Nintendo zet nog steeds volledig in op amiibo Nieuws | 05 juli 2018 11:34 | Auteur: Erik F. | Bron: Game Informer

Reggie Fils-Aime verzekert ons dat we nog lang niet van amiibo af zijn. Voor Nintendo blijft het een manier om meer waarde aan een ervaring te geven.

"We zetten ons nog steeds volledig in op amiibo", zegt Reggie tegen Game Informer. Hij voegt hieraan toe dat dit vooral door de unieke kracht van de figuurtjes komt. "Binnen het 'toys-to-life'-genre is amiibo altijd een beetje anders geweest. Het is onze boodschap dat je amiibo bij verschillende content en ervaringen kunt gebruiken."

De president van Nintendo of America sluit af: "We gebruiken amiibo om toegevoegde waarde aan de ervaring te geven, in tegenstelling tot een enkel idee of een unieke game." Verwacht de komende tijd dus gewoon nog nieuwe amiibo met dito unieke functies in de winkelschappen!

Meer lezen? In het interview van Game Informer gaat Reggie verder in op zijn visie over Nintendo Directs, aankomende Nintendo Switch-aankondigingen en meer.
Next articleCrash Bandicoot N.Sane Trilogy snelst verkopende Nintendo Switch-titel... Previous articleKimishima verzekert ons dat er meer games op de planning staan...

Reacties van gebruikers

Avatar
Swift | 05 juli 2018 14:15 | #282774
Ik heb er drie (in de aanbieding gekocht) en daar heb ik een paar kostuums mee kunnen unlocken in Mario Kart. Tot op heden heb ik verder niks mee kunnen doen.
Voor mij heeft het geen toegevoegde waarde en zal ook niet snel meer een nieuwe kopen.
Avatar
Redax | 05 juli 2018 17:06 | #282779
Misschien moeten ze oude serie's maar weer eens in productie nemen dan. Heb nog steeds niet alle Amiibo wat ik graag zou willen hebben, puur door lage productieaantallen.
Avatar
MVG | 05 juli 2018 17:16 | #282781
Over het algemeen vind ik de toevoeging nog steeds wat te minimaal. Het is ook bedoeld als extraatje en ik zou zeker niet willen dat je iets fundamenteels mist zonder de juiste Amiibo, maar het zou nét iets meer toe mogen voegen. Ik koop ze meer om het verzamelaspect, dan om de in-game toevoeging. Er zijn slechts een paar Amiibo die ik kocht, omdat ze iets aan het spel toevoegen. Toch heb ik er best veel.

Met "Super Smash Bros. Ultimate" zijn er weer genoeg figuurtjes om in die lijn een Amiibo van te maken. Characters zoals Young Link, Ice Climbers, Pichu en Solid Snake kregen nooit een Amiibo. Nieuwe vechters zoals Ridley en Inkling krijgen er natuurlijk ook één in deze lijn. Vraag me af wat er met eerdere Amiibo's gebeurd. Heruitgave? De laatste Smash Bros. Amiibo's waren schandalig slecht verspreid. Zo heb ik Bayonetta, Cloud en Corrin slechts eenmaal in een winkel gezien, maar helaas: die exemplaren waren gereserveerd en we hebben ze nooit meer gezien. Ver van mijn favoriete personages, maar je zult ze maar willen hebben.

Als je nu in winkels kijkt zou je kunnen denken dat Nintendo ver klaar is met Amiibo. Vaak vindt je niks. Veel winkels hebben al maanden dezelfde en er komen er weinig uit. Goed dat dit niet het geval is. Ik vind het leuker een rek vol keus te zien, dan een paar mindere die al maanden in een rek hangen. Vooral afgeprijsde Animal Crossing en Mii Amiibo tref ik regelmatig op die manier aan. Dan zie ik toch echt liever wat nieuws in de rekken. Zo'n heruitgave van alles lijkt mij eigenlijk geen slecht idee, zeker niet als er ook écht nieuwe bij komen. Smile

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.