Howard: Geen mods voor Skyrim, Fallout Shelter een succes op de Switch Nieuws | 05 juli 2018 13:31 | Auteur: Nathan | Bron: Eurogamer

In een interview heeft Todd Howard van Bethesda Game Studios gepraat over de kans op mods voor Skyrim en het succes van Fallout Shelter op de Nintendo Switch.

Waar Bethesda Game Studios tot voor de lancering van de Nintendo Switch nog nooit een game had gemaakt voor een Nintendo-platform, is de ontwikkelaar met veel enthousiasme aan de slag gegaan met Nintendo's nieuwste machine. Naast The Elder Scrolls V: Skyrim heeft de uitgevende tak van het bedrijf ook DOOM en het onlangs uitgekomen Wolfenstein II: The New Colossus van id Software naar de console gebracht. Tijdens E3 kondigde het bedrijf tevens een port van haar mobiele hit Fallout Shelter aan.

In een interview werd de grote kleine man van Bethesda, Todd Howard, gevraagd naar de kans op mods voor de Nintendo Switch-versie van The Elder Scrolls V: Skyrim, nadat de game zo'n succes is geworden op het platform. Het lijkt er echter op dat mods voorlopig niet op de planning staan (vertaald):

"Skyrim [voor de] Switch heeft een grote community die we niet zo veel hebben kunnen ondersteunen als we willen. Ze vroegen voor mods, ze vroegen voor Creation Club - 'wanneer krijgen we nieuwe dingen?' Op dit moment doen we niks. Onze mensen werken aan andere dingen. Onze Switch-groep heeft Fallout Shelter gemaakt en dat was een groot succes. Ik ben verrast door hoe goed die game het heeft gedaan. [...] We zijn op dit moment niet actief bezig [om mods naar de Switch-versie van Skyrim te brengen]. Het is niet wat ik graag zou zien gebeuren, maar we zijn er niet actief mee bezig."


Het lijkt er op dat we voorlopig geen mods hoeven te verwachten voor The Elder Scrolls V: Skyrim, maar desondanks is Howard wel positief over de Nintendo Switch en kunnen we zeer waarschijnlijk meer Bethesda-games voor de console verwachten in de toekomst. Momenteel is een port van het kaartspel The Elder Scrolls: Legends in de maak.
Next articleGiannis Antetokounmpo op de cover van NBA 2K19 Previous articleHuman: Fall Flat krijgt multiplayeroptie voor acht spelers op...

Plaats een reactie

Log in of registreer een account om een reactie te kunnen plaatsen.

Fallout Shelter

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: Gratis
Genre: Management
Ontwikkelaar: Bethesda Game Studios
Uitgever: Bethesda Softworks
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 11 juni 2018

The Elder Scrolls V: Skyrim

Platform: Nintendo Switch
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Bethesda Game Studios
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 17 november 2017