allerlei games gezien, en niet alleen van Nintendo, maar ook van onze third-party aanbieders. We wilden dus zeker zijn dat we de Nintendo Switch genoeg aandacht gaven. Het is een fenomeen op dit moment, en het platform groeit constant, we wilden zeker weten dat we het genoeg erkenning gaven op de beursvloer."


Nintendo heeft dus simpelweg meer plannen voor de Nintendo Switch en besloot daarom niets te laten zien van aankomende Nintendo 3DS-titels. Echter heeft Nintendo zeker nog wat voor ons in petto! Het volledige interview, gehouden door Revista Club Nintendo, kun je hieronder bekijken.


Next articleOvercooked! 2 Previous articleAksys Games deelt "first look"-trailer van Little Dragon's Café

Reacties van gebruikers

Avatar
JvR | 30 juni 2018 10:49 | #282746
Blijft geweldig, die achternaam. Smile
Avatar
Rico B. | 30 juni 2018 10:53 | #282747
We vonden dat we zo veel Smash hadden om te laten zien


Fixed
Avatar
koekiemonster | 30 juni 2018 11:08 | #282748
collapse
Zoveel te laten zien? Is die man stoned? Deze E3 was beschamend.

Serieus? Ze starten met een game uit 2019, terwijl de focus op 2018 lag; gevolg door 2 games uit 2018 (smash en mario party )en dan weer een 2019 titel (FE). En dat was het....
Vier games in totaal. De rest is van externe partners.

50% uit 2018 en 50% voor 2019.

I don't know. Ik houd niet zo van de mislukte PR mensen.

edit: de dlc reken ik even niet mee. DLC is prima, maar hoort niet perse een feestje te zijn. Dat doen andere ook vrijwel niet. Oh.. fuck ik vergeet Pokemon Go 2.0, maar goed Nintendo vond het nodig om deze al VOOR de E3 uit den doeken te doen.
Avatar
CyberMonkey | 30 juni 2018 23:12 | #282750
Reactie op post #282748 van koekiemonster
Het fiscale jaar 2018 van Nintendo loopt tot maart 2019 hè?
Ben het verder wel met je eens dat de presentatie erg matig was. Ik vind Smash super tof maar kan zeker begrijpen dat veel mensen die 25 minuten veel te lang vonden. Denk dat ze daarom beter een aparte presentatie voor Smash hadden kunnen houden.
Avatar
CyberMonkey | 01 juli 2018 00:24 | #282751
collapse
Net als bij de Wii U destijds zitten er weer grote gaten in de releaselijst van de Switch. Er zijn bizar veel ports uitgebracht en 2018 is tot nu toe objectief gewoon matig geweest. Het was daarom van belang dat ze deze E3 grote aankondigingen zouden doen, maar dat hebben ze niet gedaan. Ik ben in ieder geval nog steeds niet overtuigd om nu een Switch te gaan halen.

Mario Party en Pokémon zijn wel grappig, maar ik zou er niet de volle prijs voor willen betalen. Smash vind ik wel heel vet maar aangezien SSB4 voor mijn gevoel nog redelijk nieuw is (de laatste DLC kwam 2 jaar geleden uit) hoef ik die niet per se op de release meteen al te spelen. Als Wii U bezitter van het eerste uur blijf ik deze keer sceptisch, haha.
Avatar
Jopie van Kote | 01 juli 2018 08:52 | #282752
Reactie op post #282751 van CyberMonkey
Eén spel die het absoluut waard is om een Switch voor te halen: Super Mario Odyssey! Wink
Avatar
MVG | 02 juli 2018 00:13 | #282760
Reactie op post #282751 van CyberMonkey
Ongeduld was de voornaamste reden, dat Nintendo's E3 van 2018 tegenviel...
Ik ga nu iets heel controversieels zeggen: het is niet erg dat meer nieuwe games van Nintendo zelf (zoals Yoshi, Metroid en een nieuwe game van Retro Studios) ontbraken. We weten dat ze eraan komen én meer. Er wordt zo makkelijk gepraat over gaten in de line-up, maar in de praktijk valt dit wel mee. Anders dan bij de Wii U, waar je soms maanden op iets nieuws kon wachten, is het aanbod nu best regelmatig. Intussen moet ik goed kiezen wat ik wel/niet ga halen, want anders wordt het een dure grap. Dat zijn grote en kleinere games, van zowel Nintendo als 3rd party.

De 3rd party trekt aan, wat een goed teken is. Gaten tussen Nintendo's games worden opgevuld door andere ontwikkelaars. Iets wat op de Wii U steeds de bedoeling was, maar nooit van de grond kwam. Dit is vergelijkbaar met Xbox en Playstation, waar ze ook niet iedere maand een grote titel van de 1st party uitbrengen. Hoe dit nu op de Switch gaat, vind ik als line-up voor de Switch eigenlijk best in orde en aanvaardbaar. Verbetering is altijd wenselijk, ongeacht welk systeem, maar het gaat vooralsnog prima.

En die andere grote titels van Nintendo, waar ze nu niks nieuws van hebben getoond? Ze komen wel. Met een beetje geduld verschijnen ze allemaal, waarschijnlijk op een moment dat Nintendo strategisch beter uitkomt. Ook is niet gezegd dat buiten de E3 helemaal niets meer getoond kan worden, later in 2018. Het hoeft zelfs niet zozeer bij een evenement.

De Nintendo Directs nemen de rol van de E3 een beetje over. De meeste Direct uitzendingen zijn niet zo bedoeld, maar het kán wel. Er is natuurlijk een E3 uitzending, maar alleen omdat die verwachting hoog ligt. Als Nintendo m' ergens anders in het jaar zou uitzenden, zou het resultaat bijna hetzelfde blijven.

Voorlopig maak ik mij geen zorgen over de line-up of gaten daarin. Het is een goede mix, waarbij steeds wel iets nieuws te vinden is. Games als "Metroid Prime 4", Yoshi, etc. zijn geen slecht vooruitzicht. Ze komen, we weten niet wanneer, maar weten ervan. Tot die tijd is er genoeg om te spelen. Ik ben niet ongeduldig en zie het graag tegemoet.

De 3DS heeft een lange laatste adem, dus blijft nog even...
De 3DS is ook wel een beetje uitgerangeerd aan het raken. Uiteraard heeft de 3DS een langere laatste adem dan de Wii U, waar Nintendo snel vanaf wilde zijn. De 3DS was wel een groot succes, dus duurt het logischerwijs langer voordat dit systeem als een beëindigde lijn wordt beschouwd, maar eigenlijk is de 3DS intussen op weg naar zijn einde. Omdat de handheld nog steeds goed verkoopt kan het nog wel een tijd gaan duren, voordat we de 3DS als uitgerangeerd kunnen beschouwen.

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.